Шоколадний манник
Манник - один з небагатьох способів, які зроблять шанувальником манки навіть того, хто раніше на дух не переносив цю крупу. Манник - це, по суті, проста запіканка, в якій замість борошна використовується манка. У готовому блюді, при правильному приготуванні, манка не відчувається взагалі. Сьогодні ми познайомимося з рецептами шоколадного лепешняку.
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
манна крупа - 1 ст.;
цукор - 2-3 ст. ложки;
какао-порошок - 80 г;
яйця - 3 шт.;
сода - 3 г;
сметана для подачі.
Приготування
Яєчні жовтки розтираємо з цукром дочиста і засипаємо в них манну крупу. Білки збиваємо окремо до м'яких піків і вносимо в суміш жовтків і манки. Залишається лише додати какао-порошок і соду. При бажанні додатково можна додати в тісто шматочки шоколаду або розділити його на дві частини: одну змішати з какао , а другу залишити чистою.
Виливаємо основу для лепешняку в змащену маслом форму і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до повної готовності. Тепер, коли страва готова, його залишається залити молоком і залишити в духовці ще на 5 хвилин. Шоколадний маннік на молоці подається зі сметаною або варенням.
Інгредієнти:
манна крупа - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
яйця - 2-3 шт.;
кефір - 375 мл;
вершкове масло - 90 г;
цукор - 1/2 ст.;
какао-порошок - 2-3 ст. ложки;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
халва - 150 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо набрякнути 15-20 хвилин. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і дрібкою солі в білу повітряну масу, після чого починаємо по одному вводити яйця до повного вимішування. З'єднуємо манку зі збитими з маслом і яйцями, додаємо сухі інгредієнти: просіяне з розпушувачем борошно і какао-порошок.
У тісто додаємо шматочки халви і переливаємо його в змащену маслом форму. Випікаємо шоколадний маннік на кефірі з халвою 1 годину при 180 градусах.Подавати десерт можна прикрасивши цукровою пудрою, какао-порошком, шоколадною стружкою або просто розтопленим шоколадом.
Карамелізовані яблука - це не тільки смачне доповнення до пудингу або морозива, але і чудова начинка для нашого лепешняку. Карамелізація - процес не такий складний або тривалий, тому відтворити його не складе труднощів навіть для початківця кулінара.
Інгредієнти:
Для лепешняку:
манка - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
какао-порошок - 2-3 ст. ложки;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
рослинне масло - 100 мл
Для яблук:
яблука - 2 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цукор - 2-3 ст. ложки.
Приготування
Манну крупу змішуємо з цукром і заливаємо теплою водою. Залишаємо крупу набрякнути близько 30 хвилин, після чого додаємо рослинне масло, розпушувач і какао-порошок. Однорідне тісто доповнюємо борошном і гарненько перемішуємо.
Яблука нарізаємо великими шматочками і викладаємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Зверху засипаємо цукром плоди і карамелізуем, помішуючи, 10 хвилин. Вводимо яблука в тісто, а після переливаємо його в форму для випікання, готується при 180 градусах 30 хвилин.
Якщо ви готуєте шоколадний манник в мультиварці то виставте режим "Випічка" і час готування - 50 хвилин, після чого страва переверніть на іншу сторону і продовжите готування ще на 20 хвилин.
Крім яблук в улюблений багатьма десерт можна додати різні сухофрукти, наприклад родзинки, курагу, або ж приготувати пісний шоколадний манник з чорносливом, цукатами або шматочками шоколаду. Межі встановлює лише ваша фантазія.
Рецепт шоколадного лепешняку
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні жовтки розтираємо з цукром дочиста і засипаємо в них манну крупу. Білки збиваємо окремо до м'яких піків і вносимо в суміш жовтків і манки. Залишається лише додати какао-порошок і соду. При бажанні додатково можна додати в тісто шматочки шоколаду або розділити його на дві частини: одну змішати з какао , а другу залишити чистою.
Виливаємо основу для лепешняку в змащену маслом форму і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до повної готовності. Тепер, коли страва готова, його залишається залити молоком і залишити в духовці ще на 5 хвилин. Шоколадний маннік на молоці подається зі сметаною або варенням.
Рецепт шоколадного лепешняку на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо набрякнути 15-20 хвилин. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і дрібкою солі в білу повітряну масу, після чого починаємо по одному вводити яйця до повного вимішування. З'єднуємо манку зі збитими з маслом і яйцями, додаємо сухі інгредієнти: просіяне з розпушувачем борошно і какао-порошок.
У тісто додаємо шматочки халви і переливаємо його в змащену маслом форму. Випікаємо шоколадний маннік на кефірі з халвою 1 годину при 180 градусах.Подавати десерт можна прикрасивши цукровою пудрою, какао-порошком, шоколадною стружкою або просто розтопленим шоколадом.
Пісний шоколадний манник з карамельними яблуками
Карамелізовані яблука - це не тільки смачне доповнення до пудингу або морозива, але і чудова начинка для нашого лепешняку. Карамелізація - процес не такий складний або тривалий, тому відтворити його не складе труднощів навіть для початківця кулінара.
Інгредієнти:
Для лепешняку:
Для яблук:
Приготування
Манну крупу змішуємо з цукром і заливаємо теплою водою. Залишаємо крупу набрякнути близько 30 хвилин, після чого додаємо рослинне масло, розпушувач і какао-порошок. Однорідне тісто доповнюємо борошном і гарненько перемішуємо.
Яблука нарізаємо великими шматочками і викладаємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Зверху засипаємо цукром плоди і карамелізуем, помішуючи, 10 хвилин. Вводимо яблука в тісто, а після переливаємо його в форму для випікання, готується при 180 градусах 30 хвилин.
Якщо ви готуєте шоколадний манник в мультиварці то виставте режим "Випічка" і час готування - 50 хвилин, після чого страва переверніть на іншу сторону і продовжите готування ще на 20 хвилин.
Крім яблук в улюблений багатьма десерт можна додати різні сухофрукти, наприклад родзинки, курагу, або ж приготувати пісний шоколадний манник з чорносливом, цукатами або шматочками шоколаду. Межі встановлює лише ваша фантазія.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник з вишнею
Манник - простий пиріг, який готують не з пшеничного борошна, а з додаванням манної крупи. І сьогодні мова піде про те, як спекти чудовий манник з
Манник з варенням
Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
Манник з халвою
Манник - досить просто в приготуванні страва, що печеться на основі манної борошна. І сьогодні ми вирішили запропонувати вам парочку рецептиков