Рогалики з пісочного тіста
Що не кажи, а саме рогалики з пісочного тіста користуються найбільшою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас генія кондитерии, при цьому в якості начинки можна використовувати будь-які улюблені солодощі.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
вершкове масло - 100 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
сметана - 100 г;
повидло для начинки;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
М'яке вершкове масло змішуємо зі сметаною і содою. Борошно просіваємо і додаємо до масляної суміші. Замішуємо щільне пісочне тісто і скачуємо його в кулю. Накриваємо куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу охолоджене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коло, діаметром близько 25 див. Розрізаємо коло на 8 трикутників і змащуємо повидлом . Скачуємо кожен трикутник в рогалик. Щоб рогалики вийшли більш рум'яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем.
Випікаємо пісочний рогалики з повидлом 30 хвилин при 200 градусах, після чого посипаємо цукровою пудрою перед подачею.
Інгредієнти:
вершкове масло - 150 г;
дріжджі (сирі) - 25 г;
сметана - 1 ст.;
борошно - 4 ст.;
вишня;
цукор.
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою водою і додаємо чайну ложку цукру. Залишаємо дріжджі до тих пір, поки на поверхні рідини утворюється пінна шапочка. М'яке масло перетираємо з борошном в крихту. Отриману крихту змішуємо зі сметаною і дріжджовим розчином. Замішуємо густе, еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою 15-20 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Такі пісочний рогалики можна приготувати з вишневим варенням, для цього варення упарюємо плиті з додаванням крохмалю. Якщо використовуєте свіжу або заморожену вишню очистіть від кісточок.
Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо, розрізаємо на трикутники і викладаємо на один край вишневу начинку. Звертаємо тісто рулетом і викладаємо на деко. Змащуємо рогалики збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
пісочне тісто;
мак - 1/2 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.
Приготування
Пісочне тісто, приготовлене по одному з вищеописаних рецептів розкачуємо і розрізаємо на трикутники. Мак запарюємо окропом на пару хвилин, після чого воду зливаємо і змішуємо зерна з цукром або цукровою пудрою. Викладаємо начинку на основу трикутника і звертаємо тісто в рулет. Змащуємо поверхню рогалика збитим яйцем. Випікаємо рогалики в духовці, при температурі 190-200 градусів 15-20 хвилин, або до зарум'янювання.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 1 ст. ложка;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сметана - 100 г;
горіхи - 100 г;
мед - 1 ст. ложка;
кориця - щіпка;
цукрова пудра.
Приготування
Масло збиваємо зі сметаною і цукром. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо все з масляною масою. Замішуємо густе еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою в холодильнику 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Горіхи збиваємо за допомогою блендера з парою столових ложок гарячої води або молока. До горіхової пасти додаємо мед і корицю і збиваємо все ще раз.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на трикутники. На край кожного з трикутників викладаємо горіхову пасту і звертаємо все в рулет. Викладаємо рогалики на деко для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Рецепт рогаликів з пісочного тіста
Інгредієнти:
Приготування
М'яке вершкове масло змішуємо зі сметаною і содою. Борошно просіваємо і додаємо до масляної суміші. Замішуємо щільне пісочне тісто і скачуємо його в кулю. Накриваємо куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу охолоджене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коло, діаметром близько 25 див. Розрізаємо коло на 8 трикутників і змащуємо повидлом . Скачуємо кожен трикутник в рогалик. Щоб рогалики вийшли більш рум'яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем.
Випікаємо пісочний рогалики з повидлом 30 хвилин при 200 градусах, після чого посипаємо цукровою пудрою перед подачею.
Рецепт пісочного рогаликів з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі заливаємо теплою водою і додаємо чайну ложку цукру. Залишаємо дріжджі до тих пір, поки на поверхні рідини утворюється пінна шапочка. М'яке масло перетираємо з борошном в крихту. Отриману крихту змішуємо зі сметаною і дріжджовим розчином. Замішуємо густе, еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою 15-20 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Такі пісочний рогалики можна приготувати з вишневим варенням, для цього варення упарюємо плиті з додаванням крохмалю. Якщо використовуєте свіжу або заморожену вишню очистіть від кісточок.
Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо, розрізаємо на трикутники і викладаємо на один край вишневу начинку. Звертаємо тісто рулетом і викладаємо на деко. Змащуємо рогалики збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
Смачні рогалики з пісочного тіста з маком
Інгредієнти:
Приготування
Пісочне тісто, приготовлене по одному з вищеописаних рецептів розкачуємо і розрізаємо на трикутники. Мак запарюємо окропом на пару хвилин, після чого воду зливаємо і змішуємо зерна з цукром або цукровою пудрою. Викладаємо начинку на основу трикутника і звертаємо тісто в рулет. Змащуємо поверхню рогалика збитим яйцем. Випікаємо рогалики в духовці, при температурі 190-200 градусів 15-20 хвилин, або до зарум'янювання.
Пісочні рогалики з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Масло збиваємо зі сметаною і цукром. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо все з масляною масою. Замішуємо густе еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою в холодильнику 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Горіхи збиваємо за допомогою блендера з парою столових ложок гарячої води або молока. До горіхової пасти додаємо мед і корицю і збиваємо все ще раз.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на трикутники. На край кожного з трикутників викладаємо горіхову пасту і звертаємо все в рулет. Викладаємо рогалики на деко для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі.
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій
Рецепт рогаликів на маргарині
Рогалики - це дивовижне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна приготувати з різного тіста: на молоці, кефірі. Але сьогодні мова піде про
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І