Манник на варення по-іншому ще називають повидлянка. Для приготування такого пирога підійде будь-яке варення, крім забродженого. Повидло можна просто додати в тісто, збиваючи блендером, а можна готовий корж розрізати горизонтально і рясно промазати варенням або джемом . Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування цього пирога.
Пісний шоколадний манник з варенням
Інгредієнти: вода - 1 ст.; виноградне варення - 3 ст. ложки; какао - порошок - 3 ст. ложки; манна крупа - 1 ст.; олія - 125 мл; борошно - 100 г; волоські горіхи - 05 склянки; розпушувач - 15 ч. ложки; цукор - 1 ст.; ванілін - за смаком. Приготування Отже, манну крупу висипаємо в воду, додаємо цукор і залишаємо суміш постояти години на 2. Потім вливаємо рослинне масло, додаємо борошно з розпушувачем, кладемо варення і крупно порізані волоські горіхи. Додаємо какао-порошок і кидаємо помитий і обсушенний родзинки.
Гарненько перемішуємо отриману масу до однорідності і відставляємо поки в сторону. Форму для випічки застеляємо папером і викладаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин до готовності.
Манник з варенням в мультиварці
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; манка - 1 ст.; розпушувач - 1 пакетик; ванілін - за смаком; густе варення - 1 ст.; масло - для змазування. Приготування Яйця збиваємо міксером до утворення пишної піни, поступово всипаємо цукор, розпушувач, ванілін, кладемо сметану і ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно і манку і розмішуємо до отримання гладкого однорідного тіста. Потім прибираємо його на 5-10 хвилин у тепле місце. Суху і чисту чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Випічка» приблизно на 1 годину.
Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку, змащуємо верх лепешняку густим варенням, рівномірно розподіливши його ложкою по всій поверхні пирога. Після цього знову закриваємо кришкою і готуємо на тому ж режимі ще 10 хвилин. Потім переводимо прилад в програму підтримки тепла, чекаємо трохи і відключаємо мультиварку.
Ось і все, м'який і смачний манник з варенням готовий. Трохи охолоджуємо його, акуратно витягуємо з чаші за допомогою двох пластикових лопаток і викладаємо на красиве плоске блюдо.
Манник на молоці з варенням
Інгредієнти: манка - 1 ст.; борошно - 1 ст.; молоко - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 1 шт.; олія - 05 склянки; варення - 2 ст. ложки; цукрова пудра для прикраси; сода - 05 ч. ложки. Приготування Змішуємо манку, борошно і цукор. Потім додаємо куряче яйце і виливаємо склянку молока. Гарненько все перемішуємо, додаємо соду, масло вливаємо і кладемо будь-яке варення за смаком. Отримане тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і випікаємо пиріг в гарячій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Рецепт лепешняку з варенням
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; манка - 1 ст.; коньяк - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 3 шт.; густе варення - 1 ст.; масло вершкове - 80 г; розпушувач - 15 ч. ложки. Приготування Сметану змішуємо з манкою і залишаємо розбухати приблизно на 1 годину. Цим часом гарненько збиваємо яйця з цукром, додаємо їх в манку і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і вливаємо розтоплене вершкове масло. Виливаємо тісто у форму і випікаємо пиріг в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до готовності. Після цього манник остуджуємо, розрізаємо по горизонталі і просочуємо густим варенням.