Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування пирога з повидлом. Така випічка прекрасно підійде до гарячого міцного чаю, кави або компоту.
Відкритий пиріг з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
сметана - 1 ст.; олія - 05 склянки; цукор - 100 г; сода - щіпка; борошно - 25 ст. Для начинки:
яблучне повидло - 500 мл; мигдаль; яйце для змащування; мак для посипання. Приготування Отже, давайте спочатку приготуємо тісто: наливаємо в миску сметану, додаємо рослинне масло, всипаємо цукор і збиваємо суміш міксером, щоб кристали повністю розчинилися. Потім кидаємо трохи соди, поступово підсипаємо борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Далі ділимо його на 2 неоднакових шматка: 2/3 для денця з бортиками і 1/3 для верхньої сітки.
Тепер беремо круглу роз'ємну форму, рівномірно розподіляємо одну частину тіста, формуємо бортики, викладаємо на дно яблучне повидло, посипаємо за бажанням подрібненим мигдалем і акуратно все розрівнюємо. З решти тіста робимо невеликі тонкі джгутики, викладаємо їх у формі сітки на наш пиріг, змащуємо поверхню яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо пиріг з яблучним повидлом приблизно 30 хвилин, а потім акуратно дістаємо, знімаємо форму і подаємо випічку до чаю.
Дріжджовий пиріг з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; цукровий пісок - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; молоко - 125 мл; сухі дріжджі - 2 ч. ложки. Для начинки:
яйце - 1 шт.; повидло - 1 ст. Приготування Підігріваємо Молоко приблизно до температури 30 градусів, висипаємо в нього дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо тепле яйце, всипаємо просіяне борошно і протягом 8-10 хвилин замішуємо тісто. Якщо тісто вийде дуже густим, вливаємо ще трохи молочка. В кінці замісу додаємо тепле рослинне масло і залишаємо масу на 40 хвилин. Потім тісто гарненько обминаємо і залишаємо ще на 40 хвилин.
Далі ділимо його на 2 частини і велику розгортаємо в пласт товщиною приблизно 15 мм. Викладаємо тісто у форму, формуємо бортики, а на дно рівним шаром кладемо повидло. З решти тіста скачуємо тонкі джгутики, скручуємо їх і викладаємо у вигляді решітки зверху на пиріг, щільно закріпивши кінці на бортах. Змащуємо всю поверхню яйцем, даємо йому постояти 30 хвилин, після чого випікаємо 20 хвилин при температурі 210-220 градусів. Ну, ось і все, відкритий розсипчастий пиріг з повидлом готовий!
Рецепт тертого пирога з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 200 г; цукор - 1 ст.; яйце - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст.; ванілін - за смаком. Для начинки:
повидло. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати пиріг з повидлом. Розм'якшений маргарин розтираємо з цукровим піском, додаємо яйця, кладемо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо тісто. Потім ділимо його на 2 частини, одну загортаємо у плівку і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Тісто викладаємо на змащене маслом деко, рівномірно розподіляємо його руками по всій поверхні. Зверху змащуємо густим шаром повидла, виймаємо з морозилки замерзле тісто, натираємо його на крупній тертці і викладаємо зверху на пиріг. Випікаємо десерт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовий пісочний пиріг з повидлом присипаємо за бажанням цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.