Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням

17-01-2015, 22:43
10 430
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням - улюблена випічка багатьох людей. Він складається з тонкої піщаної основи і начинки - будь густого варення або джему. «Тертим» він називається тому, що тісто для верхнього шару пирога повністю натирається на крупній тертці. В результаті у вас виходить смачне і ароматне ласощі з приголомшливим ароматом. Давайте ж поговоримо про те, як приготувати тертий пиріг?

Рецепт тертого пирога з варенням


Інгредієнти:

  • маргарин - 200 г;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • ванілін - щіпка;

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • варення - 300 г;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • чай - 5 ст. ложок;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, для приготування тертого пісочного пирога з варенням беремо маргарин, розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і залишаємо остигати. Далі гарненько збиваємо міксером яйця до утворення пишної піни, поступово підсипаючи цукор. Потім вливаємо яєчну масу розтоплений охолоджений маргарин, кладемо трохи ваніліну за смаком і все ретельно перемішуємо. В отриману однорідну масу потроху додаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно повинне вийти еластичним, м'яким, таким, щоб його можна було легко скачати в кулю. Потім відрізаємо від тесту третю частину і прибираємо її на 30 хвилин в морозильну камеру. Залишилася масу викладаємо у змащену маслом форму для випічки, рівномірно розподіляємо її по всій формі і в декількох місцях виделкою робимо проколи.
    Тепер настала черга начинки. Якщо ви хочете зробити її більш густий, то додаємо до варення або повидла трохи крохмалю і перемішуємо. Викладаємо начинку поверх тіста рівномірним шаром. Краї пирога трохи загортаємо всередину. Далі дістаємо з морозилки охолоджену частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом, щоб закрилася вся його поверхня змащена варенням. Відправляємо форму в гарячу духовку і випікаємо при температурі 190°C приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг злегка поливаємо свежезаваренним чаєм. Так він стане ніжніше і м'якше. Потім розрізаємо тертий пиріг з повидлом на однакові порційні шматочки і викладаємо на красивий піднос.

    Тертий пиріг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • пекарський порошок - 1 ч. ложка;

  • цукор - 05 склянки;

  • маргарин - 180 г;

  • смородиновий джем - 7 ст. ложок.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і додаємо до неї цукор і пекарський порошок. Охолоджений маргарин натираємо на крупній тертці і змішати з борошняною сумішшю таким чином, щоб виходила «крихітка».
    Половину тіста перекладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо шар смородинового варення і знову все засипаємо залишилася крихтою.
    Готуємо десерт приблизно 55 хвилин, виставивши режим «Випічка». Готовий тертий пиріг з джемом перевертаємо на тарілку і подаємо до чаю.

    Рецепт тертого пирога з повидлом


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • вершкове масло - 220 г;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • яйце - 2 шт.;
  • Тертий пиріг з варенням

  • сіль - за смаком;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • повидло - 8 ст. ложок;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Вершкове масло збиваємо міксером і поступово всипаємо цукор. В отриману суміш кладемо жовтки, продовжуючи збивати. Потім додаємо борошняну суміш і ванілін. Замішуємо щільне тісто і формуємо з нього кульку. Загортаємо все в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і натираємо половину охолодженого тіста. Зверху викладаємо рівномірним шаром джем і засипаємо тертим тестом. Випікаємо приблизно 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 170°C духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листкове тісто з повидлом
    Листкове тісто з повидлом
    Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
    Пиріг з абрикосами
    Пиріг з абрикосами
    Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
    Пиріг з повидлом
    Пиріг з повидлом
    Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам