Тертий пиріг з варенням - улюблена випічка багатьох людей. Він складається з тонкої піщаної основи і начинки - будь густого варення або джему. «Тертим» він називається тому, що тісто для верхнього шару пирога повністю натирається на крупній тертці. В результаті у вас виходить смачне і ароматне ласощі з приголомшливим ароматом. Давайте ж поговоримо про те, як приготувати тертий пиріг?
Рецепт тертого пирога з варенням
Інгредієнти: маргарин - 200 г; цукровий пісок - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін - щіпка; борошно пшеничне - 3 ст.; варення - 300 г; крохмаль - 1 ст. ложка; чай - 5 ст. ложок; рослинне масло. Приготування Отже, для приготування тертого пісочного пирога з варенням беремо маргарин, розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і залишаємо остигати. Далі гарненько збиваємо міксером яйця до утворення пишної піни, поступово підсипаючи цукор. Потім вливаємо яєчну масу розтоплений охолоджений маргарин, кладемо трохи ваніліну за смаком і все ретельно перемішуємо. В отриману однорідну масу потроху додаємо просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно повинне вийти еластичним, м'яким, таким, щоб його можна було легко скачати в кулю. Потім відрізаємо від тесту третю частину і прибираємо її на 30 хвилин в морозильну камеру. Залишилася масу викладаємо у змащену маслом форму для випічки, рівномірно розподіляємо її по всій формі і в декількох місцях виделкою робимо проколи.
Тепер настала черга начинки. Якщо ви хочете зробити її більш густий, то додаємо до варення або повидла трохи крохмалю і перемішуємо. Викладаємо начинку поверх тіста рівномірним шаром. Краї пирога трохи загортаємо всередину. Далі дістаємо з морозилки охолоджену частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом, щоб закрилася вся його поверхня змащена варенням. Відправляємо форму в гарячу духовку і випікаємо при температурі 190°C приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг злегка поливаємо свежезаваренним чаєм. Так він стане ніжніше і м'якше. Потім розрізаємо тертий пиріг з повидлом на однакові порційні шматочки і викладаємо на красивий піднос.
Тертий пиріг в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; пекарський порошок - 1 ч. ложка; цукор - 05 склянки; маргарин - 180 г; смородиновий джем - 7 ст. ложок. Приготування Борошно просіваємо і додаємо до неї цукор і пекарський порошок. Охолоджений маргарин натираємо на крупній тертці і змішати з борошняною сумішшю таким чином, щоб виходила «крихітка».
Половину тіста перекладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо шар смородинового варення і знову все засипаємо залишилася крихтою.
Готуємо десерт приблизно 55 хвилин, виставивши режим «Випічка». Готовий тертий пиріг з джемом перевертаємо на тарілку і подаємо до чаю.
Рецепт тертого пирога з повидлом
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; вершкове масло - 220 г; ванілін - 1 ч. ложка; яйце - 2 шт.; сіль - за смаком; розпушувач - 1 ч. ложка; повидло - 8 ст. ложок; цукор - 1 ст. Приготування Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Вершкове масло збиваємо міксером і поступово всипаємо цукор. В отриману суміш кладемо жовтки, продовжуючи збивати. Потім додаємо борошняну суміш і ванілін. Замішуємо щільне тісто і формуємо з нього кульку. Загортаємо все в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і натираємо половину охолодженого тіста. Зверху викладаємо рівномірним шаром джем і засипаємо тертим тестом. Випікаємо приблизно 40 хвилин в заздалегідь розігрітій до 170°C духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки.