Манник на кисляку

Рецепт лепешняку на кисляку
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати маннік на кисляку, манку слід залишити набрякнути, щоб вона стала ніжною та м'якою, а не хрумтів на зубах при поїданні страви. Для того, щоб крупа набухла, досить залити її теплою кислим молоком і залишити на 30-40 хвилин. Як тільки манка увібрала в себе всю вологу, додаємо до неї збиті з цукром дочиста яйця і перемішуємо.
Масло розтоплюємо, злегка охолоджуємо і вводимо в манну в основу разом з лимонним соком слідом за яйцями. Борошно просіваємо з розпушувачем і засипаємо в тісто в саму останню чергу. Вимішуємо тісто до однорідності, а потім переливаємо його в форму для випікання змащену маслом. Ставимо манник в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 30 хвилин.
Готовий пиріг можна прикрасити за власним смаком фруктами, медом, сиропом, розтопленим шоколадом або варенням.
Якщо ж ви вирішили приготувати маннік на кисляку в мультиварці за цим рецептом, то в змащену маслом чашу пристрою наливаємо тісто, закриваємо кришку і виставляємо режим "Випічка" на 40 хвилин.
Манник на кисляку з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу перед приготуванням заливаємо кисляком і залишаємо набрякнути протягом 30 хвилин. Тим часом збиваємо яйця з цукром дочиста. Ізюм, при необхідності, запарюємо і додаємо до набряклої манки. Слідом вводимо яєчну суміш і розпушувач. Ретельно вимішуємо тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок.
Виливаємо основу для лепешняку у форму для випікання, попередньо змащену маслом, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Перед подачею даємо маннику на кисляку без борошна охолонути у формі 10 хвилин.
Рецепт шоколадного лепешняку на кисляку
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо манну крупу теплою кисляком і залишаємо на 1 годину. Після закінчення часу додаємо в суміш олію і цукор. Ретельно все вимішуємо до повного розчинення цукрових кристалів. Додаємо в манник какао-порошок і перемішуємо його, стежачи за тим, щоб не утворилися грудочки. В останню чергу додаємо в тісто просіяне

Перелити тісто в застелену пергаментним папером форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення часу даємо маннику охолонути 15 хвилин і подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою.
Якщо ви хочете зробити пиріг більш соковитим, то просочіть його, поки він ще гарячий. Одним з варіантів сиропу для шоколадного лепешняку може стати суміш лікер "Бейліз" з вершками в рівних пропорціях. Досить близько 4-5 столових ложок такий просочення, щоб зробити ваше блюдо ще більш незабутнім.
Рекомендуємо добрі рецепти

Манник на молоці - рецепт
Манник - не тільки дуже смачний пиріг, але і корисний. А ще він неймовірно швидко готується. Це не причини для приготування настільки просто і

Манник з сиром - рецепт
Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для

Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз

Манник з бананами
Манник - простий російський пиріг, але його завжди можна урізноманітнити цікавими інгредієнтами. І сьогодні мова піде про дивовижному маннике з

Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його

Манник з вишнею
Манник - простий пиріг, який готують не з пшеничного борошна, а з додаванням манної крупи. І сьогодні мова піде про те, як спекти чудовий манник з