Що не кажи, а саме рогалики з пісочного тіста користуються найбільшою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас генія кондитерии, при цьому в якості начинки можна використовувати будь-які улюблені солодощі.
Рецепт рогаликів з пісочного тіста
Інгредієнти: борошно - 200 г; вершкове масло - 100 г; сода - 1/2 ч. ложки; сметана - 100 г; повидло для начинки; цукрова пудра для прикраси. Приготування М'яке вершкове масло змішуємо зі сметаною і содою. Борошно просіваємо і додаємо до масляної суміші. Замішуємо щільне пісочне тісто і скачуємо його в кулю. Накриваємо куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу охолоджене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коло, діаметром близько 25 див. Розрізаємо коло на 8 трикутників і змащуємо повидлом . Скачуємо кожен трикутник в рогалик. Щоб рогалики вийшли більш рум'яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем.
Випікаємо пісочний рогалики з повидлом 30 хвилин при 200 градусах, після чого посипаємо цукровою пудрою перед подачею.
Рецепт пісочного рогаликів з вишнею
Інгредієнти: вершкове масло - 150 г; дріжджі (сирі) - 25 г; сметана - 1 ст.; борошно - 4 ст.; вишня; цукор. Приготування Дріжджі заливаємо теплою водою і додаємо чайну ложку цукру. Залишаємо дріжджі до тих пір, поки на поверхні рідини утворюється пінна шапочка. М'яке масло перетираємо з борошном в крихту. Отриману крихту змішуємо зі сметаною і дріжджовим розчином. Замішуємо густе, еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою 15-20 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Такі пісочний рогалики можна приготувати з вишневим варенням, для цього варення упарюємо плиті з додаванням крохмалю. Якщо використовуєте свіжу або заморожену вишню очистіть від кісточок.
Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо, розрізаємо на трикутники і викладаємо на один край вишневу начинку. Звертаємо тісто рулетом і викладаємо на деко. Змащуємо рогалики збитим яйцем і посипаємо цукром. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
Смачні рогалики з пісочного тіста з маком
Інгредієнти: пісочне тісто; мак - 1/2 ст.; цукор - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт. Приготування Пісочне тісто, приготовлене по одному з вищеописаних рецептів розкачуємо і розрізаємо на трикутники. Мак запарюємо окропом на пару хвилин, після чого воду зливаємо і змішуємо зерна з цукром або цукровою пудрою. Викладаємо начинку на основу трикутника і звертаємо тісто в рулет. Змащуємо поверхню рогалика збитим яйцем. Випікаємо рогалики в духовці, при температурі 190-200 градусів 15-20 хвилин, або до зарум'янювання.
Пісочні рогалики з горіхами
Інгредієнти: борошно - 200 г; вершкове масло - 100 г; цукор - 1 ст. ложка; розпушувач - 1/2 ч. ложки; сметана - 100 г; горіхи - 100 г; мед - 1 ст. ложка; кориця - щіпка; цукрова пудра. Приготування Масло збиваємо зі сметаною і цукром. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і змішуємо все з масляною масою. Замішуємо густе
еластичне тісто і залишаємо його відпочити під плівкою в холодильнику 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Горіхи збиваємо за допомогою блендера з парою столових ложок гарячої води або молока. До горіхової пасти додаємо мед і корицю і збиваємо все ще раз.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на трикутники. На край кожного з трикутників викладаємо горіхову пасту і звертаємо все в рулет. Викладаємо рогалики на деко для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.