Напевно, мало хто не любить пончики. Легкі, повітряні, посипані цукровою пудрою - смакота, чи не так? Зараз ми вам розповімо, як приготувати тісто на пончики. Нижче наведено багато різних варіантів. Вибирайте той, що сподобається більше і поспішайте готувати ласощі для рідних.
Тісто для пампушок дріжджове
Інгредієнти: молоко - 500 мл; яєчні жовтки - 2 шт.; сухі дріжджі - 10 г; цукор - 2 ст. ложки; розтоплене вершкове масло - 60 г; борошно - 700 г; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Розчиняємо дріжджі і цукор у 100 мл теплого молока. Прибираємо суміш на 10 хвилин у тепле місце, щоб дріжджі забродили. В молоко, що залишилося, всипаємо просіяне борошно, сіль, розтоплене вершкове масло і дріжджову масу, все добре перемішуємо і ставимо тісто хвилин на 30 підходити. Після цього обминаємо тісто руками, щоб воно не бралося, зручно змастити руки олією. Після цього знову ставимо його в тепле місце підходити. Щоб воно не обвітрилося, краще його накрити серветкою. Із підійшов тіста формуємо кульки і смажимо пончики .
Рецепт заварного тіста для пончиків
Інгредієнти: борошно - 240 г; рослинна олія - 4 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; яйця - 6 шт.; вода 225 мл; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування У воді розмішуємо рослинне масло, цукор і сіль. Даємо отриманої суміші закипіти. Після цього додаємо борошно, постійно помішуючи, поки не утвориться ком. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо тісту трохи охолонути протягом 3-4 хвилин. Потім вбиваємо яйця і вимішуємо, поки воно не стане гладким і однорідним. Далі додаємо розпушувач і ще раз перемішуємо. Таке тісто для пампушок відмінно підходить для смаження у фритюрі.
Тісто для пампушок в хлібопічці
Інгредієнти: борошно 550 г; молоко - 310 г; яйця - 1 шт.; цукор - 60 г; вершкове масло - 30 г; сухі дріжджі - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Засипаємо в контейнер хлібопічки просіяне борошно, додаємо дріжджі і всі залишилися інгредієнти. Суворої послідовності немає, головне, щоб молоко було останнім. Вибираємо режим «Основний» і тип тесту «Дріжджове». Час приготування 2 години 20 хвилин.
Тісто для пампушок на кефірі
Інгредієнти: борошно - 3 склянки; кефір - 250 г; цукор - 5 ст. ложок; яйця - 1 шт.; рослинна олія - 60 г; сода - 05 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Кефір змішуємо з яйцем, додаємо цукор і сіль, все добре перемішуємо. Після цього додаємо соду і рослинне масло, потім висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнути до рук. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 8-10 мм і склянкою вирізаємо кружечки.
Рецепт рідкого тіста для пончиків
Інгредієнти: борошно - 05 кг; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 100 г; цукор - 2 ст. ложки; молоко - 400 мл; дріжджі - 25 г; сіль - щіпка. Приготування Дріжджі розводимо в теплому молоці, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Коли воно підніметься, додаємо в нього яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Все акуратно перемішуємо і даємо тісту піднятися вдруге. Коли воно збільшиться приблизно в 2 рази, можна готувати пончики.
Тісто на пончики зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене молоко - 400 р; борошно - 05 кг; яйця - 3 шт.; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка. Приготування У згущене молоко додаємо яйця і перемішуємо, після цього додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто, воно виходить не надто крутим і еластичним. Далі можна формувати з нього кульки, а можна розкачати джгутом і нарізати шматочками.
Тісто для пампушок з сиром
Інгредієнти: сир - 450 г; цукор - 100 г; сметана - 1 ст. ложка; цукор - 120 г; ванільний цукор - 1 пакетик; борошно - 800 г; яйця - 4 шт.; сода - 05 ч. ложки. Приготування У збиті яйця, додаємо цукор, сметану і ванільний цукор. Сир протираємо через сито або збиваємо блендером, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо його до решти інгредієнтів. Всипаємо просіяне борошно, соду, погашену оцтом, і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Даємо творожному тесту для пончиків без дріжджів настоятися хвилин 10-15 а потім вже використовуємо його для приготування виробів.