Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі. Їх можна зробити з різноманітною начинкою: варенням , згущеним молоком, горіхами і т. д. А щоб рогалики виглядали більш святковими, опускаємо їх у яєчні білки і посипаємо зверху цукровою пудрою.
Інгредієнти:
цукор - 30 г;
яєчний жовток - 1 шт.;
масло вершкове - 250 г;
борошно - 250 г;
сметана - 1 ст.;
сіль - щіпка;
цукрова пудра для прикраси;
густе повидло - за смаком.
Приготування
Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто для рогаликів на сметані. Для цього акуратно відокремлюємо яєчний жовток і розтираємо його з цукром. Потім кладемо масло, сметану, сіль, додаємо борошно і замішуємо тісто. Далі формуємо кульку і прибираємо його на півгодини в холодильник.
Після цього поділяємо тісто на 5 однакових частин. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо кожен шматочок тонкими колами і розрізаємо на трикутники. Кладемо густе повидло або будь-яку іншу начинку і звертаємо тісто рогаликом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо приблизно до 200 градусів і випікаємо булочки до готовності. Потім обережно виймаємо їх, перекладаємо на красиве блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо рогалики на сметані з повидлом на стіл.
Інгредієнти:
сметана - 200 мл;
яєчні білки - 2 шт.;
борошно - 500 г;
дріжджі свіжі - 20 г;
розпушувач - 15 г;
масло вершкове - 125 г;
вода - 50 мл;
жовтки яєчні - 2 шт.;
цукор - 5 ст. ложок;
сіль - щіпка;
варена згущене молоко - 1 банка.
Приготування
У чашку наливають трохи теплої води, викладаємо дріжджі і ретельно перемішуємо до повного розчинення. Далі додаємо половину порції цукру, кладемо сметану і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо масу добре, додаємо яєчні жовтки, ванільний цукор і сіль за смаком. Тепер додаємо розпушувач і збиваємо все міксером на маленькій швидкості. Борошно заздалегідь просіваємо і вводимо частинами в основу тесту.
Після цього перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 30 хвилин. Потім обминаємо і чекаємо ще півгодини. Піднялося тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну в круглий пласт і розрізаємо на 8 трикутників. На широку частину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока і звертаємо в рогалики. У мисочці збиваємо до однорідності білок з цукром, потім булочки в отриману масу викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах до золотистого відтінку. Ось і все, смачні рогалики на сметані готові!
Інгредієнти:
маргарин - 200 г;
яйце - 1 шт.;
сметана - 200 г;
сода - 05 ч. ложки;
борошно - 3 ст.;
цукрова пудра - за смаком.
Для начинки:
волоські горіхи - 200 г;
цукор - 2 ст. ложки.
Приготування
Маргарин викладаємо в ковшичек, розтоплюємо на слабкому вогні і охолодити. Потім розбиваємо яйце і викладаємо сметану. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно, соду і замішуємо ніжне, але не липнущее до рук тісто.
Тепер переходимо до начинки: очищені волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з цукром. Поділяємо приготоване тісто на частини, розкачуємо кожну в коло і нарізаємо на трикутники. Викладаємо трохи горіхової начинки і звертаємо тісто в рогалики. Розкладаємо їх на деко і випікаємо до золотистого кольору при 170 градусах. Виймаємо готові рогалики зі сметаною і відразу посипаємо рясно цукровою пудрою.
Рецепт рогаликів зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто для рогаликів на сметані. Для цього акуратно відокремлюємо яєчний жовток і розтираємо його з цукром. Потім кладемо масло, сметану, сіль, додаємо борошно і замішуємо тісто. Далі формуємо кульку і прибираємо його на півгодини в холодильник.
Після цього поділяємо тісто на 5 однакових частин. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо кожен шматочок тонкими колами і розрізаємо на трикутники. Кладемо густе повидло або будь-яку іншу начинку і звертаємо тісто рогаликом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо приблизно до 200 градусів і випікаємо булочки до готовності. Потім обережно виймаємо їх, перекладаємо на красиве блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо рогалики на сметані з повидлом на стіл.
Рогалики на сметані і дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
У чашку наливають трохи теплої води, викладаємо дріжджі і ретельно перемішуємо до повного розчинення. Далі додаємо половину порції цукру, кладемо сметану і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо масу добре, додаємо яєчні жовтки, ванільний цукор і сіль за смаком. Тепер додаємо розпушувач і збиваємо все міксером на маленькій швидкості. Борошно заздалегідь просіваємо і вводимо частинами в основу тесту.
Після цього перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 30 хвилин. Потім обминаємо і чекаємо ще півгодини. Піднялося тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну в круглий пласт і розрізаємо на 8 трикутників. На широку частину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока і звертаємо в рогалики. У мисочці збиваємо до однорідності білок з цукром, потім булочки в отриману масу викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах до золотистого відтінку. Ось і все, смачні рогалики на сметані готові!
Рогалики на сметані і маргарині
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Маргарин викладаємо в ковшичек, розтоплюємо на слабкому вогні і охолодити. Потім розбиваємо яйце і викладаємо сметану. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно, соду і замішуємо ніжне, але не липнущее до рук тісто.
Тепер переходимо до начинки: очищені волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з цукром. Поділяємо приготоване тісто на частини, розкачуємо кожну в коло і нарізаємо на трикутники. Викладаємо трохи горіхової начинки і звертаємо тісто в рогалики. Розкладаємо їх на деко і випікаємо до золотистого кольору при 170 градусах. Виймаємо готові рогалики зі сметаною і відразу посипаємо рясно цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рогалики на кефірі
Рогалики - це дуже смачна випічка з різноманітною начинкою, яка отримала таку назву через свою форму, що нагадує звірині рогу. Їх печуть з різних
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій
Рецепт рогаликів на маргарині
Рогалики - це дивовижне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна приготувати з різного тіста: на молоці, кефірі. Але сьогодні мова піде про
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І