Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манна крупа - це та ж пшеничне борошно, але тільки більш грубого помелу. З манки варять каші, готують пудинги, печуть пироги (манники), запіканки і навіть торти.
Найкориснішою вважається крупа з цельномолотой пшениці. Впізнати її можна за більш темного кольору, ніж у звичайної манки. Скористайтеся нашими рецептами приготування лепешняку на кефірі з звичайного набору продуктів.
Інгредієнти:
манна крупа - 1 склянка;
цукрова пудра - половина склянки;
сирі яйця - 2 шт.;
розм'якшене вершкове масло - 100 г;
нежирний кефір - 1 склянка;
борошно вищого сорту - 1 склянка;
сметана (близько 20 %) - 2 столові ложки;
родзинки - 1 стакан;
сода - 1 чайна ложка.
Приготування
Яйця розтираємо з цукровою пудрою і підталим вершковим маслом, додаємо домашній кефір , сметану, манну крупу, сіль і соду. Відставляємо на 15 хвилин, поки загаситься сода. Всипаємо ретельно промитий і підсушений родзинки. Потроху додаючи борошно, вимішуємо тісто. Форму для випікання змащуємо маслом, розподіляємо рівномірно по формі тісто і випікаємо в духовці до появи золотистої скоринки.
Манник на кефірі залишаємо на деякий час для природного охолодження. На стіл подаємо з фруктовим сиропом.
Інгредієнти:
крупа манна 2 склянки;
кефір - 250 г;
яйце 3 шт;
цукор - 200 г;
вершкове масло або вершковий маргарин - 150 г;
лимон - 1 шт.;
родзинки - 2 столові ложки;
сода - пів чайної ложки;
борошно - 1 склянка;
сухарі панірувальні, сіль, ванільний цукор;
абрикоси - 10 шт.;
подрібнені волоські горіхи - 1 склянка;
згущене молоко - 4 столові ложки;
молочний шоколад - 100 г;
молоко - 2 столові ложки.
Приготування
Замочуємо манку в кефірі для набухання. Погашаємо в кефірі соду. Яйця розтираємо з м'яким талим вершковим маслом, цукром і ванільним цукром. З'єднуємо обидві суміші. Вичавлюємо сік лимона, додаємо підготовлений родзинки. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи просіяне борошно.
Подрібнені волоські горіхи перемішуємо зі згущеним молоком. Повинна вийти густа маса. Абрикоси вимиваємо і звільняємо від кісточок. Ділимо на дві частини або чотири частини.
Форму змащуємо маслом і посипаємо сухарями. Вливаємо третину готового тіста. Викладаємо шар абрикоса, посипаємо їх цукром. Виливаємо другу третину тесту, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Далі викладаємо шар волоських горіхів зі згущеним молоком. Зверху виливаємо решту тіста. Випікаємо в духовці до повної готовності. Залишаємо остигати.
На пару розтоплюємо шоколад, додавши трохи молока і вершкового масла. Охолоджений торт манник поливаємо шоколадом.
Найкориснішою вважається крупа з цельномолотой пшениці. Впізнати її можна за більш темного кольору, ніж у звичайної манки. Скористайтеся нашими рецептами приготування лепешняку на кефірі з звичайного набору продуктів.
Простий рецепт лепешняку на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розтираємо з цукровою пудрою і підталим вершковим маслом, додаємо домашній кефір , сметану, манну крупу, сіль і соду. Відставляємо на 15 хвилин, поки загаситься сода. Всипаємо ретельно промитий і підсушений родзинки. Потроху додаючи борошно, вимішуємо тісто. Форму для випікання змащуємо маслом, розподіляємо рівномірно по формі тісто і випікаємо в духовці до появи золотистої скоринки.
Манник на кефірі залишаємо на деякий час для природного охолодження. На стіл подаємо з фруктовим сиропом.
Рецепт приготування торта маннік на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо манку в кефірі для набухання. Погашаємо в кефірі соду. Яйця розтираємо з м'яким талим вершковим маслом, цукром і ванільним цукром. З'єднуємо обидві суміші. Вичавлюємо сік лимона, додаємо підготовлений родзинки. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи просіяне борошно.
Подрібнені волоські горіхи перемішуємо зі згущеним молоком. Повинна вийти густа маса. Абрикоси вимиваємо і звільняємо від кісточок. Ділимо на дві частини або чотири частини.
Форму змащуємо маслом і посипаємо сухарями. Вливаємо третину готового тіста. Викладаємо шар абрикоса, посипаємо їх цукром. Виливаємо другу третину тесту, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Далі викладаємо шар волоських горіхів зі згущеним молоком. Зверху виливаємо решту тіста. Випікаємо в духовці до повної готовності. Залишаємо остигати.
На пару розтоплюємо шоколад, додавши трохи молока і вершкового масла. Охолоджений торт манник поливаємо шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник з сиром - рецепт
Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.