Ватрушки з повидлом
Про традиційні ватрушки і навіть королівські ми вже писали, але їх різновидів досить багато, і сьогодні поговоримо про те, як приготувати ватрушки з повидлом. Зазвичай для такої випічки господинь заводять дріжджове тісто. Але пісочне і навіть листкове теж підійде. Ми відійдемо від канонів, і розглянемо два абсолютно незвичайних рецепта.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 1/2 ст.;
борошно - 1 ст.;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
вода газована мінеральна - 1/2 ст.;
кефір - 1/3 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
молоко - 3 ст. ложки;
жовток яєчний - 1 шт.;
кориця - 1/2 ч. ложки;
повидло сливове - 1 ст.
Приготування
Вівсянку заливаємо водою і оливковою олією, перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб пластівці набубнявіли. Потім додаємо просіяне борошно, кефір і розпушувач. Замішуємо пружне тісто, ділимо його на 2 частини. З однієї катаємо кругляш-денця, з іншої частини - «ковбаски», які і утворюють бортики майбутніх ватрушок. Існує й інший спосіб, простіше. Розкачуємо коржі трохи товщі і по центру дном склянки продавлюємо поглиблення. Його і заповнюємо повидлом.
Давайте тепер розглянемо, як же піч ватрушки з повидлом. Печемо їх на застеленому пергаментом деку в розігрітій до 180 градусів духовці рівно 25 хвилин. Після цього дістаємо, обмазуємо збитим з молоком і корицею жовтком і відправляємо ще на 5 хвилин - підрум'янитися.
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
яйця - 3 шт.;
сода - 1/2 ч. ложки;
коньяк - 2 ст. ложки;
повидло яблучне - 1 ст.;
крохмаль - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Солодкі грецькі ватрушки калитсунья готують з сиром, але ми візьмемо в якості начинки повидло.
Просіваємо сухі складові: борошно, цукор і соду. Додаємо до них спочатку масло, вимішуємо. Потім додаємо сметану і 2 збитих яйця. В кінці вливаємо коньяк, тісто не повинно бути дуже густим. Даємо йому півгодини на расстойку. Після розгортаємо в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. Блюдцем вирізаємо кола. Розмазуємо по всій поверхні начинку. Щоб повидло не потекло, додамо в нього трохи крохмалю. Загортаємо краю буханців на верх і защипуємо. Ватрушки викладаємо на змащене оливковою олією і злегка присипаний борошном деко, зверху пройдемося пекарській пензликом зі збитим яйцем. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Рецепт вівсяних ватрушок з повидлом
Інгредієнти:
Приготування
Вівсянку заливаємо водою і оливковою олією, перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб пластівці набубнявіли. Потім додаємо просіяне борошно, кефір і розпушувач. Замішуємо пружне тісто, ділимо його на 2 частини. З однієї катаємо кругляш-денця, з іншої частини - «ковбаски», які і утворюють бортики майбутніх ватрушок. Існує й інший спосіб, простіше. Розкачуємо коржі трохи товщі і по центру дном склянки продавлюємо поглиблення. Його і заповнюємо повидлом.
Давайте тепер розглянемо, як же піч ватрушки з повидлом. Печемо їх на застеленому пергаментом деку в розігрітій до 180 градусів духовці рівно 25 хвилин. Після цього дістаємо, обмазуємо збитим з молоком і корицею жовтком і відправляємо ще на 5 хвилин - підрум'янитися.
Як спекти ватрушки з повидлом по-грецьки?
Інгредієнти:
Приготування
Солодкі грецькі ватрушки калитсунья готують з сиром, але ми візьмемо в якості начинки повидло.
Просіваємо сухі складові: борошно, цукор і соду. Додаємо до них спочатку масло, вимішуємо. Потім додаємо сметану і 2 збитих яйця. В кінці вливаємо коньяк, тісто не повинно бути дуже густим. Даємо йому півгодини на расстойку. Після розгортаємо в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. Блюдцем вирізаємо кола. Розмазуємо по всій поверхні начинку. Щоб повидло не потекло, додамо в нього трохи крохмалю. Загортаємо краю буханців на верх і защипуємо. Ватрушки викладаємо на змащене оливковою олією і злегка присипаний борошном деко, зверху пройдемося пекарській пензликом зі збитим яйцем. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово