Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням - улюблена випічка багатьох людей. Він складається з тонкої піщаної основи і начинки - будь густого варення або джему. «Тертим» він називається тому, що тісто для верхнього шару пирога повністю натирається на крупній тертці. В результаті у вас виходить смачне і ароматне ласощі з приголомшливим ароматом. Давайте ж поговоримо про те, як приготувати тертий пиріг?
Інгредієнти:
маргарин - 200 г;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
ванілін - щіпка;
борошно пшеничне - 3 ст.;
варення - 300 г;
крохмаль - 1 ст. ложка;
чай - 5 ст. ложок;
рослинне масло.
Приготування
Отже, для приготування тертого пісочного пирога з варенням беремо маргарин, розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і залишаємо остигати. Далі гарненько збиваємо міксером яйця до утворення пишної піни, поступово підсипаючи цукор. Потім вливаємо яєчну масу розтоплений охолоджений маргарин, кладемо трохи ваніліну за смаком і все ретельно перемішуємо. В отриману однорідну масу потроху додаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно повинне вийти еластичним, м'яким, таким, щоб його можна було легко скачати в кулю. Потім відрізаємо від тесту третю частину і прибираємо її на 30 хвилин в морозильну камеру. Залишилася масу викладаємо у змащену маслом форму для випічки, рівномірно розподіляємо її по всій формі і в декількох місцях виделкою робимо проколи.
Тепер настала черга начинки. Якщо ви хочете зробити її більш густий, то додаємо до варення або повидла трохи крохмалю і перемішуємо. Викладаємо начинку поверх тіста рівномірним шаром. Краї пирога трохи загортаємо всередину. Далі дістаємо з морозилки охолоджену частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом, щоб закрилася вся його поверхня змащена варенням. Відправляємо форму в гарячу духовку і випікаємо при температурі 190°C приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг злегка поливаємо свежезаваренним чаєм. Так він стане ніжніше і м'якше. Потім розрізаємо тертий пиріг з повидлом на однакові порційні шматочки і викладаємо на красивий піднос.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
пекарський порошок - 1 ч. ложка;
цукор - 05 склянки;
маргарин - 180 г;
смородиновий джем - 7 ст. ложок.
Приготування
Борошно просіваємо і додаємо до неї цукор і пекарський порошок. Охолоджений маргарин натираємо на крупній тертці і змішати з борошняною сумішшю таким чином, щоб виходила «крихітка».
Половину тіста перекладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо шар смородинового варення і знову все засипаємо залишилася крихтою.
Готуємо десерт приблизно 55 хвилин, виставивши режим «Випічка». Готовий тертий пиріг з джемом перевертаємо на тарілку і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
вершкове масло - 220 г;
ванілін - 1 ч. ложка;
яйце - 2 шт.;
сіль - за смаком;
розпушувач - 1 ч. ложка;
повидло - 8 ст. ложок;
цукор - 1 ст.
Приготування
Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Вершкове масло збиваємо міксером і поступово всипаємо цукор. В отриману суміш кладемо жовтки, продовжуючи збивати. Потім додаємо борошняну суміш і ванілін. Замішуємо щільне тісто і формуємо з нього кульку. Загортаємо все в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і натираємо половину охолодженого тіста. Зверху викладаємо рівномірним шаром джем і засипаємо тертим тестом. Випікаємо приблизно 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 170°C духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Рецепт тертого пирога з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування тертого пісочного пирога з варенням беремо маргарин, розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і залишаємо остигати. Далі гарненько збиваємо міксером яйця до утворення пишної піни, поступово підсипаючи цукор. Потім вливаємо яєчну масу розтоплений охолоджений маргарин, кладемо трохи ваніліну за смаком і все ретельно перемішуємо. В отриману однорідну масу потроху додаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно повинне вийти еластичним, м'яким, таким, щоб його можна було легко скачати в кулю. Потім відрізаємо від тесту третю частину і прибираємо її на 30 хвилин в морозильну камеру. Залишилася масу викладаємо у змащену маслом форму для випічки, рівномірно розподіляємо її по всій формі і в декількох місцях виделкою робимо проколи.
Тепер настала черга начинки. Якщо ви хочете зробити її більш густий, то додаємо до варення або повидла трохи крохмалю і перемішуємо. Викладаємо начинку поверх тіста рівномірним шаром. Краї пирога трохи загортаємо всередину. Далі дістаємо з морозилки охолоджену частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом, щоб закрилася вся його поверхня змащена варенням. Відправляємо форму в гарячу духовку і випікаємо при температурі 190°C приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг злегка поливаємо свежезаваренним чаєм. Так він стане ніжніше і м'якше. Потім розрізаємо тертий пиріг з повидлом на однакові порційні шматочки і викладаємо на красивий піднос.
Тертий пиріг в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і додаємо до неї цукор і пекарський порошок. Охолоджений маргарин натираємо на крупній тертці і змішати з борошняною сумішшю таким чином, щоб виходила «крихітка».
Половину тіста перекладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо шар смородинового варення і знову все засипаємо залишилася крихтою.
Готуємо десерт приблизно 55 хвилин, виставивши режим «Випічка». Готовий тертий пиріг з джемом перевертаємо на тарілку і подаємо до чаю.
Рецепт тертого пирога з повидлом
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Вершкове масло збиваємо міксером і поступово всипаємо цукор. В отриману суміш кладемо жовтки, продовжуючи збивати. Потім додаємо борошняну суміш і ванілін. Замішуємо щільне тісто і формуємо з нього кульку. Загортаємо все в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і натираємо половину охолодженого тіста. Зверху викладаємо рівномірним шаром джем і засипаємо тертим тестом. Випікаємо приблизно 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 170°C духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Манник з варенням
Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам