» » Листкове тісто з повидлом

Листкове тісто з повидлом

Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки чудово підійде будь густе повидло!

Пиріжки з листкового тіста з повидлом


Інгредієнти:

  • вода - 120 мл;

  • борошно - 2 ст.;

  • маргарин - 1 пачка;

  • густе повидло - 400 мл;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, давайте спочатку приготуємо з вами самі листкове тісто . Для цього в розм'якшений маргарин вливаємо воду і додаємо борошна. Тепер замішуємо тісто, ділимо його на 2 частини і відправляємо на 15 години в холодильник. У яблучне повидло кладемо трохи кориці для аромату і перемішуємо.
    Далі стіл притрушуємо злегка борошном і розкачуємо на ньому одну частину тіста тонким шаром. Потім вирізаємо формою невеликі кола діаметром 8 см і на половину кола викаливаем повидло, накриваючи начинку другою половиною кола. Добре защипуємо краї, трохи підвертаючих їх догори. Точно також чинимо з рештою тестом, а потім випікаємо булочки 20 хвилин в розігрітій духовці до повної готовності.

    Листкове тісто з яблучним повидлом


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • яблучне повидло - 8 ст. ложок;

  • яєчний жовток - 1 шт.


  • Приготування
    Листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт. Потім розрізаємо на 12 частин, на середину кожного шматочка викладаємо трохи повидла і формуємо пиріжок. Щільно защипуємо краї тіста виделкою, змащуємо слойки яєчним жовтком і проколюємо кожен виріб зубочисткою у кількох місцях, щоб при запіканні вони не лопнули. Потім перекладаємо слойки на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо булочки з повидлом протягом 30 хвилин до золотистого кольору, після чого охолоджуємо і подаємо до столу.

    Листкове бездріжджове тісто з повидлом


    Інгредієнти:

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 200 г;

  • сода - 5 г;

  • Листкове тісто з повидлом

  • повидло - 300 г;

  • борошно - 500 г;

  • пудра цукрова - 50 р.


  • Приготування
    Сметану розтираємо з цукром, додаємо соду, всипаємо борошно і замішуємо однорідне і м'яке тісто. Четверту частину залишаємо для прикраси пирога, а решта викладаємо на змащене олією деко, розрівнюємо, загортаємо краю і змащуємо все повидлом. З решти тіста розкачуємо джгутики і накриваємо наш пиріг сіткою. Випікаємо виріб до утворення рум'яної скоринки в гарячій духовці. Готовий пиріг з повидлом остуджуємо, розрізаємо на шматочки і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
    Додав: admin | 18-01-2015, 12:04
    Переглядів: 1835