Пропонуємо вашій увазі приголомшливий рецепт лепешняку на ряжанці, який чудово підійде до чаю, а також стане безпрограшним варіантом до нежданному приходу гостей.
Манник на ряжанці в мультиварці
Інгредієнти: манка - 200 г; цукор - 100 г; розпушувач - 15 ч. ложки; ряжанка - 500 мл; ванілін. Приготування Всі сухі компоненти з'єднуємо в мисочці, заливаємо ряжанкою і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Потім виливаємо тісто в каструлю мультиварки, закриваємо прилад кришкою, виставляємо режим «Невелику кількість» на 55 хвилин і випікаємо до сигналу готовності. Після цього посипаємо манник цукровою пудрою і подаємо до столу.
Манник на ряжанці з бананами
Інгредієнти: банан - 2 шт.; цукор - 100 г; ряжанка - 500 мл; манна крупа - 200 г; розпушувач - 3 ч. ложки; ванілін - за смаком; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Манну крупу з'єднуємо з цукровим піском і розмішуємо. Потім додаємо ванілін, розпушувач, виливаємо ряжанку і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями і виливаємо частину тіста. Зверху кладемо кружечки бананів і заливаємо рештою тестом. Випікаємо манник при температурі 190 градусів близько 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, охолоджуємо до кімнатної температури і розрізаємо на порційні шматочки.
Манник на ряжанці з курагою
Інгредієнти: сир м'який - 300 г; яйце - 3 шт.; ряжанка - 100 мл; цукор - 100 г; розпушувач - 1 ст. ложка; манна крупа - 5 ст. ложок; лимон - 1 шт.; ізюм - 100 г; курага - 50 г; борошно - 1 ст. ложки; яблуко - 1 шт. Приготування Лимон чистимо - цедру натираємо на крупній терочке, а з фрукта вичавлюємо сік. У яблука акуратно вирізаємо серцевину, шаткуємо тонкими пластинками і збризкуємо половиною лимонного соку. Жовтки відділяємо від білків і розтираємо перші дочиста з половиною порції цукру. Розпушувач гасимо залишилися
лимонним соком, вводимо його до желточной масі і збиваємо.
Потім додаємо сир, виливаємо ряжанку, всипаємо поступово манку і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок. Білки з'єднуємо з сіллю, залишилися цукровим піском, збиваємо до м'яких піків і обережно вводимо в тісто.
Родзинки, курагу і лимонну цедру злегка присипаємо борошном, висипаємо в приготовлену суміш і акуратно викладаємо її в форму для випічки, промазану маслом і присипану манною крупою. Розрівнюємо тісто ложкою, зверху викладаємо скибочки яблук і посипаємо цукром. Випікаємо манник в духовці протягом 45 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.