Легкі, повітряні, з хрусткою скоринкою, щедро присипаній цукровою пудрою, пончики - мрія кожного ласуни. А якщо наповнити ці рум'яні колобки шоколадною, полуничною або лимонною начинкою, то схаменіться ви лише тоді, коли на блюді не залишиться жодного пампуха. Просто неможливо відірватися!
Як приготувати пончики з лимонною начинкою?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 6 ст.; дріжджі пресовані - 80 г; цукор - 3/4 ст.; молоко - 2 ст.; яйця - 4 шт.; жовтки яєчні - 4 шт.; масло рослинне - 6 ст. ложок; масло топлене - 100 г; лимон - 1 шт.; масло рослинне (для смаження) - 1 л. Для обсипання:
пудра цукрова - 1 склянка; ванілін - 1 пакетик. Для начинки:
горіхи волоські (очищені)- 400 г; лимони - 3 шт.; цукор - 15 ст. Приготування Тісто для пампушок з начинкою готують на опарі. Для цього в склянці теплого молока розвести дріжджі з чайною ложкою цукру і даємо їм «розпуститися». Коли підніметься шапка, змішуємо дріжджі зі склянкою борошна і розводимо підігрітим до 30 градусів молоком до густоти сметани. Накриваємо рушником і даємо опарі піднятися в теплому спокійному місці. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази.
Тим часом яйця і додаткові жовтки збиваємо з цукром в пишну піну. Вливаємо тепле молоко, сік одного лимона і підійшла опару. Додаємо ванільний цукор і щіпку солі. Все перемішуємо і починаємо поступово вводити просіяне борошно, а також рослинна і топлене масло. Вимішуємо тісто до тих пір, поки не почнуть з'являтися бульбашки. Воно не повинно бути дуже густим. Накриваємо і залишаємо масу на півгодини, піднятися.
Для начинки з лимонів видаляємо кісточки і пропускаємо разом з горіхами через м'ясорубку. Всипаємо цукор і гарненько вимішуємо до щільної однорідної маси.
Як робити пампушки з начинкою? Тісто ділимо на 2 частини. Кожну розгортаємо в пласт товщиною близько 2 см. З допомогою чарки відповідного діаметру намічаємо гуртки, викладаємо в центр кожного пів чайної ложки начинки і накриваємо кругляш тіста, вирізаному з іншого пласта. Притискаємо краю і остаточно вирізаємо пончики. Даємо їм трохи підійти і обсмажуємо в каструлі на розігрітій олії до золотистої скоринки. Пончики повинні вільно плавати в жирі. Після виловлюємо рум'яні колобки і викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайве масло. Коли пончики з лимонною начинкою трохи охолонуть, присипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Сирні пончики з шоколадною начинкою - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; цукор - 2 ст. ложки; сир - 250 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; розпушувач - 2 ч. ложки; пудра цукрова (для посипання) - 1/2 ст.; сіль - 1 щіпка. Для начинки:
жовтки яєчні - 2 шт.; пудра цукрова - 80 г; шоколад гіркий - 40 г; масло вершкове - 1 ч. ложка; цукор ванільний - 1 щіпка. Приготування Кілька рецептів сирних пончиків ми вже описували, однак цей відрізняється наявністю смачного крему. Сир протираємо через сито. Додаємо до нього збиті з цукром яйця, ванільний екстракт і щіпку солі. Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне тісто.
У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому сформовані вологими руками пончики, пару хвилин з кожного боку. Пончики не повинні бути дуже великими, інакше вони можуть залишитися сирими всередині.
Виловлюємо готові колобки на паперовий рушник. А коли вони охолонуть, з допомогою кулінарного шприца наповнюємо їх начинкою і присипаємо цукровою пудрою.
Шоколадну начинку для пончиків готуємо наступним чином. Яєчні жовтки розтираємо з ванільним цукром і цукровою пудрою, ставимо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки не загуснуть. Додаємо розтоплений шоколад і вершкове масло, вимішуємо до однорідності. Шоколадна маса готова. Якщо ж ви хочете приготувати більш незвичайну начинку, то візьміть на замітку рецепти шоколадного крему .