Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник з какао

Манник з какао

17-01-2015, 21:38
1 015
Манник з какао
Манник - улюблений багатьма пиріг на основі манної крупи. Він дуже простий у приготуванні, і з ним впорається навіть починаючий кухарчук. Манники завжди виходять м'якими, ніжними та смачними. А якщо під час приготування додати какао , то смак стає особливим, з шоколадними нотками». Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачний манник з какао.

Манник з какао в мультиварці


Інгредієнти:

  • кефір - 15 склянки;

  • борошно - 1 склянка;

  • вершкове масло або маргарин - 05 пачки;

  • яйця - 3 шт.;

  • манна крупа - 1 склянка;

  • цукор - 15 склянки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • какао - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Манну крупу з'єднаємо з кефіром, додаємо сіль, перемішати і залишаємо набухати 35-45 хвилин. Тепер займемося тестом - міксером збиваємо яйця до утворення піни, додаємо цукор, гасимо соду, додаємо набряклу манку, розм'якшений маргарин або масло, при цьому дуже ретельно вимішуємо. Потім всипаємо, просіваючи борошно і какао-порошок. Все добре перемішуємо.
    Чашу мультиварки змащуємо маргарином і викладаємо тісто. Вибираємо програму «Випічка» на 1 годину 20 хвилин. Для одержання рум'яної скоринки з усіх сторін можна перевернути манник з какао і випікати ще хвилин 10. Манник виходить неймовірно смачним, з шоколадним ароматом.

    Манник на кефірі з какао


    Інгредієнти:

  • какао - 1 ст. ложка;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • манка - 1 склянка;

  • маргарин - 100 г;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Кефір, яйце, цукор, манку змішуємо і даємо настоятися 25-3 години. Після цього додаємо розтоплений маргарин, борошно, дрібку солі, соду і все гарненько вимішуємо.
    Частину тіста змішуємо з какао. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо тісто, чергуючи кольору. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і випікаємо маннік на кефірі 35-40 хвилин. Манник на кефірі завжди виходить смачним, ніжним і дуже м'яким.

    Пісний манник з какао


    Інгредієнти:

  • какао - 1 ст. ложка;

  • цукор - 05 склянки;

  • цукор ванільний - 14 ч. ложка;

  • борошно - 100 г;

  • манка - 1 склянка;

  • вода - 1 склянка;

  • олія соняшникова - 05 склянки;

  • волоський горіх - 05 склянки;

  • родзинки - 05 склянки.


  • Приготування
    У глибокому посуді з'єднуємо манну крупу, цукор і ванільний цукор. В отриману суху суміш додаємо воду, гарненько перемішуємо і залишаємо в теплому місці на дві години, щоб манка розбухла. Через час в отриману масу додаємо масло, перемішуємо за допомогою міксера або віночка. Просіваємо в отриману масу борошно і какао, добре перемішуємо.
    Отримане тісто має бути досить рідким, схожим сметану. У готове тісто додаємо подрібнені горіхи і родзинки, перемішуємо. Перекладаємо тісто у форму для випікання, попередньо змащену маслом. Акуратно розрівнюємо і готуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 45-50 хвилин до готовності. Готовий манник витягаємо з форми і охолодити, посипаємо цукровою пудрою або корицею.

    Манник з какао на молоці


    Інгредієнти:

  • молоко - 15 склянки;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • крупа манна - 2/3 склянки;

  • цукор ванільний 1 пакетик;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 05 склянки.


  • Приготування
    Яєчні жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо до утворення піни, а жовтки розітремо з цукром. З'єднаємо манну крупу і розтерті з цукром жовтки, додаємо ванільний цукор і збиті
    Манник з какао
    білки, акуратно все перемішуємо рухами зверху вниз. Потім додаємо какао або до всієї масі, або до однієї її частини, тоді манник вийде двоколірним, на кшталт «зебри». Форму для випічки слід добре змастити маслом, посипати сухарями або манною крупою і викласти тісто. Якщо манник буде двоколірним, тісто викладаємо обох видів по черзі ложкою. Духовку розігріваємо до 140 градусів і випікаємо манник 30-35 хвилин.
    Коли манник буде готовий (це можна перевірити зубочисткою - вона повинна бути сухою), заливаємо його молоком і на 8-10 хвилин поставимо назад в духовку, поки молоко не вбереться.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Шоколадний манник
    Шоколадний манник
    Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник на воді
    Манник на воді
    Манник - смачний і легкий пиріг, який готується досить швидко і просто. І сьогодні ми розповімо, як його спекти на воді. Таке ласощі чудово буде
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
    Манник зі сметаною
    Манник зі сметаною
    Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.