Вернуться назад Распечатать

Рогалики на сметані

Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі. Їх можна зробити з різноманітною начинкою: варенням , згущеним молоком, горіхами і т. д. А щоб рогалики виглядали більш святковими, опускаємо їх у яєчні білки і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Рецепт рогаликів зі сметаною


Інгредієнти:

  • цукор - 30 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • масло вершкове - 250 г;

  • борошно - 250 г;

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • густе повидло - за смаком.


  • Приготування
    Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто для рогаликів на сметані. Для цього акуратно відокремлюємо яєчний жовток і розтираємо його з цукром. Потім кладемо масло, сметану, сіль, додаємо борошно і замішуємо тісто. Далі формуємо кульку і прибираємо його на півгодини в холодильник.
    Після цього поділяємо тісто на 5 однакових частин. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо кожен шматочок тонкими колами і розрізаємо на трикутники. Кладемо густе повидло або будь-яку іншу начинку і звертаємо тісто рогаликом. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо приблизно до 200 градусів і випікаємо булочки до готовності. Потім обережно виймаємо їх, перекладаємо на красиве блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо рогалики на сметані з повидлом на стіл.

    Рогалики на сметані і дріжджах


    Інгредієнти:

  • сметана - 200 мл;

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • борошно - 500 г;

  • дріжджі свіжі - 20 г;

  • розпушувач - 15 г;

  • масло вершкове - 125 г;

  • вода - 50 мл;

  • жовтки яєчні - 2 шт.;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • варена згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    У чашку наливають трохи теплої води, викладаємо дріжджі і ретельно перемішуємо до повного розчинення. Далі додаємо половину порції цукру, кладемо сметану і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо масу добре, додаємо яєчні жовтки, ванільний цукор і сіль за смаком. Тепер додаємо розпушувач і збиваємо все міксером на маленькій швидкості. Борошно заздалегідь просіваємо і вводимо частинами в основу тесту.
    Після цього перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на 30 хвилин. Потім обминаємо і чекаємо ще півгодини. Піднялося тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну в круглий пласт і розрізаємо на 8 трикутників. На широку частину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока і звертаємо в рогалики. У мисочці збиваємо до однорідності білок з цукром, потім булочки в отриману масу викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах до золотистого відтінку. Ось і все, смачні рогалики на сметані готові!

    Рогалики на сметані і маргарині


    Інгредієнти:

  • маргарин - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 200 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 3 ст.;

  • цукрова пудра - за смаком.


  • Для начинки:

  • волоські горіхи - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рогалики на сметані

    Маргарин викладаємо в ковшичек, розтоплюємо на слабкому вогні і охолодити. Потім розбиваємо яйце і викладаємо сметану. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно, соду і замішуємо ніжне, але не липнущее до рук тісто.
    Тепер переходимо до начинки: очищені волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з цукром. Поділяємо приготоване тісто на частини, розкачуємо кожну в коло і нарізаємо на трикутники. Викладаємо трохи горіхової начинки і звертаємо тісто в рогалики. Розкладаємо їх на деко і випікаємо до золотистого кольору при 170 градусах. Виймаємо готові рогалики зі сметаною і відразу посипаємо рясно цукровою пудрою.