З манної крупи виходить не тільки каша, з неї можна також приготувати смачний пиріг. Іноді його роблять на молоці або кефірі, а іноді використовують сметану. Так от в останньому випадку пиріг виходить найбільш ніжним і смачним. Як приготувати манник зі сметаною, ми зараз розповімо.
Манник зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти: манка - 1 мультистакан; борошно - 1 мультистакан; сметана - 1 мультистакан; розпушувач - 2 ч. ложки; яйця - 3 шт.; цукор - 1 мультистакан; розтоплений маргарин - 130 р. Приготування Манку заливаємо сметаною, перемішуємо і залишаємо на 1 годину набухати. Після цього додаємо розтоплений маргарин, яйця і цукор. Добре все це перемішуємо, всипаємо борошно, змішану з розпушувачем і знову перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом і посипаємо манкою, виливаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 45 хвилин.
Рецепт лепешняку зі сметаною
Інгредієнти: крупа манна - 1 склянка; борошно - 1 склянка; сметана - 1 склянка; яйця - 3 шт.; цукор - 1 склянка; вершкове масло - 30 г; сіль - 05 ч. ложки. Приготування Для того, щоб манка розбухла, змішуємо зі сметаною і залишаємо на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо розм'якшене вершкове масло і збиваємо далі. З'єднуємо отриману суміш зі збитою манкою, додаємо борошно і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо отримане тісто. Відправляємо манник в нагріту до 200 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин, після чого перевіряємо готовність лепешняку - проколюємо його зубочисткою або сірником. Якщо вона суха, значить, манник готовий.
Манник на кефірі зі сметаною
Інгредієнти: манка - 1 склянка; кефір - 1 склянка; борошно - 05 склянки; яйця - 3 шт.; ванільний цукор - 1 пакетик; масло вершкове - 100 г; цукор - 1 склянка; сіль - щіпка; розпушувач - 05 ч. ложки; густа сметана - 05 л; пудра цукрова - 200 г; цедра лимона - 1 ст. ложка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, змішану з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю, домашній кефір і продовжуємо збивати. Потім додаємо манку, додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Поки печеться манник, готуємо крем: збиваємо сметану з цукровою пудрою і цедрою лимона. Коли манник охолоне, розрізаємо його на 3 коржа і промазуємо сметанним кремом.
Манник без борошна зі сметаною
Інгредієнти: манка - 1 склянка; яйця - 2 шт.; цукор - 3/4 склянки; сода - 1 ч. ложка; сметана - 1 склянка; панірувальні сухарі для посипання форми; маргарин для змащування форми; цукрова пудра для присипки. Приготування У глибокій мисці з'єднуємо манку, цукор і сметану. Додаємо яйця і перемішуємо. Після цього ємність з тістом прикриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 30 щоб манка набухла. По закінченню цього часу додаємо соду і перемішуємо тісто. Форму для випічки змащуємо маргарином і посипаємо сухарями. Виливаємо тісто і при 180-190 градусах випікаємо близько півгодини. Щоб манник не осел, в процесі приготування духовку відкривати не можна. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Як приготувати манник зі сметаною і сиром?
Інгредієнти: манка - 1 склянка; цукор - 1 склянка; сир - 300 г; яйця - 3 шт.; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; сметана - 100 г; ванілін - за смаком. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. Сир, жовтки, цукор, сметану і масло розтираємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо манку і розпушувач для тіста. Гарненько все це перемішуємо. Окремо гарненько збиваємо білки до отримання щільної піни. Вмішуємо білки в сирну суміш і акуратно перемішуємо. Силіконову форму трохи змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.