Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою, так і солоною, а сама ароматна булочка готується з пишного дріжджового тіста .
Рогалики з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: інстантні дріжджі - 4 ч. ложки; тепла вода - 1/2 ст.; борошно - 3 1/2 ст.; молоко - 1/2 ст.; цукор - 1/3 ст.; вершкове масло - 1 ст. + 3 ст. ложки; м'який сир; яйце - 1 шт.; молоко - 2 ст. ложки. Приготування Дріжджі розводимо в теплій воді з додаванням цукру. Як на поверхні води утворюються бульбашки, додаємо просіяне борошно, молоко, сіль і масло (розтоплене, 3 ст. ложки). Замішуємо тісто і обертаємо його харчовою плівкою, залишаємо відпочити 30 хвилин, після чого розгортаємо в прямокутник і знову залишаємо ще на 40 хвилин.
Змащуємо пласт тіста м'яким маслом і звертаємо конвертом. Розкачуємо до попереднього розміру, знову звертаємо і обертаємо плівкою. Залишаємо на 1 годину. Повторюємо процедуру заново. Розкатане тісто нарізаємо на трикутники. В основу кожного трикутника кладемо скибочку сиру і звертаємо його. Змащуємо рогалики збитим з молоком, яйцем і випікаємо при 200 градусах 12-14 хвилин.
Смачні рогалики з пісочно-дріжджового тіста
Звичні для нас рогалики з пісочно-дріжджового тіста можна готувати з абсолютно будь-якими начинками. В даній інтерпретації рецепта ми використовуємо для приготування повидло але ви можете замінити його горіхами, маком, мармеладом, або цукром перетертим з корицею.
Інгредієнти: дріжджі (свіжі) - 25 г; борошно - 3 ст.; яйце - 1 шт.; молоко - 125 мл; маргарин - 250 г; цукор - 1 ст. ложка; повидло для начинки. Приготування Молоко злегка підігріваємо. Сирі дріжджі розтираємо з цукром і заливаємо теплим молоком. Даємо дріжджам постояти до їх активізації. Поки дріжджі расстаиваются, ножем порубаємо маргарин з борошном в крихту. Отриману крихту викладаємо гіркою, а в центрі гірки робимо колодязь, в який заливаємо дріжджовий розчин і вбиваємо яйце.
Замішуємо тісто для рогаликів і обертаємо його плівкою, залишаємо в холодильнику на 30 хвилин. Відпочиле тісто розкачуємо і нарізаємо на трикутники. На краєчок кожного трикутника кладемо чайну ложку повидла і скачуємо тісто в рулет. Випікаємо рогалики при 200 градусах 25-30 хвилин.
Рогалики з дріжджового тіста на американський манер
Рогалики по-американськи відрізняються від звичних нам своєю формою. Зарубіжні рогалики більше нагадують пончики, або пишні булочки, але оригінальний спосіб приготування відрізняє цей вид випічки від своїх побратимів.
Інгредієнти: сухі дріжджі - 2 1/4 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки; вода - 1 1/3 ст.; борошно - 3 1/2 ст.; сіль - 1 3/4 ч. ложки; кунжут, мак. Приготування Висипаємо В миску сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі і сіль. Змішуємо всі і заливаємо водою. Замішуємо тісто 10-15 хвилин, після чого кладемо в змащену олією миску і накриваємо плівкою. Тісто має подвоїться в розмірі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. У каструлі кип'ятимо воду.
Ділимо тісто на 8 шматочків, кожен з яких скачуємо в кульки. В центрі кожної кульки робимо отвір і викладаємо рогалики на пергамент і даємо постояти 10 хвилин. Після обварюють по 2-3 рогалика в киплячій воді близько хвилини. Ошпарені рогалики повертаємо на пергамент, посипаємо насінням кунжуту, маку або і ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Готові дріжджові рогалики слід повністю остудити перед вживанням, а потім використовувати в якості основи для бутербродів, або піци на швидку руку.