Рогалики з маком
Рогалики - популярна в багатьох країнах традиційна випічка. Назва закріпилася в російській мові з-за форми, що нагадує роги деяких тварин; рогалики являють собою рулетики з різними начинками, тісто використовують різне ( дріжджове , бездріжджове, пісочне, листкове). Одна з найбільш використовуваних начинок - макове зерно. Рогалики з маком - чудовий варіант випічки до ранкового чаю.
Інгредієнти:
масло вершкове натуральне - 200 г;
яйце куряче - 4 шт.;
натуральна сметана - 100 мл;
високосортний пшеничне борошно - близько 2-х склянок;
цукор-пісок - близько 1 склянки;
макове зерно;
ваніль.
Приготування
Заморозимо вершкове масло до твердого стану попередньо. Макове зерно запарюємо окропом, через 20 хвилин відкидаємо на сито. Або проварюємо в молоці протягом близько 5-8 хвилин. Просеем в миску борошно і натремо масло на тертці. Перемішаємо. Яйця зі склянкою цукру, ваніллю і сметаною взобьем до пишноти в окремій ємності.
Яєчно-сметанно-цукрову масу змішуємо з олійно-борошняної. Замішуємо тісто (можна додати трохи борошна при необхідності). Тісто повинне вийти пластичним і не дуже крутим.
Тісто розгортаємо в пласти, приблизна товщина - близько 05 див. Пласти розрізаємо на однакові невеликі рівнобедрені трикутники, посипаємо їх маковим зерном і згортаємо від підстави трикутника до куті. Можна кожен злегка зігнути по дузі. Викладаємо рогалики на деко, змащене жиром, непогано б застелити його папером для випічки. Ставимо деко в духову шафу, розігрітий до температури близько 180-200 градусів С. Випікаємо близько 15-25 хвилин до рум'яності. Подаємо пісочні рогалики остуженними до чаю або кави.
Інгредієнти:
пшенична високосортна борошно - близько 600 г;
молоко - близько 300 мл;
дріжджі - 40 г;
цукор-пісок - 150 г;
куряче яйце - 1-2 шт.;
натуральне масло вершкове - близько 150 г;
макове зерно.
Приготування
Спочатку опара. Трохи підігріте молоко змішаємо з дріжджами і половиною цукру. Залишимо в теплому місці хвилин на 15-20.
Просіваємо борошно в робочу миску, додаємо дрібку солі. Робимо поглиблення посередині «гірки», додаємо яйця, опару і замішуємо тісто. В процесі потроху додаємо розтоплене масло. Промешиваем тісто ретельно, скачуємо в кулю, і, накривши чистою серветкою, ставимо у тепле місце хвилин на 20-40. Обминаємо і промешиваем. Повторюємо цикл. Далі діємо так само, як і в попередньому рецепті (див. вище).
Можна ще приготувати листкові рогалики з маком з листкового тіста без дріжджів або з дріжджового листкового тіста.
Рецепт пісочного рогаликів з маком
Інгредієнти:
Приготування
Заморозимо вершкове масло до твердого стану попередньо. Макове зерно запарюємо окропом, через 20 хвилин відкидаємо на сито. Або проварюємо в молоці протягом близько 5-8 хвилин. Просеем в миску борошно і натремо масло на тертці. Перемішаємо. Яйця зі склянкою цукру, ваніллю і сметаною взобьем до пишноти в окремій ємності.
Яєчно-сметанно-цукрову масу змішуємо з олійно-борошняної. Замішуємо тісто (можна додати трохи борошна при необхідності). Тісто повинне вийти пластичним і не дуже крутим.
Тісто розгортаємо в пласти, приблизна товщина - близько 05 див. Пласти розрізаємо на однакові невеликі рівнобедрені трикутники, посипаємо їх маковим зерном і згортаємо від підстави трикутника до куті. Можна кожен злегка зігнути по дузі. Викладаємо рогалики на деко, змащене жиром, непогано б застелити його папером для випічки. Ставимо деко в духову шафу, розігрітий до температури близько 180-200 градусів С. Випікаємо близько 15-25 хвилин до рум'яності. Подаємо пісочні рогалики остуженними до чаю або кави.
Дріжджові рогалики з маком
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку опара. Трохи підігріте молоко змішаємо з дріжджами і половиною цукру. Залишимо в теплому місці хвилин на 15-20.
Просіваємо борошно в робочу миску, додаємо дрібку солі. Робимо поглиблення посередині «гірки», додаємо яйця, опару і замішуємо тісто. В процесі потроху додаємо розтоплене масло. Промешиваем тісто ретельно, скачуємо в кулю, і, накривши чистою серветкою, ставимо у тепле місце хвилин на 20-40. Обминаємо і промешиваем. Повторюємо цикл. Далі діємо так само, як і в попередньому рецепті (див. вище).
Можна ще приготувати листкові рогалики з маком з листкового тіста без дріжджів або з дріжджового листкового тіста.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І