» » Рогалики з пісочного тіста

Рогалики з пісочного тіста

Рогалики з пісочного тіста
Що не кажи, а саме рогалики з пісочного тіста користуються найбільшою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас генія кондитерии, при цьому в якості начинки можна використовувати будь-які улюблені солодощі.

Рецепт рогаликів з пісочного тіста


Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сметана - 100 г;

  • повидло для начинки;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло змішуємо зі сметаною і содою. Борошно просіваємо і додаємо до масляної суміші. Замішуємо щільне пісочне тісто і скачуємо його в кулю. Накриваємо куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу охолоджене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коло, діаметром близько 25 див. Розрізаємо коло на 8 трикутників і змащуємо повидлом . Скачуємо кожен трикутник в рогалик. Щоб рогалики вийшли більш рум'яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем.
    Випікаємо пісочний рогалики з повидлом 30 хвилин при 200 градусах, після чого посипаємо цукровою пудрою перед подачею.

    Рецепт пісочного рогаликів з вишнею


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 150 г;

  • дріжджі (сирі) - 25 г;

  • сметана - 1 ст.;

  • борошно - 4 ст.;

  • вишня;

  • цукор.


  • Приготування
    Дріжджі заливаємо теплою водою і додаємо чайну ложку цукру. Залишаємо дріжджі до тих пір, поки на поверхні рідини утворюється пінна шапочка. М'яке масло перетираємо з борошном в крихту. Отриману крихту змішуємо зі сметаною і дріжджовим розчином. Замішуємо густе, еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою 15-20 хвилин.
    Тим часом займемося начинкою. Такі пісочний рогалики можна приготувати з вишневим варенням, для цього варення упарюємо плиті з додаванням крохмалю. Якщо використовуєте свіжу або заморожену вишню очистіть від кісточок.
    Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо, розрізаємо на трикутники і викладаємо на один край вишневу начинку. Звертаємо тісто рулетом і викладаємо на деко. Змащуємо рогалики збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах.

    Смачні рогалики з пісочного тіста з маком


    Інгредієнти:

  • пісочне тісто;

  • мак - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Пісочне тісто, приготовлене по одному з вищеописаних рецептів розкачуємо і розрізаємо на трикутники. Мак запарюємо окропом на пару хвилин, після чого воду зливаємо і змішуємо зерна з цукром або цукровою пудрою. Викладаємо начинку на основу трикутника і звертаємо тісто в рулет. Змащуємо поверхню рогалика збитим яйцем. Випікаємо рогалики в духовці, при температурі 190-200 градусів 15-20 хвилин, або до зарум'янювання.

    Пісочні рогалики з горіхами


    Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • сметана - 100 г;

  • горіхи - 100 г;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Масло збиваємо зі сметаною і цукром. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо все з масляною масою. Замішуємо густе
    Рогалики з пісочного тіста
    еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою в холодильнику 30 хвилин.
    Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Горіхи збиваємо за допомогою блендера з парою столових ложок гарячої води або молока. До горіхової пасти додаємо мед і корицю і збиваємо все ще раз.
    Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на трикутники. На край кожного з трикутників викладаємо горіхову пасту і звертаємо все в рулет. Викладаємо рогалики на деко для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
    Додав: admin | 17-01-2015, 16:28
    Переглядів: 28068