Вернуться назад Распечатать

Манник з варенням

Манник з варенням
Манник на варення по-іншому ще називають повидлянка. Для приготування такого пирога підійде будь-яке варення, крім забродженого. Повидло можна просто додати в тісто, збиваючи блендером, а можна готовий корж розрізати горизонтально і рясно промазати варенням або джемом . Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування цього пирога.

Пісний шоколадний манник з варенням


Інгредієнти:

  • вода - 1 ст.;

  • виноградне варення - 3 ст. ложки;

  • какао - порошок - 3 ст. ложки;

  • манна крупа - 1 ст.;

  • олія - 125 мл;

  • борошно - 100 г;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Отже, манну крупу висипаємо в воду, додаємо цукор і залишаємо суміш постояти години на 2. Потім вливаємо рослинне масло, додаємо борошно з розпушувачем, кладемо варення і крупно порізані волоські горіхи. Додаємо какао-порошок і кидаємо помитий і обсушенний родзинки.
    Гарненько перемішуємо отриману масу до однорідності і відставляємо поки в сторону. Форму для випічки застеляємо папером і викладаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин до готовності.

    Манник з варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • манка - 1 ст.;

  • розпушувач - 1 пакетик;

  • ванілін - за смаком;

  • густе варення - 1 ст.;

  • масло - для змазування.


  • Приготування
    Яйця збиваємо міксером до утворення пишної піни, поступово всипаємо цукор, розпушувач, ванілін, кладемо сметану і ретельно перемішуємо. Далі всипаємо борошно і манку і розмішуємо до отримання гладкого однорідного тіста. Потім прибираємо його на 5-10 хвилин у тепле місце. Суху і чисту чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Випічка» приблизно на 1 годину.
    Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку, змащуємо верх лепешняку густим варенням, рівномірно розподіливши його ложкою по всій поверхні пирога. Після цього знову закриваємо кришкою і готуємо на тому ж режимі ще 10 хвилин. Потім переводимо прилад в програму підтримки тепла, чекаємо трохи і відключаємо мультиварку.
    Ось і все, м'який і смачний манник з варенням готовий. Трохи охолоджуємо його, акуратно витягуємо з чаші за допомогою двох пластикових лопаток і викладаємо на красиве плоске блюдо.

    Манник на молоці з варенням


    Інгредієнти:

  • манка - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія - 05 склянки;

  • варення - 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішуємо манку, борошно і цукор. Потім додаємо куряче яйце і виливаємо склянку молока. Гарненько все перемішуємо, додаємо соду, масло вливаємо і кладемо будь-яке варення за смаком. Отримане тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і випікаємо пиріг в гарячій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність лепешняку перевіряємо зубочисткою і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.

    Рецепт лепешняку з варенням


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • манка - 1 ст.;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • густе варення - 1 ст.;

  • масло вершкове - 80 г;

  • Манник з варенням

  • розпушувач - 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Сметану змішуємо з манкою і залишаємо розбухати приблизно на 1 годину. Цим часом гарненько збиваємо яйця з цукром, додаємо їх в манку і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач, борошно і вливаємо розтоплене вершкове масло. Виливаємо тісто у форму і випікаємо пиріг в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до готовності. Після цього манник остуджуємо, розрізаємо по горизонталі і просочуємо густим варенням.