Манник зі сметаною
З манної крупи виходить не тільки каша, з неї можна також приготувати смачний пиріг. Іноді його роблять на молоці або кефірі, а іноді використовують сметану. Так от в останньому випадку пиріг виходить найбільш ніжним і смачним. Як приготувати манник зі сметаною, ми зараз розповімо.
Манник зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти:
манка - 1 мультистакан;
борошно - 1 мультистакан;
сметана - 1 мультистакан;
розпушувач - 2 ч. ложки;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 мультистакан;
розтоплений маргарин - 130 р.
Приготування
Манку заливаємо сметаною, перемішуємо і залишаємо на 1 годину набухати. Після цього додаємо розтоплений маргарин, яйця і цукор. Добре все це перемішуємо, всипаємо борошно, змішану з розпушувачем і знову перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом і посипаємо манкою, виливаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 45 хвилин.
Рецепт лепешняку зі сметаною
Інгредієнти:
крупа манна - 1 склянка;
борошно - 1 склянка;
сметана - 1 склянка;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 склянка;
вершкове масло - 30 г;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Для того, щоб манка розбухла, змішуємо зі сметаною і залишаємо на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо розм'якшене вершкове масло і збиваємо далі. З'єднуємо отриману суміш зі збитою манкою, додаємо борошно і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо отримане тісто. Відправляємо манник в нагріту до 200 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин, після чого перевіряємо готовність лепешняку - проколюємо його зубочисткою або сірником. Якщо вона суха, значить, манник готовий.
Манник на кефірі зі сметаною
Інгредієнти:
манка - 1 склянка;
кефір - 1 склянка;
борошно - 05 склянки;
яйця - 3 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 1 склянка;
сіль - щіпка;
розпушувач - 05 ч. ложки;
густа сметана - 05 л;
пудра цукрова - 200 г;
цедра лимона - 1 ст. ложка.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю, домашній кефір і продовжуємо збивати. Потім додаємо манку, додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Поки печеться манник, готуємо крем: збиваємо сметану з цукровою пудрою і цедрою лимона. Коли манник охолоне, розрізаємо його на 3 коржа і промазуємо сметанним кремом.
Манник без борошна зі сметаною
Інгредієнти:
манка - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
цукор - 3/4 склянки;
сода - 1 ч. ложка;
сметана - 1 склянка;
панірувальні сухарі для посипання форми;
маргарин для змащування форми;
цукрова пудра для присипки.
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо манку, цукор і сметану. Додаємо яйця і перемішуємо. Після цього ємність з тістом прикриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 30 щоб манка набухла. По закінченню цього часу додаємо соду і перемішуємо тісто. Форму для випічки змащуємо маргарином і посипаємо сухарями. Виливаємо тісто і при 180-190 градусах випікаємо близько півгодини. Щоб манник не осел, в процесі приготування духовку відкривати не можна. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Як приготувати манник зі сметаною і сиром?
Інгредієнти:
манка - 1 склянка;
цукор - 1 склянка;
сир - 300 г;
яйця - 3 шт.;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
сметана - 100 г;
ванілін - за смаком.
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Сир, жовтки, цукор, сметану і масло розтираємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо манку і розпушувач для тіста. Гарненько все це перемішуємо. Окремо гарненько збиваємо білки до отримання щільної піни. Вмішуємо білки в сирну суміш і акуратно перемішуємо. Силіконову форму трохи змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Манник зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Манку заливаємо сметаною, перемішуємо і залишаємо на 1 годину набухати. Після цього додаємо розтоплений маргарин, яйця і цукор. Добре все це перемішуємо, всипаємо борошно, змішану з розпушувачем і знову перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом і посипаємо манкою, виливаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 45 хвилин.
Рецепт лепешняку зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб манка розбухла, змішуємо зі сметаною і залишаємо на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо розм'якшене вершкове масло і збиваємо далі. З'єднуємо отриману суміш зі збитою манкою, додаємо борошно і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо отримане тісто. Відправляємо манник в нагріту до 200 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин, після чого перевіряємо готовність лепешняку - проколюємо його зубочисткою або сірником. Якщо вона суха, значить, манник готовий.
Манник на кефірі зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю, домашній кефір і продовжуємо збивати. Потім додаємо манку, додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Поки печеться манник, готуємо крем: збиваємо сметану з цукровою пудрою і цедрою лимона. Коли манник охолоне, розрізаємо його на 3 коржа і промазуємо сметанним кремом.
Манник без борошна зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці з'єднуємо манку, цукор і сметану. Додаємо яйця і перемішуємо. Після цього ємність з тістом прикриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 30 щоб манка набухла. По закінченню цього часу додаємо соду і перемішуємо тісто. Форму для випічки змащуємо маргарином і посипаємо сухарями. Виливаємо тісто і при 180-190 градусах випікаємо близько півгодини. Щоб манник не осел, в процесі приготування духовку відкривати не можна. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Як приготувати манник зі сметаною і сиром?
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Сир, жовтки, цукор, сметану і масло розтираємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо манку і розпушувач для тіста. Гарненько все це перемішуємо. Окремо гарненько збиваємо білки до отримання щільної піни. Вмішуємо білки в сирну суміш і акуратно перемішуємо. Силіконову форму трохи змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник на молоці - рецепт
Манник - не тільки дуже смачний пиріг, але і корисний. А ще він неймовірно швидко готується. Це не причини для приготування настільки просто і
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник з варенням
Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а