Манник на молоці - рецепт
Манник можна описати як швидкий і простий пиріг до чаю. Продукти, потрібні для його готування, завжди є в наявності, а час готування зводиться до мінімуму. Такий десерт сподобається всім без винятку: і маленьким дітям, і дорослим гостям. Манник не тільки дуже смачний, але і корисний. Крім того, він цікавий ще повною відсутністю в його складі борошна, а значить, він не буде містити багато клейковини, від якої ростуть жирові відкладення. Звідси випливає висновок, що навіть людям, що сидять на дієті, можна побалувати себе невеликим шматочком цього чудового пирога.
Інгредієнти:
манка - 2 склянки;
масло вершкове - 100 г;
лимон - 0 5 шт.;
цукор - 1 склянка;
родзинки - 05 склянки;
кисле молоко - 1 стакан;
яйце - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Щоб приготувати маннік на прокисшем молоці, беремо манну крупу, заливаємо кисляком і залишаємо розбухати приблизно на 30 хвилин. Потім додаємо до суміші яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, сік половини лимона і натерту на дрібній тертці цедру. Родзинки гарненько промиваємо проточною водою, обсушуємо рушником і висипаємо в наше тісто. Все ретельно перемішуємо, додаємо пакетик розпушувача і виливаємо готове тісто у форму для випічки, заздалегідь змащену маслом і посипану манкою. Ставимо маннік на кислому молоці в духовку і випікаємо при температурі 180° приблизно 40 хвилин. Можете перевірити готовність пирога за допомогою зубочистки. Дістаємо готовий пиріг, остуджуємо і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
манна крупа - 1 склянка;
масло вершкове - 30 г;
молоко - 1 стакан;
цукор - 1 склянка;
яйце - 3 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Як готувати маннік на молоці? Наливаємо молоко в каструльку і злегка підігріваємо, щоб воно не було холодним. Збиваємо окремо яйця, додаємо до молока. Також кладемо манку, цукор, вершкове масло і розпушувач, все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа розбухла.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо пиріг 35 хвилин в духовці при температурі 180 °. Манник з молоком практично готовий! При подачі на стіл можете прикрасити манник по своєму бажанню: або просто посипавши цукровою пудрою, або полив фруктовим джемом. Приємного чаювання вам і вашій родині!
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
цукор - 1 склянка;
кефір - 1 склянка;
борошно - 1 склянка;
манна крупа - 1 склянка;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яблука - 2 шт.;
кориця - за смаком.
Приготування
Заливаємо манку теплим кефіром і даємо трохи настоятися. Цим часом збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни. Додаємо борошно, розпушувач і кефірну суміш, все ретельно перемішуємо. У змащену маслом форму наливаємо половину тіста, потім кладемо, порізані часточками, яблука і знову заливаємо рештою тестом. Зверху присипаємо за смаком корицею і відправляємо пиріг в духовку на 25 хвилин.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.;
молоко - 05 склянки;
сир - 200 р.;
манка - 1 склянка;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Заливаємо манку теплим молоком і перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо цукор, яйця і ретельно розмішуємо. Кладемо сир і борошно. Готове тісто виливаємо у форму і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Дістаємо ароматний пиріг з духовки і відразу подаємо до столу.
Як бачите, рецепти приготування лепешняку з молоком дуже прості й економічні. Цей пиріг зручний тим, що його можна приготувати, так би язикати, на швидку руку і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями і швидкістю! Не бійтеся експериментувати і у вас вийде свій індивідуальний рецепт лепешняку.
Рецепт лепешняку на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати маннік на прокисшем молоці, беремо манну крупу, заливаємо кисляком і залишаємо розбухати приблизно на 30 хвилин. Потім додаємо до суміші яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, сік половини лимона і натерту на дрібній тертці цедру. Родзинки гарненько промиваємо проточною водою, обсушуємо рушником і висипаємо в наше тісто. Все ретельно перемішуємо, додаємо пакетик розпушувача і виливаємо готове тісто у форму для випічки, заздалегідь змащену маслом і посипану манкою. Ставимо маннік на кислому молоці в духовку і випікаємо при температурі 180° приблизно 40 хвилин. Можете перевірити готовність пирога за допомогою зубочистки. Дістаємо готовий пиріг, остуджуємо і перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Пиріг маннік на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати маннік на молоці? Наливаємо молоко в каструльку і злегка підігріваємо, щоб воно не було холодним. Збиваємо окремо яйця, додаємо до молока. Також кладемо манку, цукор, вершкове масло і розпушувач, все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа розбухла.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо пиріг 35 хвилин в духовці при температурі 180 °. Манник з молоком практично готовий! При подачі на стіл можете прикрасити манник по своєму бажанню: або просто посипавши цукровою пудрою, або полив фруктовим джемом. Приємного чаювання вам і вашій родині!
Манник на молоці з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо манку теплим кефіром і даємо трохи настоятися. Цим часом збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни. Додаємо борошно, розпушувач і кефірну суміш, все ретельно перемішуємо. У змащену маслом форму наливаємо половину тіста, потім кладемо, порізані часточками, яблука і знову заливаємо рештою тестом. Зверху присипаємо за смаком корицею і відправляємо пиріг в духовку на 25 хвилин.
Манник з сиром на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо манку теплим молоком і перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо цукор, яйця і ретельно розмішуємо. Кладемо сир і борошно. Готове тісто виливаємо у форму і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Дістаємо ароматний пиріг з духовки і відразу подаємо до столу.
Як бачите, рецепти приготування лепешняку з молоком дуже прості й економічні. Цей пиріг зручний тим, що його можна приготувати, так би язикати, на швидку руку і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями і швидкістю! Не бійтеся експериментувати і у вас вийде свій індивідуальний рецепт лепешняку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.