Пончики - далеко не саме корисне ласощі в світі, але, напевно, одне з найбільш популярних, смачних і простих у приготуванні. Зазвичай, в тісто для пампуха додається молоко, саме тому м'якуш виходить щільним, але повітряним. Ми не будемо відходити від традицій і повторимо класичні рецепти ласощі.
Пончики на молоці і дріжджах
Інгредієнти: борошно - 490 г; цукор - 55 г; сухі дріжджі - 3 ч. ложки; молоко - 250 мл; сіль - щіпка; вершкове масло - 100 г; яєчні жовтки - 3 шт.; рослинна олія; цукрова пудра - 215 г; мелена кориця - 2 ч. ложки. Приготування Змішати просіяне борошно з дріжджами і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, молоко і яйця, після чого вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не збереться в єдиний ком. Готове тісто викладаємо в змащену маслом миску, накриваємо рушником і ставимо підходити на 1-15 години. Тісто, що підійшло обминаємо близько 2 хвилин, після чого розкачуємо до товщини в сантиметр і залишаємо підійти ще на 2 хвилини. З пласта тіста з допомогою двох кілець різного діаметра вирізаємо пончики: великим кільцем вирізаємо основний диск, а меншим робимо отвір у центрі.
Обсмажуємо пампушки в олії до золотистого кольору, після чого, поки вони ще гарячі, обвалюємо в суміші цукру і кориці.
Пончики на згущеному молоці і соді
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; згущене молоко - 1 банка; сіль - щіпка; сода - 1/2 ч. ложки; борошно - 2-25 склянки; рослинне масло - для смаження. Приготування Яйця з допомогою блендера збиваємо з дрібкою солі і банкою згущеного молока. Додаємо в основу для тіста соду і починаємо всипати просіяне борошно, її потрібно рівно стільки, скільки тісто зможе в себе взяти, залишаючись при цьому м'яким, еластичним і не буде липнути до рук.
Готове тісто для пампушок на згущеному молоці розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра і вирізаємо з нього пампушки. Обсмажуємо пончики у великій кількості розігрітого рослинного масла до золотистого кольору.
Готові пончики можна наповнити ванільним або шоколадним кремом за допомогою кондитерського мішка, а можна просто з'їсти без будь-яких добавок.
Повітряні пончики на кислому молоці в шоколадній глазурі
Цей рецепт куди більш корисний, ніж пара попередніх, оскільки в його рамках ми будемо готувати пончики не у великій кількості розігрітого рослинного масла, а в духовці.
Інгредієнти: борошно - 150 г; цукор - 70 г; розпушувач - 1 ч. ложка; кисле молоко - 60 мл; вершкове масло - 50 г; яйце - 1 шт.; чорний шоколад - 100 г; вершки - 125 мл Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо з цукром в глибокій мисці. Окремо збиваємо кисле молоко з розтопленим вершковим маслом і яйцями. Постійно помішуючи, додаємо суху суміш до вологим інгредієнтів. Як тільки отримаєте гладке і густе тісто, перекладіть його в щільний пластиковий пакет і зріжте близько сантиметра в одного з куточків. Видавіть тісто в
лунки дека для пончиків і відправляйте блюдо в духовку на 18-20 хвилин.
Тим часом можна взятися за приготування глазурі. На водяній бані розтоплюємо шоколад і змішуємо його з вершками.
Як тільки суміш стане густою і однорідною - вона готова. Занурюємо кожен пончик в глазур і залишаємо підсохнути. Також, поки глазур не висохла, можна посипати пончики декоративної присипкою, шоколадною крихтою або подрібненими горіхами, а можна прикрасити ласощі візерунками з білого шоколаду. Подавайте пончики гарячими з чашкою чаю або кави в будь-який час доби і з будь-якого приводу.