Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з абрикосами

Пиріг з абрикосами

17-01-2015, 22:26
6 192
Пиріг з абрикосами
Завжди хочеться, щоб до чаю було щось солодке і смачне. Коли печиво і торти вже набридають, можна приготувати дуже ніжний і смачний пиріг з абрикосами. Давайте разом розберемося як його зробити.

Рецепт пирога з консервованими абрикосами


Інгредієнти:

  • абрикоси консервовані - 300 г;

  • борошно - 3 ст.;

  • цукор - 15 ст.;

  • яйце - 4 шт.;

  • вершкове масло - 200 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сироп від абрикосів - 1 ст.;

  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування відкритого пирога з абрикосами яйця збиваємо міксером, додаємо цукор і ванільний цукор, потім вливаємо розтоплене вершкове масло, абрикосовий сироп і перемішуємо все віночком до однорідності. Продовжуючи потихеньку розмішувати, потроху додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо рідкувате тісто. Духовку включаємо розігріватися до 180 градусів. Форму для пирога змащуємо вершковим маслом, рівномірно виливаємо в неї тісто, зверху розкладаємо абрикоси і ставимо в духовку. Випікаємо швидкий пиріг з консервованими абрикосами до повної готовності приблизно 30 хвилин.
    Взявши за основу цей рецепт можна також приготувати пиріг з абрикосовим варенням .

    Заливний пиріг з абрикосами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • маргарин - 120 р.


  • Для начинки:

  • заморожені абрикоси - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 200 мл;

  • цукор - 50 р.


  • Приготування
    У чашці розтираємо маргарин з цукром, додаємо жовтки, сметану, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі викладаємо його у змащену маслом форму, формуємо невеликі бортики, зверху розкладаємо половинки абрикосів і відставляємо в сторону. Тепер готуємо заливку: збиваємо блендером яйця, сметану, цукор і виливаємо суміш у пиріг. Далі ставимо форму в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів десь 35минут. Як тільки заливка злегка зарум'яниться - виймаємо пиріг з замороженими абрикосами і подаємо до столу.
    Приємного вам апетиту!

    Сирний пиріг з абрикосами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 100 г;

  • цукор - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • сметана - 15 ст. ложки;

  • цукор - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;

  • консервовані абрикоси - 300 р.


  • Приготування
    Масло розтираємо з цукром дочиста, додаємо яйце і знову злегка збиваємо. В яєчно-масляну масу просіваємо борошно, а потім
    Пиріг з абрикосами
    швидко замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо приблизно на годину в холодильник. Поки тісто охолоджується протираємо через сито сир і додаємо в нього цукор, яйце і сметану з крохмалем.
    Духовку нагріваємо до 200 градусів, роз'ємну форму змащуємо вершковим маслом. Охолоджене тісто розкачуємо, акуратно перекладаємо у форму, формуємо бортик, а зверху викладаємо крем і абрикоси. Випікаємо пиріг приблизно хвилин 30.
    Якщо вам припали до смаку абрикосові пироги, то обов'язково випробуйте рецепти пирогов з персиками .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
    Рецепти з абрикосами
    Рецепти з абрикосами
    Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням
    Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з