Таке унікальне блюдо як манник з халвою просто не може залишити байдужими ласунів. Справа в тому, що особливість цього різновиду манного пирога надає саме халва , яка, після запікання, тане всередині тіста, роблячи його м'яким і злегка в'язким. Додати страві родзинку можна за допомогою улюблених доповнень, ми вибрали шоколад і фініки.
Як приготувати шоколадний манник з халвою?
Інгредієнти: манна крупа - 220 г; халва - 180 г; борошно - 140 г; цукор - 100 г; яйця курячі - 3 шт.; нежирний кефір - 345 мл; какао - 1 ст. ложка; чайна ложка соди. Приготування Якщо манну крупу не залишити попередньо розбухнути, то вона буде збиратися грудками в тісті і хрустіти на зубах, тому першим ділом заливаємо манку кефіром і залишаємо на годину. Після 60 хвилин збиваємо масло з цукровим піском до утворення пухкої білої маси. Щоб пиріг піднявся, до манки додаємо соду. Гасити соду попередньо не потрібно, оскільки молочної кислоти з кефіру буде цілком достатньо.
Залишається лише додати какао, збите масло, борошно і курячі яйця. Густе перекладаємо тісто в підготовлену форму для випікання. Температуру духовки доводимо до 180 градусів і розміщуємо в ній наш манник. Через 50 хвилин перевіряємо готовність класичним методом втикания сірники або зубочистки в середину пирога. Перед вживанням пиріг краще остудити.
Рецепт лепешняку з халвою і фініками
Інгредієнти: манна крупа - 220 г; халва - 150 г; фініки - 18 шт.; кефір - 250 мл; борошно - 100 г; яйця курячі - 2-3 шт.; вершкове масло - 123 г; цукор - 120 р. Приготування Щоб манка розбухла і не хрумтів на зубах у готовому блюді, заливаємо її склянкою нежирного кефіру і залишаємо набрякнути протягом пари годин. Коли крупа буде готова, приступаємо до підготовки інших
інгредієнтів страви. Збиваємо масло з цукром в білий повітряний крем, додаємо до нього курячі яйця і борошно, а потім з'єднуємо всі з манною масою. Коли тісто для лепешняку буде готове, кладемо в нього шматочки халви і очищених від кісточок фініків.
Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. Розміщуємо в духовці пиріг і запікаємо його протягом 50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою дерев'яної палички або зубочистки.
При подачі ласощі не вимагає ніяких доповнень, просто отсудите манник, наріжте шматками будь-якого розміру і насолоджуйтеся оригінальним смаком.