Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник з вишнею

Манник з вишнею

17-01-2015, 21:31
1 415
Манник з вишнею
Готувати пироги-манники особливо просто, якщо ви вже маєте достатній досвід випікання звичайних бісквітних коржів . Ми вже не раз розглядали варіанти створення цих пирогів і на цей раз дізнаємося, як приготувати манник з вишнею.

Рецепт лепешняку з вишнею


Інгредієнти:

  • манна крупа - 1 ст.;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • йогурт - 2/3 ст.;

  • вершкове масло - 90 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • вишня - 400 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з 60 грамами цукру дочиста, додаємо в суміш йогурт або кефір, а також розтоплене вершкове масло. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем і манкою. Не перестаючи помішувати яєчно-молочну суміш, поступово підсипаємо до неї манку і замішуємо густе тісто. Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, а зверху викладаємо ягідки вишні, з яких попередньо слід витягти кісточки. Ставимо манник в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
    Поки пиріг випікається, займемося цукровим сиропом для просочення. Цукор, що залишився висипаємо в сотейник і заливаємо 100 мл води. Варимо сироп на малому вогні до повного розчинення цукрових кристалів, після чого вливаємо лимонний сік, сироп залишався рідким після охолодження, а для смаку додаємо ще трохи лимонної цедри. Гарячий пиріг поливаємо сиропом і залишаємо просочитися 5-10 хвилин.

    Шоколадний маннік на кефірі з вишнею


    Інгредієнти:

  • манна крупа - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 90 г;

  • кефір - 120 мл;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • вишні - 350 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром дочиста, після чого додаємо в суміш кефір, вершкове масло і какао-порошок. Постійно помішуючи віночком рідкі інгредієнти, підсипаємо до них просіяне борошно, манку і додаємо розпушувач. Як тільки тісто стане густим і однорідним, вливаємо до нього ванільну есенцію і ще раз ретельно перемішуємо.
    Ягоди вишні очистити від кісточок і обвалюємо в крохмалі. Додаємо ягоди в тісто, перемішуємо і перелити тісто у форму. Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
    Подавати манник слід злегка остудити його заздалегідь. Шматок готового пирога можна полити розтопленим шоколадом або подати з кулькою морозива.

    Манник з вишнею в мультиварці


    На цей раз ми спробуємо приготувати манник без яєць. По текстурі такий пиріг виходить більш щільним, але від того не менш смачним. Якщо ви бажаєте приготувати абсолютно пісний варіант такого лепешняку - замініть молоко звичайною водою.
    Інгредієнти:

  • манна крупа - 160 г;

  • молоко - 250 мл;

  • цукор - 150 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • кориця - щіпка;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вишня - 280 м;

  • крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Манник з вишнею
    Манну крупу заливаємо теплим молоком, у якому слід попередньо розчинити цукор і залишаємо на півгодини. Набряклі крупу змішати з корицею, дрібкою солі, невеликою кількістю розпушувача і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо в суміш борошно, її слід підсипати до тих пір, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани. Точні пропорції вказати не вийде, так як вони залежать від вологості борошна, а вона, в свою чергу, може бути різною в кожному окремому випадку. В якості орієнтира візьміть норму в половину склянки, а далі варіюйте на кількість очей.
    Очищені від кісточок вишні обсипаємо крохмалем, щоб під час випікання вони не дали сік. Виливаємо в чашу мультиварки тісто, зверху розподіляємо ягоди і ставимо режим "Випічка" на 50 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник з сиром - рецепт
    Манник з сиром - рецепт
    Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник без яєць - рецепт
    Манник без яєць - рецепт
    Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
    Шоколадний манник
    Шоколадний манник
    Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник на кисляку
    Манник на кисляку
    Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,