Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт пончиків на молоці

Рецепт пончиків на молоці

18-01-2015, 20:43
2 712
Рецепт пончиків на молоці
Пончики - далеко не саме корисне ласощі в світі, але, напевно, одне з найбільш популярних, смачних і простих у приготуванні. Зазвичай, в тісто для пампуха додається молоко, саме тому м'якуш виходить щільним, але повітряним. Ми не будемо відходити від традицій і повторимо класичні рецепти ласощі.

Пончики на молоці і дріжджах


Інгредієнти:

  • борошно - 490 г;

  • цукор - 55 г;

  • сухі дріжджі - 3 ч. ложки;

  • молоко - 250 мл;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра - 215 г;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішати просіяне борошно з дріжджами і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, молоко і яйця, після чого вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не збереться в єдиний ком. Готове тісто викладаємо в змащену маслом миску, накриваємо рушником і ставимо підходити на 1-15 години. Тісто, що підійшло обминаємо близько 2 хвилин, після чого розкачуємо до товщини в сантиметр і залишаємо підійти ще на 2 хвилини. З пласта тіста з допомогою двох кілець різного діаметра вирізаємо пончики: великим кільцем вирізаємо основний диск, а меншим робимо отвір у центрі.
    Обсмажуємо пампушки в олії до золотистого кольору, після чого, поки вони ще гарячі, обвалюємо в суміші цукру і кориці.

    Пончики на згущеному молоці і соді


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 2-25 склянки;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Яйця з допомогою блендера збиваємо з дрібкою солі і банкою згущеного молока. Додаємо в основу для тіста соду і починаємо всипати просіяне борошно, її потрібно рівно стільки, скільки тісто зможе в себе взяти, залишаючись при цьому м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.
    Готове тісто для пампушок на згущеному молоці розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра і вирізаємо з нього пампушки. Обсмажуємо пончики у великій кількості розігрітого рослинного масла до золотистого кольору.
    Готові пончики можна наповнити ванільним або шоколадним кремом за допомогою кондитерського мішка, а можна просто з'їсти без будь-яких добавок.

    Повітряні пончики на кислому молоці в шоколадній глазурі


    Цей рецепт куди більш корисний, ніж пара попередніх, оскільки в його рамках ми будемо готувати пончики не у великій кількості розігрітого рослинного масла, а в духовці.
    Інгредієнти:

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 70 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • кисле молоко - 60 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершки - 125 мл


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо з цукром в глибокій мисці. Окремо збиваємо кисле молоко з розтопленим вершковим маслом і яйцями. Постійно помішуючи, додаємо суху суміш до вологим інгредієнтів. Як тільки отримаєте гладке і густе тісто, перекладіть його в щільний пластиковий пакет і зріжте близько сантиметра в одного з куточків. Видавіть тісто в
    Рецепт пончиків на молоці
    лунки дека для пончиків і відправляйте блюдо в духовку на 18-20 хвилин.
    Тим часом можна взятися за приготування глазурі. На водяній бані розтоплюємо шоколад і змішуємо його з вершками.
    Як тільки суміш стане густою і однорідною - вона готова. Занурюємо кожен пончик в глазур і залишаємо підсохнути. Також, поки глазур не висохла, можна посипати пончики декоративної присипкою, шоколадною крихтою або подрібненими горіхами, а можна прикрасити ласощі візерунками з білого шоколаду. Подавайте пончики гарячими з чашкою чаю або кави в будь-який час доби і з будь-якого приводу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пончики в мультиварці
    Пончики в мультиварці
    Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
    Пончики з начинкою
    Пончики з начинкою
    Пончики - це улюблені ласощі мільйонів людей. Найчастіше їх їдять на сніданок, однак влаштувати собі солодкий перекус можна в будь-який час. Саме
    Тісто для пампушок
    Тісто для пампушок
    Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
    Пончики зі згущеним молоком
    Пончики зі згущеним молоком
    Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
    Глазур для пончиків
    Глазур для пончиків
    Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,
    Американські пончики - рецепт
    Американські пончики - рецепт
    Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати