Манник з яблуками
Як спекти смачний манник , знають практично всі господині. Але якщо трохи видозмінити цей пиріг, додавши в нього яблука, то вийде щось смачне. Давайте ж дізнаємося з вами кілька рецептів лепешняку з яблуками.
Інгредієнти:
манна крупа - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
масло вершкове - 25 г;
молоко - 1 ст.;
яйце - 3 шт.;
яблуко - 3 шт.;
розпушувач - 15 ч. ложки.
Приготування
Підігріваємо Молоко на слабенькому вогні до кімнатної температури і вводимо в нього збиті окремо яйця. Перемішуємо все віночком до однорідності. Манку з'єднуємо з цукром, а потім поступово висипаємо в молоко. Розмішуємо тісто і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо порізані скибочками яблука, виливаємо приготоване раніше тісто і випікаємо пиріг близько 45 хвилин. При подачі на стіл манник з яблуками без борошна нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо цукровою пудрою або поливаємо шоколадом.
Інгредієнти:
кефір - 400 мл;
манна крупа - 200 г;
розпушувач - 12 м;
яблуко - 4 шт.;
цукор - 150 г;
яйце - 4 шт.
Приготування
Змішуємо в мисці кефір з цукром, всипаємо манну крупу і залишаємо суміш постояти і розбухнути на 30 хвилин при кімнатній температурі. Далі збиваємо окремо міксером яйця, вводимо їх в кефірну масу і перемішуємо.
Яблука чистимо, натираємо на крупній терочке і додаємо в тісто разом з розпушувачем. Перемішуємо все до однорідного стану, виливаємо в силіконову форму для випічки і випікаємо в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Подаємо готовий яблучний манник, повністю остудити, присипавши цукровою пудрою і нарізавши порційними шматочками!
Інгредієнти:
кефір - 1 склянка;
крупа манна - 1 ст.;
масло вершкове - 30 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
цукор - за смаком;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 1 ст.;
яблуко - 3 шт.
Приготування
Манку з'єднуємо з домашнім кефіром і залишаємо постояти. А цим часом збиваємо яйця з цукром і з'єднуємо суміші, додаючи погашену лимонним соком соду. Поступово всипаємо борошно, замішуємо негусте тісто, додаємо нарізані дрібними кубиками яблука і перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо шматочком масла, виливаємо туди тісто і випікаємо пиріг в режимі «Випічка» близько 1 години. Готовий манник акуратно витягаємо з допомогою пароварки, остуджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
яблуко - 3 шт.;
кефір - 1 склянка;
яйце - 2 шт.;
сода;
какао - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 40 р.
Приготування
Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо на 30-40 хвилин для набухання. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Для цього яблука миємо, витираємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, розрізаємо на частини і викладаємо в сотейник з розігрітим розтопленим вершковим маслом. Додаємо кілька ложок цукру, акуратно перемішуємо і варимо до загустіння карамелі на середньому вогні близько 10 хвилин.
Далі в набряклу манку розбиваємо яйця, висипаємо цукор за смаком і збиваємо до однорідності. В кінці додаємо щіпку соди і какао. Після цього викладаємо на тісто карамельні яблука, лопаткою розмішуємо все акуратно, щоб не пом'яти яблука. Форму для випічки промазуємо маслом, присипаємо манкою, викладаємо у форму і випікаємо 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо скіпою. Тепер даємо маннику охолонути, обережно виймаємо його з форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, какао або тертим шоколадом.
Манник з яблуками на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко на слабенькому вогні до кімнатної температури і вводимо в нього збиті окремо яйця. Перемішуємо все віночком до однорідності. Манку з'єднуємо з цукром, а потім поступово висипаємо в молоко. Розмішуємо тісто і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо порізані скибочками яблука, виливаємо приготоване раніше тісто і випікаємо пиріг близько 45 хвилин. При подачі на стіл манник з яблуками без борошна нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо цукровою пудрою або поливаємо шоколадом.
Манник з яблуками на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці кефір з цукром, всипаємо манну крупу і залишаємо суміш постояти і розбухнути на 30 хвилин при кімнатній температурі. Далі збиваємо окремо міксером яйця, вводимо їх в кефірну масу і перемішуємо.
Яблука чистимо, натираємо на крупній терочке і додаємо в тісто разом з розпушувачем. Перемішуємо все до однорідного стану, виливаємо в силіконову форму для випічки і випікаємо в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Подаємо готовий яблучний манник, повністю остудити, присипавши цукровою пудрою і нарізавши порційними шматочками!
Манник з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Манку з'єднуємо з домашнім кефіром і залишаємо постояти. А цим часом збиваємо яйця з цукром і з'єднуємо суміші, додаючи погашену лимонним соком соду. Поступово всипаємо борошно, замішуємо негусте тісто, додаємо нарізані дрібними кубиками яблука і перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо шматочком масла, виливаємо туди тісто і випікаємо пиріг в режимі «Випічка» близько 1 години. Готовий манник акуратно витягаємо з допомогою пароварки, остуджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою.
Шоколадний манник з карамельними яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо на 30-40 хвилин для набухання. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Для цього яблука миємо, витираємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, розрізаємо на частини і викладаємо в сотейник з розігрітим розтопленим вершковим маслом. Додаємо кілька ложок цукру, акуратно перемішуємо і варимо до загустіння карамелі на середньому вогні близько 10 хвилин.
Далі в набряклу манку розбиваємо яйця, висипаємо цукор за смаком і збиваємо до однорідності. В кінці додаємо щіпку соди і какао. Після цього викладаємо на тісто карамельні яблука, лопаткою розмішуємо все акуратно, щоб не пом'яти яблука. Форму для випічки промазуємо маслом, присипаємо манкою, викладаємо у форму і випікаємо 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо скіпою. Тепер даємо маннику охолонути, обережно виймаємо його з форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, какао або тертим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник з сиром - рецепт
Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.
Манник на ряжанці
Манник - простий пиріг з манної крупи. Його готують на молоці, воді, кефірі, кисляку. А сьогодні ми вам розповімо, як його спекти на ряжанці, щоб він