Пісочний пиріг з повидлом
Недорогий десерт - це зовсім не покупне тістечко з найближчого супермаркету. Поласувати ароматною випічкою можна за невелику суму, якщо взятися за її приготування самостійно. Це не так складно, як ви думаєте і почати свій кондитерський пригода ми рекомендуємо з пирога з повидлом на пісочному тісті .
Інгредієнти:
борошно - 1 1/2 ст.;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 1/2 ст.;
сіль - щіпка;
яйце - 1 шт.+ 1 жовток;
бренді - 1 ст. ложка;
абрикосове повидло - 250 р.
Приготування
Масло нарізаємо кубиками і перетираємо в крихту разом з борошном. В отриману крихту додаємо цукор, сіль і яйця. З допомогою міксера все ретельно збиваємо. Готове тісто формуємо кулю. Обертаємо куля плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. 2/3 тіста відрізаємо, а залишок повертаємо в холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо у форму. Наколюємо тісто виделкою по всій площі, щоб воно не вздувалось при випіканні. Викладаємо повидло поверх шару тесту. Залишки тіста розкачуємо і нарізаємо смужками. Укладаємо смужки поверх шару повидла так, щоб вони утворили сіточку.
Випікаємо відкритий пісочний пиріг з повидлом при 190 градусах, попередньо змастивши його поверхню збитим жовтком, близько 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
маргарин - 200 г;
борошно - 200 г;
коричневий цукор - 150 г;
подрібнені волоські горіхи - 1/2 ст.;
кориця, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки.
Для начинки:
абрикосове повидло - 1 ст.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки.
Приготування
Маргарин і борошно перетираємо в крихту разом з цукром і спеціями. Скачуємо тісто в кулю і накриваємо плівкою. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин, після чого відрізаємо від кулі 2/3 тіста і розкачуємо його в єдиний пласт. Кладемо шар у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Поверх тіста розподіляємо начинку з повидла або джему, змішаного з лимонним соком (можна також додати цедру) і ванільним екстрактом. У даному рецепті не обов'язково використовувати лише абрикосове повидло, можна приготувати пісочний пиріг з яблучним повидлом або будь-яким іншим його видом.
Тісто кришимо пальцями і посипаємо їм пиріг зверху . Разом з тестом також посипаємо пиріг і подрібненими горіхами. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-45 хвилин.
Рецепт пирога з пісочного повидлом
Інгредієнти:
Приготування
Масло нарізаємо кубиками і перетираємо в крихту разом з борошном. В отриману крихту додаємо цукор, сіль і яйця. З допомогою міксера все ретельно збиваємо. Готове тісто формуємо кулю. Обертаємо куля плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. 2/3 тіста відрізаємо, а залишок повертаємо в холодильник. Тісто розгортаємо в пласт і викладаємо у форму. Наколюємо тісто виделкою по всій площі, щоб воно не вздувалось при випіканні. Викладаємо повидло поверх шару тесту. Залишки тіста розкачуємо і нарізаємо смужками. Укладаємо смужки поверх шару повидла так, щоб вони утворили сіточку.
Випікаємо відкритий пісочний пиріг з повидлом при 190 градусах, попередньо змастивши його поверхню збитим жовтком, близько 25-30 хвилин.
Тертий пісочний пиріг з повидлом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Маргарин і борошно перетираємо в крихту разом з цукром і спеціями. Скачуємо тісто в кулю і накриваємо плівкою. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин, після чого відрізаємо від кулі 2/3 тіста і розкачуємо його в єдиний пласт. Кладемо шар у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Поверх тіста розподіляємо начинку з повидла або джему, змішаного з лимонним соком (можна також додати цедру) і ванільним екстрактом. У даному рецепті не обов'язково використовувати лише абрикосове повидло, можна приготувати пісочний пиріг з яблучним повидлом або будь-яким іншим його видом.
Тісто кришимо пальцями і посипаємо їм пиріг зверху . Разом з тестом також посипаємо пиріг і подрібненими горіхами. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочка з повидлом
Думаєте, щоб такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо відмінне і просте рішення - з слойки з повидлом. Давайте розглянемо декілька
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг - ласощі з дитинства. Саме тому його так люблять дорослі. Якщо ви хочете порадувати себе смачним десертом до чаю, то краще рецепту не
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих