Як спекти смачний манник , знають практично всі господині. Але якщо трохи видозмінити цей пиріг, додавши в нього яблука, то вийде щось смачне. Давайте ж дізнаємося з вами кілька рецептів лепешняку з яблуками.
Манник з яблуками на молоці
Інгредієнти: манна крупа - 1 ст.; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 25 г; молоко - 1 ст.; яйце - 3 шт.; яблуко - 3 шт.; розпушувач - 15 ч. ложки. Приготування Підігріваємо Молоко на слабенькому вогні до кімнатної температури і вводимо в нього збиті окремо яйця. Перемішуємо все віночком до однорідності. Манку з'єднуємо з цукром, а потім поступово висипаємо в молоко. Розмішуємо тісто і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо порізані скибочками яблука, виливаємо приготоване раніше тісто і випікаємо пиріг близько 45 хвилин. При подачі на стіл манник з яблуками без борошна нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо цукровою пудрою або поливаємо шоколадом.
Манник з яблуками на кефірі
Інгредієнти: кефір - 400 мл; манна крупа - 200 г; розпушувач - 12 м; яблуко - 4 шт.; цукор - 150 г; яйце - 4 шт. Приготування Змішуємо в мисці кефір з цукром, всипаємо манну крупу і залишаємо суміш постояти і розбухнути на 30 хвилин при кімнатній температурі. Далі збиваємо окремо міксером яйця, вводимо їх в кефірну масу і перемішуємо.
Яблука чистимо, натираємо на крупній терочке і додаємо в тісто разом з розпушувачем. Перемішуємо все до однорідного стану, виливаємо в силіконову форму для випічки і випікаємо в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Подаємо готовий яблучний манник, повністю остудити, присипавши цукровою пудрою і нарізавши порційними шматочками!
Манник з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; крупа манна - 1 ст.; масло вершкове - 30 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; цукор - за смаком; сода - 1 ч. ложка; борошно - 1 ст.; яблуко - 3 шт. Приготування Манку з'єднуємо з домашнім кефіром і залишаємо постояти. А цим часом збиваємо яйця з цукром і з'єднуємо суміші, додаючи погашену лимонним соком соду. Поступово всипаємо борошно, замішуємо негусте тісто, додаємо нарізані дрібними кубиками яблука і перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо шматочком масла, виливаємо туди тісто і випікаємо пиріг в режимі «Випічка» близько 1 години. Готовий манник акуратно витягаємо з допомогою пароварки, остуджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою.
Шоколадний манник з карамельними яблуками
Інгредієнти: борошно - 200 г; яблуко - 3 шт.; кефір - 1 склянка; яйце - 2 шт.; сода; какао - 1 ст. ложка; масло вершкове - 40 р. Приготування Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо на 30-40 хвилин для набухання. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Для цього яблука миємо, витираємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, розрізаємо на частини і викладаємо в сотейник з розігрітим розтопленим вершковим маслом. Додаємо кілька ложок цукру, акуратно перемішуємо і варимо до загустіння карамелі на
середньому вогні близько 10 хвилин.
Далі в набряклу манку розбиваємо яйця, висипаємо цукор за смаком і збиваємо до однорідності. В кінці додаємо щіпку соди і какао. Після цього викладаємо на тісто карамельні яблука, лопаткою розмішуємо все акуратно, щоб не пом'яти яблука. Форму для випічки промазуємо маслом, присипаємо манкою, викладаємо у форму і випікаємо 40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо скіпою. Тепер даємо маннику охолонути, обережно виймаємо його з форми, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, какао або тертим шоколадом.