Манник з варенням
Манник на варення по-іншому ще називають повидлянка. Для приготування такого пирога підійде будь-яке варення, крім забродженого. Повидло можна просто додати в тісто, збиваючи блендером, а можна готовий корж розрізати горизонтально і рясно промазати варенням або джемом . Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування цього пирога.
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
виноградне варення - 3 ст. ложки;
какао - порошок - 3 ст. ложки;
манна крупа - 1 ст.;
олія - 125 мл;
борошно - 100 г;
волоські горіхи - 05 склянки;
розпушувач - 15 ч. ложки;
цукор - 1 ст.;
ванілін - за смаком.
Приготування
Отже, манну крупу висипаємо в воду, додаємо цукор і залишаємо суміш постояти години на 2. Потім вливаємо рослинне масло, додаємо борошно з розпушувачем, кладемо варення і крупно порізані волоські горіхи. Додаємо какао-порошок і кидаємо помитий і обсушенний родзинки.
Гарненько перемішуємо отриману масу до однорідності і відставляємо поки в сторону. Форму для випічки застеляємо папером і викладаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
яйце - 2 шт.;
борошно - 1 ст.;
манка - 1 ст.;
розпушувач - 1 пакетик;
ванілін - за смаком;
густе варення - 1 ст.;
масло - для змазування.
Приготування
Яйця збиваємо міксером до утворення пишної піни, поступово всипаємо цукор, розпушувач, ванілін, кладемо сметану і ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно і манку і розмішуємо до отримання гладкого однорідного тіста. Потім прибираємо його на 5-10 хвилин у тепле місце. Суху і чисту чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Випічка» приблизно на 1 годину.
Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку, змащуємо верх лепешняку густим варенням, рівномірно розподіливши його ложкою по всій поверхні пирога. Після цього знову закриваємо кришкою і готуємо на тому ж режимі ще 10 хвилин. Потім переводимо прилад в програму підтримки тепла, чекаємо трохи і відключаємо мультиварку.
Ось і все, м'який і смачний манник з варенням готовий. Трохи охолоджуємо його, акуратно витягуємо з чаші за допомогою двох пластикових лопаток і викладаємо на красиве плоске блюдо.
Інгредієнти:
манка - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
молоко - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
олія - 05 склянки;
варення - 2 ст. ложки;
цукрова пудра для прикраси;
сода - 05 ч. ложки.
Приготування
Змішуємо манку, борошно і цукор. Потім додаємо куряче яйце і виливаємо склянку молока. Гарненько все перемішуємо, додаємо соду, масло вливаємо і кладемо будь-яке варення за смаком. Отримане тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і випікаємо пиріг в гарячій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
манка - 1 ст.;
коньяк - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
яйце - 3 шт.;
густе варення - 1 ст.;
масло вершкове - 80 г;
розпушувач - 15 ч. ложки.
Приготування
Сметану змішуємо з манкою і залишаємо розбухати приблизно на 1 годину. Цим часом гарненько збиваємо яйця з цукром, додаємо їх в манку і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і вливаємо розтоплене вершкове масло. Виливаємо тісто у форму і випікаємо пиріг в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до готовності. Після цього манник остуджуємо, розрізаємо по горизонталі і просочуємо густим варенням.
Пісний шоколадний манник з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Отже, манну крупу висипаємо в воду, додаємо цукор і залишаємо суміш постояти години на 2. Потім вливаємо рослинне масло, додаємо борошно з розпушувачем, кладемо варення і крупно порізані волоські горіхи. Додаємо какао-порошок і кидаємо помитий і обсушенний родзинки.
Гарненько перемішуємо отриману масу до однорідності і відставляємо поки в сторону. Форму для випічки застеляємо папером і викладаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин до готовності.
Манник з варенням в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо міксером до утворення пишної піни, поступово всипаємо цукор, розпушувач, ванілін, кладемо сметану і ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно і манку і розмішуємо до отримання гладкого однорідного тіста. Потім прибираємо його на 5-10 хвилин у тепле місце. Суху і чисту чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Випічка» приблизно на 1 годину.
Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку, змащуємо верх лепешняку густим варенням, рівномірно розподіливши його ложкою по всій поверхні пирога. Після цього знову закриваємо кришкою і готуємо на тому ж режимі ще 10 хвилин. Потім переводимо прилад в програму підтримки тепла, чекаємо трохи і відключаємо мультиварку.
Ось і все, м'який і смачний манник з варенням готовий. Трохи охолоджуємо його, акуратно витягуємо з чаші за допомогою двох пластикових лопаток і викладаємо на красиве плоске блюдо.
Манник на молоці з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо манку, борошно і цукор. Потім додаємо куряче яйце і виливаємо склянку молока. Гарненько все перемішуємо, додаємо соду, масло вливаємо і кладемо будь-яке варення за смаком. Отримане тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і випікаємо пиріг в гарячій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Рецепт лепешняку з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Сметану змішуємо з манкою і залишаємо розбухати приблизно на 1 годину. Цим часом гарненько збиваємо яйця з цукром, додаємо їх в манку і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і вливаємо розтоплене вершкове масло. Виливаємо тісто у форму і випікаємо пиріг в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до готовності. Після цього манник остуджуємо, розрізаємо по горизонталі і просочуємо густим варенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник на молоці - рецепт
Манник - не тільки дуже смачний пиріг, але і корисний. А ще він неймовірно швидко готується. Це не причини для приготування настільки просто і
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник на воді
Манник - смачний і легкий пиріг, який готується досить швидко і просто. І сьогодні ми розповімо, як його спекти на воді. Таке ласощі чудово буде
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.
Манник на ряжанці
Манник - простий пиріг з манної крупи. Його готують на молоці, воді, кефірі, кисляку. А сьогодні ми вам розповімо, як його спекти на ряжанці, щоб він