Манник на воді
Манник - досить легкий у приготуванні пиріг, який робиться дуже швидко, а виходить неймовірно м'яким і смачним. Тісто для нього можна замісити на сметані, кефірі, молоці і навіть звичайній воді. Пропонуємо вам кілька простих рецептів його приготування, а ви самі виберіть для себе найбільш підходящий і простий.
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
манна крупа - 5 ст. ложок;
цукор - 1 ст.;
масло вершкове - 100 г;
борошно - 1 ст. ложка;
сода - щіпка;
лимонний сік.
Приготування
Манну крупу заливаємо водою і залишаємо на кілька годин для розбухання. Пам'ятайте, що чим довше манка буде розмокати, тим ніжніше вийде наш пиріг. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо окремо розм'якшене вершкове масло з курячим яйцем і злегка збиваємо. Потім додаємо набряклу манну крупу. Соду і пшеничне борошно просіваємо зверху, ретельно все розмішуємо і виливаємо готове тісто в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
Закриваємо кришку приладу, на дисплеї вибираємо програму «Кекс» і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, переставляємо режим на «Підігрів» і чекаємо ще 60 хвилин, щоб пиріг добре зарум'яниться. Після цього акуратно відкриваємо кришку, манник перевертаємо на контейнер пароварки, перекладаємо на красиве блюдо, остуджуємо і за бажанням посипаємо цукровою пудрою. Готовий маннік на воді з яйцями розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
рідка сметана - 250 мл;
цукор - 210 г;
вода - 05 склянки;
манна крупа - 180 г;
какао-порошок - 30 г;
борошно - 100 г;
яйце - 2 шт.;
мак - 1 ст. ложка;
розпушувач - 05 ч. ложки.
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, злегка збиваємо міксером, додаємо половину порції цукру і розтираємо до однорідності. Потім додаємо розпушувач і гарненько перемішуємо. Цукор, що залишився з'єднуємо з манкою, вливаємо рідку сметану, холодну воду, перемішуємо і залишаємо розбухати приблизно на 20 хвилин. Потім додаємо яєчну суміш, розмішуємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Якщо воно вийшло дуже густим, розводимо трохи водою і перемішуємо.
Далі ділимо тісто навпіл, в одну половину додаємо мак, ошпарений окропом, а в іншу кидаємо какао-порошок. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, злегка присипаємо манною крупою і наливаємо рівномірно шоколадне тісто. Зверху виливаємо тісто з маком і відправляємо пиріг в гарячу духовку. Випікаємо манник 30-35 хвилин до тих пір, поки на ньому не з'явиться рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
манна крупа - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
розпушувач - 15 ч. ложки;
рослинна олія - 05 склянки;
волоські горіхи - 100 г;
курага - 100 г;
ізюм - 100 г;
ванілін - за смаком;
масло - для змазування;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Манку заливаємо водою і залишаємо розбухати на 15 години, залишивши крупу при кімнатній температурі. Після закінчення часу додаємо дрібно нарізану курагу, ошпарений родзинки і рубані волоські горіхи. Потім всипаємо цукор за смаком і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо трохи рослинного масла, всипаємо просіяне з ваніліном і розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто.
Далі викладаємо його у змащену маслом форму і ставимо в нагріту духовку приблизно на 40 хвилин. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів до готовності. Готовий маннік на воді оформляємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Манник на воді в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу заливаємо водою і залишаємо на кілька годин для розбухання. Пам'ятайте, що чим довше манка буде розмокати, тим ніжніше вийде наш пиріг. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо окремо розм'якшене вершкове масло з курячим яйцем і злегка збиваємо. Потім додаємо набряклу манну крупу. Соду і пшеничне борошно просіваємо зверху, ретельно все розмішуємо і виливаємо готове тісто в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
Закриваємо кришку приладу, на дисплеї вибираємо програму «Кекс» і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, переставляємо режим на «Підігрів» і чекаємо ще 60 хвилин, щоб пиріг добре зарум'яниться. Після цього акуратно відкриваємо кришку, манник перевертаємо на контейнер пароварки, перекладаємо на красиве блюдо, остуджуємо і за бажанням посипаємо цукровою пудрою. Готовий маннік на воді з яйцями розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Як приготувати шоколадний маннік на воді?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, злегка збиваємо міксером, додаємо половину порції цукру і розтираємо до однорідності. Потім додаємо розпушувач і гарненько перемішуємо. Цукор, що залишився з'єднуємо з манкою, вливаємо рідку сметану, холодну воду, перемішуємо і залишаємо розбухати приблизно на 20 хвилин. Потім додаємо яєчну суміш, розмішуємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Якщо воно вийшло дуже густим, розводимо трохи водою і перемішуємо.
Далі ділимо тісто навпіл, в одну половину додаємо мак, ошпарений окропом, а в іншу кидаємо какао-порошок. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, злегка присипаємо манною крупою і наливаємо рівномірно шоколадне тісто. Зверху виливаємо тісто з маком і відправляємо пиріг в гарячу духовку. Випікаємо манник 30-35 хвилин до тих пір, поки на ньому не з'явиться рум'яна кірочка.
Рецепт лепешняку на воді
Інгредієнти:
Приготування
Манку заливаємо водою і залишаємо розбухати на 15 години, залишивши крупу при кімнатній температурі. Після закінчення часу додаємо дрібно нарізану курагу, ошпарений родзинки і рубані волоські горіхи. Потім всипаємо цукор за смаком і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо трохи рослинного масла, всипаємо просіяне з ваніліном і розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто.
Далі викладаємо його у змащену маслом форму і ставимо в нагріту духовку приблизно на 40 хвилин. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів до готовності. Готовий маннік на воді оформляємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник з варенням
Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а