Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі. Їх можна зробити з різноманітною начинкою: варенням , згущеним молоком, горіхами і т. д. А щоб рогалики виглядали більш святковими, опускаємо їх у яєчні білки і посипаємо зверху цукровою пудрою.
Рецепт рогаликів зі сметаною
Інгредієнти: цукор - 30 г; яєчний жовток - 1 шт.; масло вершкове - 250 г; борошно - 250 г; сметана - 1 ст.; сіль - щіпка; цукрова пудра для прикраси; густе повидло - за смаком. Приготування Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто для рогаликів на сметані. Для цього акуратно відокремлюємо яєчний жовток і розтираємо його з цукром. Потім кладемо масло, сметану, сіль, додаємо борошно і замішуємо тісто. Далі формуємо кульку і прибираємо його на півгодини в холодильник.
Після цього поділяємо тісто на 5 однакових частин. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо кожен шматочок тонкими колами і розрізаємо на трикутники. Кладемо густе повидло або будь-яку іншу начинку і звертаємо тісто рогаликом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо приблизно до 200 градусів і випікаємо булочки до готовності. Потім обережно виймаємо їх, перекладаємо на красиве блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо рогалики на сметані з повидлом на стіл.
Рогалики на сметані і дріжджах
Інгредієнти: сметана - 200 мл; яєчні білки - 2 шт.; борошно - 500 г; дріжджі свіжі - 20 г; розпушувач - 15 г; масло вершкове - 125 г; вода - 50 мл; жовтки яєчні - 2 шт.; цукор - 5 ст. ложок; сіль - щіпка; варена згущене молоко - 1 банка. Приготування У чашку наливають трохи теплої води, викладаємо дріжджі і ретельно перемішуємо до повного розчинення. Далі додаємо половину порції цукру, кладемо сметану і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо масу добре, додаємо яєчні жовтки, ванільний цукор і сіль за смаком. Тепер додаємо розпушувач і збиваємо все міксером на маленькій швидкості. Борошно заздалегідь просіваємо і вводимо частинами в основу тесту.
Після цього перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 30 хвилин. Потім обминаємо і чекаємо ще півгодини. Піднялося тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну в круглий пласт і розрізаємо на 8 трикутників. На широку частину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока і звертаємо в рогалики. У мисочці збиваємо до однорідності білок з цукром, потім булочки в отриману масу викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах до золотистого відтінку. Ось і все, смачні рогалики на сметані готові!
Рогалики на сметані і маргарині
Інгредієнти: маргарин - 200 г; яйце - 1 шт.; сметана - 200 г; сода - 05 ч. ложки; борошно - 3 ст.; цукрова пудра - за смаком. Для начинки:
волоські горіхи - 200 г; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Маргарин викладаємо в ковшичек, розтоплюємо на слабкому вогні і охолодити. Потім розбиваємо яйце і викладаємо сметану. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно, соду і замішуємо ніжне, але не липнущее до рук тісто.
Тепер переходимо до начинки: очищені волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з цукром. Поділяємо приготоване тісто на частини, розкачуємо кожну в коло і нарізаємо на трикутники. Викладаємо трохи горіхової начинки і звертаємо тісто в рогалики. Розкладаємо їх на деко і випікаємо до золотистого кольору при 170 градусах. Виймаємо готові рогалики зі сметаною і відразу посипаємо рясно цукровою пудрою.