Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник з халвою

Манник з халвою

17-01-2015, 20:58
873
Манник з халвою
Таке унікальне блюдо як манник з халвою просто не може залишити байдужими ласунів. Справа в тому, що особливість цього різновиду манного пирога надає саме халва , яка, після запікання, тане всередині тіста, роблячи його м'яким і злегка в'язким. Додати страві родзинку можна за допомогою улюблених доповнень, ми вибрали шоколад і фініки.

Як приготувати шоколадний манник з халвою?


Інгредієнти:

  • манна крупа - 220 г;

  • халва - 180 г;

  • борошно - 140 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • нежирний кефір - 345 мл;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • чайна ложка соди.


  • Приготування
    Якщо манну крупу не залишити попередньо розбухнути, то вона буде збиратися грудками в тісті і хрустіти на зубах, тому першим ділом заливаємо манку кефіром і залишаємо на годину. Після 60 хвилин збиваємо масло з цукровим піском до утворення пухкої білої маси. Щоб пиріг піднявся, до манки додаємо соду. Гасити соду попередньо не потрібно, оскільки молочної кислоти з кефіру буде цілком достатньо.
    Залишається лише додати какао, збите масло, борошно і курячі яйця. Густе перекладаємо тісто в підготовлену форму для випікання. Температуру духовки доводимо до 180 градусів і розміщуємо в ній наш манник. Через 50 хвилин перевіряємо готовність класичним методом втикания сірники або зубочистки в середину пирога. Перед вживанням пиріг краще остудити.

    Рецепт лепешняку з халвою і фініками


    Інгредієнти:

  • манна крупа - 220 г;

  • халва - 150 г;

  • фініки - 18 шт.;

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 100 г;

  • яйця курячі - 2-3 шт.;

  • вершкове масло - 123 г;

  • цукор - 120 р.


  • Приготування
    Щоб манка розбухла і не хрумтів на зубах у готовому блюді, заливаємо її склянкою нежирного кефіру і залишаємо набрякнути протягом пари годин. Коли крупа буде готова, приступаємо до підготовки інших
    Манник з халвою
    інгредієнтів страви. Збиваємо масло з цукром в білий повітряний крем, додаємо до нього курячі яйця і борошно, а потім з'єднуємо всі з манною масою. Коли тісто для лепешняку буде готове, кладемо в нього шматочки халви і очищених від кісточок фініків.
    Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. Розміщуємо в духовці пиріг і запікаємо його протягом 50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою дерев'яної палички або зубочистки.
    При подачі ласощі не вимагає ніяких доповнень, просто отсудите манник, наріжте шматками будь-якого розміру і насолоджуйтеся оригінальним смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник з сиром - рецепт
    Манник з сиром - рецепт
    Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник з какао
    Манник з какао
    Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
    Шоколадний манник
    Шоколадний манник
    Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
    Манник на кисляку
    Манник на кисляку
    Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
    Пиріг до чаю
    Пиріг до чаю
    Чай з пирогом, що може бути смачніше?! У нашій статті ми зібрали прості і смачні рецепти створення пирогів до чаю. Давайте розглянемо варіант