Вернуться назад Распечатать

Пиріг з повидлом

Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування пирога з повидлом. Така випічка прекрасно підійде до гарячого міцного чаю, кави або компоту.

Відкритий пиріг з повидлом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сметана - 1 ст.;

  • олія - 05 склянки;

  • цукор - 100 г;

  • сода - щіпка;

  • борошно - 25 ст.


  • Для начинки:

  • яблучне повидло - 500 мл;

  • мигдаль;

  • яйце для змащування;

  • мак для посипання.


  • Приготування
    Отже, давайте спочатку приготуємо тісто: наливаємо в миску сметану, додаємо рослинне масло, всипаємо цукор і збиваємо суміш міксером, щоб кристали повністю розчинилися. Потім кидаємо трохи соди, поступово підсипаємо борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Далі ділимо його на 2 неоднакових шматка: 2/3 для денця з бортиками і 1/3 для верхньої сітки.
    Тепер беремо круглу роз'ємну форму, рівномірно розподіляємо одну частину тіста, формуємо бортики, викладаємо на дно яблучне повидло, посипаємо за бажанням подрібненим мигдалем і акуратно все розрівнюємо. З решти тіста робимо невеликі тонкі джгутики, викладаємо їх у формі сітки на наш пиріг, змащуємо поверхню яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо пиріг з яблучним повидлом приблизно 30 хвилин, а потім акуратно дістаємо, знімаємо форму і подаємо випічку до чаю.

    Дріжджовий пиріг з повидлом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • молоко - 125 мл;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • яйце - 1 шт.;

  • повидло - 1 ст.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко приблизно до температури 30 градусів, висипаємо в нього дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо тепле яйце, всипаємо просіяне борошно і протягом 8-10 хвилин замішуємо тісто. Якщо тісто вийде дуже густим, вливаємо ще трохи молочка. В кінці замісу додаємо тепле рослинне масло і залишаємо масу на 40 хвилин. Потім тісто гарненько обминаємо і залишаємо ще на 40 хвилин.
    Далі ділимо його на 2 частини і велику розгортаємо в пласт товщиною приблизно 15 мм. Викладаємо тісто у форму, формуємо бортики, а на дно рівним шаром кладемо повидло. З решти тіста скачуємо тонкі джгутики, скручуємо їх і викладаємо у вигляді решітки зверху на пиріг, щільно закріпивши кінці на бортах. Змащуємо всю поверхню яйцем, даємо йому постояти 30 хвилин, після чого випікаємо 20 хвилин при температурі 210-220 градусів. Ну, ось і все, відкритий розсипчастий пиріг з повидлом готовий!

    Рецепт тертого пирога з повидлом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • маргарин - 200 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 ст.;

  • ванілін - за смаком.



  • Для начинки:
    Пиріг з повидлом


  • повидло.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати пиріг з повидлом. Розм'якшений маргарин розтираємо з цукровим піском, додаємо яйця, кладемо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо тісто. Потім ділимо його на 2 частини, одну загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Тісто викладаємо на змащене маслом деко, рівномірно розподіляємо його руками по всій поверхні. Зверху змащуємо густим шаром повидла, виймаємо з морозилки замерзле тісто, натираємо його на крупній тертці і викладаємо зверху на пиріг. Випікаємо десерт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовий пісочний пиріг з повидлом присипаємо за бажанням цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.