Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування пирога з повидлом. Така випічка прекрасно підійде до гарячого міцного чаю, кави або компоту.
Інгредієнти:
Для тіста:
сметана - 1 ст.;
олія - 05 склянки;
цукор - 100 г;
сода - щіпка;
борошно - 25 ст.
Для начинки:
яблучне повидло - 500 мл;
мигдаль;
яйце для змащування;
мак для посипання.
Приготування
Отже, давайте спочатку приготуємо тісто: наливаємо в миску сметану, додаємо рослинне масло, всипаємо цукор і збиваємо суміш міксером, щоб кристали повністю розчинилися. Потім кидаємо трохи соди, поступово підсипаємо борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Далі ділимо його на 2 неоднакових шматка: 2/3 для денця з бортиками і 1/3 для верхньої сітки.
Тепер беремо круглу роз'ємну форму, рівномірно розподіляємо одну частину тіста, формуємо бортики, викладаємо на дно яблучне повидло, посипаємо за бажанням подрібненим мигдалем і акуратно все розрівнюємо. З решти тіста робимо невеликі тонкі джгутики, викладаємо їх у формі сітки на наш пиріг, змащуємо поверхню яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо пиріг з яблучним повидлом приблизно 30 хвилин, а потім акуратно дістаємо, знімаємо форму і подаємо випічку до чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
молоко - 125 мл;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки.
Для начинки:
яйце - 1 шт.;
повидло - 1 ст.
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 30 градусів, висипаємо в нього дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо тепле яйце, всипаємо просіяне борошно і протягом 8-10 хвилин замішуємо тісто. Якщо тісто вийде дуже густим, вливаємо ще трохи молочка. В кінці замісу додаємо тепле рослинне масло і залишаємо масу на 40 хвилин. Потім тісто гарненько обминаємо і залишаємо ще на 40 хвилин.
Далі ділимо його на 2 частини і велику розгортаємо в пласт товщиною приблизно 15 мм. Викладаємо тісто у форму, формуємо бортики, а на дно рівним шаром кладемо повидло. З решти тіста скачуємо тонкі джгутики, скручуємо їх і викладаємо у вигляді решітки зверху на пиріг, щільно закріпивши кінці на бортах. Змащуємо всю поверхню яйцем, даємо йому постояти 30 хвилин, після чого випікаємо 20 хвилин при температурі 210-220 градусів. Ну, ось і все, відкритий розсипчастий пиріг з повидлом готовий!
Інгредієнти:
Для тіста:
маргарин - 200 г;
цукор - 1 ст.;
яйце - 3 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
борошно - 3 ст.;
ванілін - за смаком.
Для начинки:
повидло.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати пиріг з повидлом. Розм'якшений маргарин розтираємо з цукровим піском, додаємо яйця, кладемо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо тісто. Потім ділимо його на 2 частини, одну загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Тісто викладаємо на змащене маслом деко, рівномірно розподіляємо його руками по всій поверхні. Зверху змащуємо густим шаром повидла, виймаємо з морозилки замерзле тісто, натираємо його на крупній тертці і викладаємо зверху на пиріг. Випікаємо десерт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовий пісочний пиріг з повидлом присипаємо за бажанням цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.
Відкритий пиріг з повидлом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, давайте спочатку приготуємо тісто: наливаємо в миску сметану, додаємо рослинне масло, всипаємо цукор і збиваємо суміш міксером, щоб кристали повністю розчинилися. Потім кидаємо трохи соди, поступово підсипаємо борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Далі ділимо його на 2 неоднакових шматка: 2/3 для денця з бортиками і 1/3 для верхньої сітки.
Тепер беремо круглу роз'ємну форму, рівномірно розподіляємо одну частину тіста, формуємо бортики, викладаємо на дно яблучне повидло, посипаємо за бажанням подрібненим мигдалем і акуратно все розрівнюємо. З решти тіста робимо невеликі тонкі джгутики, викладаємо їх у формі сітки на наш пиріг, змащуємо поверхню яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо пиріг з яблучним повидлом приблизно 30 хвилин, а потім акуратно дістаємо, знімаємо форму і подаємо випічку до чаю.
Дріжджовий пиріг з повидлом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури 30 градусів, висипаємо в нього дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо тепле яйце, всипаємо просіяне борошно і протягом 8-10 хвилин замішуємо тісто. Якщо тісто вийде дуже густим, вливаємо ще трохи молочка. В кінці замісу додаємо тепле рослинне масло і залишаємо масу на 40 хвилин. Потім тісто гарненько обминаємо і залишаємо ще на 40 хвилин.
Далі ділимо його на 2 частини і велику розгортаємо в пласт товщиною приблизно 15 мм. Викладаємо тісто у форму, формуємо бортики, а на дно рівним шаром кладемо повидло. З решти тіста скачуємо тонкі джгутики, скручуємо їх і викладаємо у вигляді решітки зверху на пиріг, щільно закріпивши кінці на бортах. Змащуємо всю поверхню яйцем, даємо йому постояти 30 хвилин, після чого випікаємо 20 хвилин при температурі 210-220 градусів. Ну, ось і все, відкритий розсипчастий пиріг з повидлом готовий!
Рецепт тертого пирога з повидлом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати пиріг з повидлом. Розм'якшений маргарин розтираємо з цукровим піском, додаємо яйця, кладемо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо тісто. Потім ділимо його на 2 частини, одну загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Тісто викладаємо на змащене маслом деко, рівномірно розподіляємо його руками по всій поверхні. Зверху змащуємо густим шаром повидла, виймаємо з морозилки замерзле тісто, натираємо його на крупній тертці і викладаємо зверху на пиріг. Випікаємо десерт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовий пісочний пиріг з повидлом присипаємо за бажанням цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг - ласощі з дитинства. Саме тому його так люблять дорослі. Якщо ви хочете порадувати себе смачним десертом до чаю, то краще рецепту не
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Рогалики з повидлом - рецепт
Рогалики з повидлом - дуже смачне ласощі, яке можна спекти в будь-який момент. Час приготування цього десерту залежить від тіста, а тому ми розповімо
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово