Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рогалики з маком

Рогалики з маком

17-01-2015, 16:26
2 887
Рогалики з маком
Рогалики - популярна в багатьох країнах традиційна випічка. Назва закріпилася в російській мові з-за форми, що нагадує роги деяких тварин; рогалики являють собою рулетики з різними начинками, тісто використовують різне ( дріжджове , бездріжджове, пісочне, листкове). Одна з найбільш використовуваних начинок - макове зерно. Рогалики з маком - чудовий варіант випічки до ранкового чаю.

Рецепт пісочного рогаликів з маком


Інгредієнти:

  • масло вершкове натуральне - 200 г;

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • натуральна сметана - 100 мл;

  • високосортний пшеничне борошно - близько 2-х склянок;

  • цукор-пісок - близько 1 склянки;

  • макове зерно;

  • ваніль.


  • Приготування
    Заморозимо вершкове масло до твердого стану попередньо. Макове зерно запарюємо окропом, через 20 хвилин відкидаємо на сито. Або проварюємо в молоці протягом близько 5-8 хвилин. Просеем в миску борошно і натремо масло на тертці. Перемішаємо. Яйця зі склянкою цукру, ваніллю і сметаною взобьем до пишноти в окремій ємності.
    Яєчно-сметанно-цукрову масу змішуємо з олійно-борошняної. Замішуємо тісто (можна додати трохи борошна при необхідності). Тісто повинне вийти пластичним і не дуже крутим.
    Тісто розгортаємо в пласти, приблизна товщина - близько 05 див. Пласти розрізаємо на однакові невеликі рівнобедрені трикутники, посипаємо їх маковим зерном і згортаємо від підстави трикутника до куті. Можна кожен злегка зігнути по дузі. Викладаємо рогалики на деко, змащене жиром, непогано б застелити його папером для випічки. Ставимо деко в духову шафу, розігрітий до температури близько 180-200 градусів С. Випікаємо близько 15-25 хвилин до рум'яності. Подаємо пісочні рогалики остуженними до чаю або кави.

    Дріжджові рогалики з маком


    Інгредієнти:

  • пшенична високосортна борошно - близько 600 г;

  • молоко - близько 300 мл;

  • дріжджі - 40 г;

  • цукор-пісок - 150 г;

  • куряче яйце - 1-2 шт.;

  • натуральне масло вершкове - близько 150 г;

  • макове зерно.


  • Приготування
    Спочатку опара.
    Рогалики з маком
    Трохи підігріте молоко змішаємо з дріжджами і половиною цукру. Залишимо в теплому місці хвилин на 15-20.
    Просіваємо борошно в робочу миску, додаємо дрібку солі. Робимо поглиблення посередині «гірки», додаємо яйця, опару і замішуємо тісто. В процесі потроху додаємо розтоплене масло. Промешиваем тісто ретельно, скачуємо в кулю, і, накривши чистою серветкою, ставимо у тепле місце хвилин на 20-40. Обминаємо і промешиваем. Повторюємо цикл. Далі діємо так само, як і в попередньому рецепті (див. вище).
    Можна ще приготувати листкові рогалики з маком з листкового тіста без дріжджів або з дріжджового листкового тіста.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рогалики з начинкою
    Рогалики з начинкою
    Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
    Рогалики з мармеладом
    Рогалики з мармеладом
    Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
    Рогалики з дріжджового тіста
    Рогалики з дріжджового тіста
    Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
    Рогалики з вишнею
    Рогалики з вишнею
    Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій
    Рогалики з горіхами
    Рогалики з горіхами
    Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І