Вернуться назад Распечатать

Дріжджові пончики - рецепт

Дріжджові пончики - рецепт
Навряд чи можна зустріти людину, яка не любить пончики. А хазяйка не вміє готувати пончики з дріжджового тіста - це взагалі рідкість. Незважаючи на гадану складність, повітряні пампушки з дріжджового тіста готуються досить легко. Ви можете готувати їх з начинкою або без, посипати пудрою або поливати сиропом і глазур'ю. Це ми залишаємо на ваш смак. Для того що б вам було легше визначитися і вибрати які пончики підійдуть вашій родині, ми хочемо запропонувати кілька рецептів цього чудового десерту.

Рецепт дріжджових пончиків



Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 50 г;

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра.



  • Приготування
    Почніть готувати дріжджове тісто для пампушок. Чверть молока злегка підігрійте. Воно повинно бути теплим, але не гарячим. Потім у молоці розчиніть сухі дріжджі і цукор. Накрийте ємність рушником і залиште на 10 хвилин, поки не утворюється піна. Вершкове масло розтопіть і розведіть в останньому молоці. Додайте в молоко сіль і дріжджову суміш. Поступово всипте борошно і замісіть тісто. Воно повинне вийти трохи густіше, ніж тісто для оладок. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце на 40 хвилин. Після цього пам'ятайте трохи тіста, знову накрийте тісто і приберіть ще півтори години. На стільницю вилийте рослинне масло і також змастіть маслом руки. З дріжджового тіста зліпити кульки, зробіть отвір в середині і надайте пончику форму бублика. У казані розігрійте велику кількість масла і опускайте в нього пампушки. Обсмажуйте пончики з обох боків до золотистого кольору. Готові смаколики викладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Потім викладіть їх на плоске блюдо і посипте цукровою пудрою.

    Як приготувати дріжджові пончики з начинкою?



    Особливо смачними будуть дріжджові пончики з начинкою. Головне пам'ятайте: якщо начинка надто солодка, то просто додайте менше цукру в тісто.

    Інгредієнти:

  • борошно - 650 г;

  • молоко - 400 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 2 с. ложки;

  • свіжі дріжджі - 30 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • рослинна олія;

  • ванілін;

  • джем;

  • цукрова пудра.



  • Приготування
    Молоко трохи підігрійте і розведіть в ньому дріжджі і цукор. Накрийте і залиште в теплому місці до утворення пінки. Розтоплене масло розітріть з яйцями і ваніліном, потім додайте в молоко і добре перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Поставте його в тепле місце і чекайте, поки воно підніметься. Як тільки ваше тісто піднялося, обімніть його і залиште підійти ще раз. Змастіть стіл рослинним маслом і розкачайте тісто приблизно 5 мм завтовшки. Кухлем виріжте кружечки з тіста. На один гурток викладіть в центр ваш джем і зверху накрийте другим кружечком. Примніть краю, трохи розтягуючи, а потім кухлем ще раз виріжте гурток, відклавши зайві залишки. Пончики обсмажуйте в киплячому маслі з двох сторін. Готові пончики викладіть на блюдо і посипте пудрою.

    Сирні Пончики дріжджові - рецепт



    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 250 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;
  • Дріжджові пончики - рецепт

  • сода - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Сир добре розітріть з цукром. Яйця збийте, додайте в сир і перемішайте. Всипте в сирну масу борошно з содою і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким. Періодично присипаючи тісто і руки борошном, зліпіть однакові кульки. Дайте їм постояти 5-10 хвилин, а потім обсмажте в киплячому маслі. Пончики повинні вільно плавати в маслі і обсмажитися з усіх боків. Готові пончики викладіть на серветку, щоб скло масло, а потім подавайте до столу!