Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою, так і солоною, а сама ароматна булочка готується з пишного дріжджового тіста .
Інгредієнти:
інстантні дріжджі - 4 ч. ложки;
тепла вода - 1/2 ст.;
борошно - 3 1/2 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
цукор - 1/3 ст.;
вершкове масло - 1 ст. + 3 ст. ложки;
м'який сир;
яйце - 1 шт.;
молоко - 2 ст. ложки.
Приготування
Дріжджі розводимо в теплій воді з додаванням цукру. Як на поверхні води утворюються бульбашки, додаємо просіяне борошно, молоко, сіль і масло (розтоплене, 3 ст. ложки). Замішуємо тісто і обертаємо його харчовою плівкою, залишаємо відпочити 30 хвилин, після чого розгортаємо в прямокутник і знову залишаємо ще на 40 хвилин.
Змащуємо пласт тіста м'яким маслом і звертаємо конвертом. Розкачуємо до попереднього розміру, знову звертаємо і обертаємо плівкою. Залишаємо на 1 годину. Повторюємо процедуру заново. Розкатане тісто нарізаємо на трикутники. В основу кожного трикутника кладемо скибочку сиру і звертаємо його. Змащуємо рогалики збитим з молоком, яйцем і випікаємо при 200 градусах 12-14 хвилин.
Звичні для нас рогалики з пісочно-дріжджового тіста можна готувати з абсолютно будь-якими начинками. В даній інтерпретації рецепта ми використовуємо для приготування повидло але ви можете замінити його горіхами, маком, мармеладом, або цукром перетертим з корицею.
Інгредієнти:
дріжджі (свіжі) - 25 г;
борошно - 3 ст.;
яйце - 1 шт.;
молоко - 125 мл;
маргарин - 250 г;
цукор - 1 ст. ложка;
повидло для начинки.
Приготування
Молоко злегка підігріваємо. Сирі дріжджі розтираємо з цукром і заливаємо теплим молоком. Даємо дріжджам постояти до їх активізації. Поки дріжджі расстаиваются, ножем порубаємо маргарин з борошном в крихту. Отриману крихту викладаємо гіркою, а в центрі гірки робимо колодязь, в який заливаємо дріжджовий розчин і вбиваємо яйце.
Замішуємо тісто для рогаликів і обертаємо його плівкою, залишаємо в холодильнику на 30 хвилин. Відпочиле тісто розкачуємо і нарізаємо на трикутники. На краєчок кожного трикутника кладемо чайну ложку повидла і скачуємо тісто в рулет. Випікаємо рогалики при 200 градусах 25-30 хвилин.
Рогалики по-американськи відрізняються від звичних нам своєю формою. Зарубіжні рогалики більше нагадують пончики, або пишні булочки, але оригінальний спосіб приготування відрізняє цей вид випічки від своїх побратимів.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 2 1/4 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
вода - 1 1/3 ст.;
борошно - 3 1/2 ст.;
сіль - 1 3/4 ч. ложки;
кунжут, мак.
Приготування
Висипаємо В миску сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі і сіль. Змішуємо всі і заливаємо водою. Замішуємо тісто 10-15 хвилин, після чого кладемо в змащену олією миску і накриваємо плівкою. Тісто має подвоїться в розмірі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. У каструлі кип'ятимо воду.
Ділимо тісто на 8 шматочків, кожен з яких скачуємо в кульки. В центрі кожної кульки робимо отвір і викладаємо рогалики на пергамент і даємо постояти 10 хвилин. Після обварюють по 2-3 рогалика в киплячій воді близько хвилини. Ошпарені рогалики повертаємо на пергамент, посипаємо насінням кунжуту, маку або і ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Готові дріжджові рогалики слід повністю остудити перед вживанням, а потім використовувати в якості основи для бутербродів, або піци на швидку руку.
Рогалики з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розводимо в теплій воді з додаванням цукру. Як на поверхні води утворюються бульбашки, додаємо просіяне борошно, молоко, сіль і масло (розтоплене, 3 ст. ложки). Замішуємо тісто і обертаємо його харчовою плівкою, залишаємо відпочити 30 хвилин, після чого розгортаємо в прямокутник і знову залишаємо ще на 40 хвилин.
Змащуємо пласт тіста м'яким маслом і звертаємо конвертом. Розкачуємо до попереднього розміру, знову звертаємо і обертаємо плівкою. Залишаємо на 1 годину. Повторюємо процедуру заново. Розкатане тісто нарізаємо на трикутники. В основу кожного трикутника кладемо скибочку сиру і звертаємо його. Змащуємо рогалики збитим з молоком, яйцем і випікаємо при 200 градусах 12-14 хвилин.
Смачні рогалики з пісочно-дріжджового тіста
Звичні для нас рогалики з пісочно-дріжджового тіста можна готувати з абсолютно будь-якими начинками. В даній інтерпретації рецепта ми використовуємо для приготування повидло але ви можете замінити його горіхами, маком, мармеладом, або цукром перетертим з корицею.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко злегка підігріваємо. Сирі дріжджі розтираємо з цукром і заливаємо теплим молоком. Даємо дріжджам постояти до їх активізації. Поки дріжджі расстаиваются, ножем порубаємо маргарин з борошном в крихту. Отриману крихту викладаємо гіркою, а в центрі гірки робимо колодязь, в який заливаємо дріжджовий розчин і вбиваємо яйце.
Замішуємо тісто для рогаликів і обертаємо його плівкою, залишаємо в холодильнику на 30 хвилин. Відпочиле тісто розкачуємо і нарізаємо на трикутники. На краєчок кожного трикутника кладемо чайну ложку повидла і скачуємо тісто в рулет. Випікаємо рогалики при 200 градусах 25-30 хвилин.
Рогалики з дріжджового тіста на американський манер
Рогалики по-американськи відрізняються від звичних нам своєю формою. Зарубіжні рогалики більше нагадують пончики, або пишні булочки, але оригінальний спосіб приготування відрізняє цей вид випічки від своїх побратимів.
Інгредієнти:
Приготування
Висипаємо В миску сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі і сіль. Змішуємо всі і заливаємо водою. Замішуємо тісто 10-15 хвилин, після чого кладемо в змащену олією миску і накриваємо плівкою. Тісто має подвоїться в розмірі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. У каструлі кип'ятимо воду.
Ділимо тісто на 8 шматочків, кожен з яких скачуємо в кульки. В центрі кожної кульки робимо отвір і викладаємо рогалики на пергамент і даємо постояти 10 хвилин. Після обварюють по 2-3 рогалика в киплячій воді близько хвилини. Ошпарені рогалики повертаємо на пергамент, посипаємо насінням кунжуту, маку або і ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Готові дріжджові рогалики слід повністю остудити перед вживанням, а потім використовувати в якості основи для бутербродів, або піци на швидку руку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І
Рогалики з маком
Рогалики - це смачна випічка до чаю або кави. Вони являють собою рулетики з різноманітними начинками. І зараз ми розповімо, як їх смачно і