Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник на ряжанці

Манник на ряжанці

17-01-2015, 21:00
1 473
Манник на ряжанці
Пропонуємо вашій увазі приголомшливий рецепт лепешняку на ряжанці, який чудово підійде до чаю, а також стане безпрограшним варіантом до нежданному приходу гостей.

Манник на ряжанці в мультиварці


Інгредієнти:

  • манка - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • ряжанка - 500 мл;

  • ванілін.


  • Приготування
    Всі сухі компоненти з'єднуємо в мисочці, заливаємо ряжанкою і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Потім виливаємо тісто в каструлю мультиварки, закриваємо прилад кришкою, виставляємо режим «Невелику кількість» на 55 хвилин і випікаємо до сигналу готовності. Після цього посипаємо манник цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Манник на ряжанці з бананами


    Інгредієнти:

  • банан - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • ряжанка - 500 мл;

  • манна крупа - 200 г;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • ванілін - за смаком;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Манну крупу з'єднуємо з цукровим піском і розмішуємо. Потім додаємо ванілін, розпушувач, виливаємо ряжанку і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями і виливаємо частину тіста. Зверху кладемо кружечки бананів і заливаємо рештою тестом. Випікаємо манник при температурі 190 градусів близько 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, охолоджуємо до кімнатної температури і розрізаємо на порційні шматочки.

    Манник на ряжанці з курагою


    Інгредієнти:

  • сир м'який - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • ряжанка - 100 мл;

  • цукор - 100 г;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • манна крупа - 5 ст. ложок;

  • лимон - 1 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • курага - 50 г;

  • борошно - 1 ст. ложки;

  • яблуко - 1 шт.


  • Приготування
    Лимон чистимо - цедру натираємо на крупній терочке, а з фрукта вичавлюємо сік. У яблука акуратно вирізаємо серцевину, шаткуємо тонкими пластинками і збризкуємо половиною лимонного соку. Жовтки відділяємо від білків і розтираємо перші дочиста з половиною порції цукру. Розпушувач гасимо залишилися
    Манник на ряжанці
    лимонним соком, вводимо його до желточной масі і збиваємо.
    Потім додаємо сир, виливаємо ряжанку, всипаємо поступово манку і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок. Білки з'єднуємо з сіллю, залишилися цукровим піском, збиваємо до м'яких піків і обережно вводимо в тісто.
    Родзинки, курагу і лимонну цедру злегка присипаємо борошном, висипаємо в приготовлену суміш і акуратно викладаємо її в форму для випічки, промазану маслом і присипану манною крупою. Розрівнюємо тісто ложкою, зверху викладаємо скибочки яблук і посипаємо цукром. Випікаємо манник в духовці протягом 45 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник з бананами
    Манник з бананами
    Манник - простий російський пиріг, але його завжди можна урізноманітнити цікавими інгредієнтами. І сьогодні мова піде про дивовижному маннике з
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник на кисляку
    Манник на кисляку
    Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
    Манник зі сметаною
    Манник зі сметаною
    Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.