Ватрушки з брусницею
Пригадати безтурботне дитинство, попити чай з запашними булочками і порадувати дітей буде вкрай легко, дізнавшись як зробити пишні ватрушки з брусницею. Апетитна випічка доведеться, до речі, до прийому гостей та вечірнього чаювання з домочадцями. Простота приготування і корисність страви напевно порадують кожну господиню. Також, використовуючи запропонований хід приготування можна використовувати при готуванні ватрушок малину, полуницю, сир і будь-яку іншу смачну начинку.
Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
цукор - 300 г;
брусниця - 200 г;
ванілін - 1 г;
яйце куряче - 2 шт.;
борошно - 15 склянки;
масло рослинне - 1 ст. л.;
розпушувач - 1 пакетик;
сметана - 200 р.
Приготування
У глибокому посуді змішуємо розм'якшене вершкове, розтоплене вершкове масло і 200 грамів цукру, додаємо курячі яйця і пакетик розпушувача тіста. Далі додаємо борошно, змішуємо всі інгредієнти до однорідної кондиції, тепер можна залишити його ненадовго. Також замість розпушувача можна використовувати гашене лимонним соком соду.
Потім змащуємо форму для випікання булочок або кексів олією і рівномірно викладаємо тісто для ватрушок . Брусницю промиваємо, очищаємо від плодоніжок і підсушуємо при кімнатній температурі, далі посипаємо цукром і акуратно викладаємо на підготовлені ватрушки. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо всередину форму для випікання приблизно на 40 хвилин.
Саме час зайнятися сметаною, яку до речі можна і додати в тісто. Змішуємо її з цукром. Коли десерт буде готовий, змащуємо його отриманою сумішшю, остуджуємо і поміщаємо в холодильник.
Через 3 години ватрушки з брусницею і сметаною готові. Час перебування в духовці залежить від ваших уподобань. Якщо любите хрусткі булочки - залиште їх межах на 5 хвилин довше.
Таким простим способом можна спекти сирні ватрушки - чудовий десерт до чаю.
Рецепт ватрушок з брусницею
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому посуді змішуємо розм'якшене вершкове, розтоплене вершкове масло і 200 грамів цукру, додаємо курячі яйця і пакетик розпушувача тіста. Далі додаємо борошно, змішуємо всі інгредієнти до однорідної кондиції, тепер можна залишити його ненадовго. Також замість розпушувача можна використовувати гашене лимонним соком соду.
Потім змащуємо форму для випікання булочок або кексів олією і рівномірно викладаємо тісто для ватрушок . Брусницю промиваємо, очищаємо від плодоніжок і підсушуємо при кімнатній температурі, далі посипаємо цукром і акуратно викладаємо на підготовлені ватрушки. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо всередину форму для випікання приблизно на 40 хвилин.
Саме час зайнятися сметаною, яку до речі можна і додати в тісто. Змішуємо її з цукром. Коли десерт буде готовий, змащуємо його отриманою сумішшю, остуджуємо і поміщаємо в холодильник.
Через 3 години ватрушки з брусницею і сметаною готові. Час перебування в духовці залежить від ваших уподобань. Якщо любите хрусткі булочки - залиште їх межах на 5 хвилин довше.
Таким простим способом можна спекти сирні ватрушки - чудовий десерт до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Ватрушки з грибами - дивовижно смачна і проста випічка
Ватрушки - це смачна випічка, яку пробували багато хто з нас. Вони бувають з різними начинками: з повидлом, з сиром, з картоплею, з м'ясом. А
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути