Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею виходять дуже ароматними, ніжними і легкими. Вони чудово виглядають і як самостійне блюдо, і як закуска. Давайте дізнаємося з вами рецепти їх приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
куряче яйце - 2 шт.;
цукор - 05 склянки;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 100 г;
молоко - 1 ст.;
сухі дріжджі - 10 г;
пшеничне борошно - 3 ст.
Для начинки:
картопля - 7 шт.;
молоко - 05 склянки;
вершкове масло;
сіль - за смаком.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати ватрушки з картоплею. Спочатку замісимо з вами тісто. Для цього яйця гарненько збиваємо з цукром і додаємо трохи солі. Вершкове масло розтоплюємо і потім виливаємо його до збитим яйцям. Підігріваємо Молоко і поступово всипаємо в нього сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо і переливаємо в приготовлену суміш. Засипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Ставимо його в тепле місце і залишаємо масу підходити. А цим часом поки готуємо начинку: відварюємо картоплю, а потім розминаємо його з вершковим маслом і вливаємо тепле молоко. Після того як тісто підніметься, обережно беремо його і поділяємо на невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, попередньо змащений маслом. В центрі кожного шматочка робимо невеликі поглиблення і викладаємо ложкою приготовану начинку. Зверху змащуємо все сметаною і маленьким шматочком розтопленого вершкового масла. Випікаємо ватрушки до появи золотистої скоринки, а перед подачею на стіл, змащуємо булочки вершковим маслом.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 2 ст.;
вершкове масло - 200 г;
сметана - 1 ст.
Для начинки:
картопля - 6 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Отже, спочатку давайте з вами приготуємо тісто для ватрушок з картоплею. Борошно просіваємо гіркою, зверху кладемо масло і рубаємо її ножем. Потім додаємо сметану і замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на невеликі кульки, з них акуратно розгортаємо гуртки, робимо в них поглиблення і змащуємо краю яєчним жовтком. Тепер робимо начинку: картопля очищаємо, відварюємо в підсоленій воді, розминаємо в пюре, додаємо яйце, кладемо сметану і ретельно збиваємо. У заглиблення викладаємо картопляне пюре і відправляємо ватрушки в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо булочки протягом 25 хвилин.
Рецепт ватрушок з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати ватрушки з картоплею. Спочатку замісимо з вами тісто. Для цього яйця гарненько збиваємо з цукром і додаємо трохи солі. Вершкове масло розтоплюємо і потім виливаємо його до збитим яйцям. Підігріваємо Молоко і поступово всипаємо в нього сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо і переливаємо в приготовлену суміш. Засипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Ставимо його в тепле місце і залишаємо масу підходити. А цим часом поки готуємо начинку: відварюємо картоплю, а потім розминаємо його з вершковим маслом і вливаємо тепле молоко. Після того як тісто підніметься, обережно беремо його і поділяємо на невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, попередньо змащений маслом. В центрі кожного шматочка робимо невеликі поглиблення і викладаємо ложкою приготовану начинку. Зверху змащуємо все сметаною і маленьким шматочком розтопленого вершкового масла. Випікаємо ватрушки до появи золотистої скоринки, а перед подачею на стіл, змащуємо булочки вершковим маслом.
Прісні ватрушки з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, спочатку давайте з вами приготуємо тісто для ватрушок з картоплею. Борошно просіваємо гіркою, зверху кладемо масло і рубаємо її ножем. Потім додаємо сметану і замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на невеликі кульки, з них акуратно розгортаємо гуртки, робимо в них поглиблення і змащуємо краю яєчним жовтком. Тепер робимо начинку: картопля очищаємо, відварюємо в підсоленій воді, розминаємо в пюре, додаємо яйце, кладемо сметану і ретельно збиваємо. У заглиблення викладаємо картопляне пюре і відправляємо ватрушки в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо булочки протягом 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з грибами - дивовижно смачна і проста випічка
Ватрушки - це смачна випічка, яку пробували багато хто з нас. Вони бувають з різними начинками: з повидлом, з сиром, з картоплею, з м'ясом. А
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили