Завжди хочеться, щоб до чаю було щось солодке і смачне. Коли печиво і торти вже набридають, можна приготувати дуже ніжний і смачний пиріг з абрикосами. Давайте разом розберемося як його зробити.
Рецепт пирога з консервованими абрикосами
Інгредієнти: абрикоси консервовані - 300 г; борошно - 3 ст.; цукор - 15 ст.; яйце - 4 шт.; вершкове масло - 200 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сироп від абрикосів - 1 ст.; ванільний цукор - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування відкритого пирога з абрикосами яйця збиваємо міксером, додаємо цукор і ванільний цукор, потім вливаємо розтоплене вершкове масло, абрикосовий сироп і перемішуємо все віночком до однорідності. Продовжуючи потихеньку розмішувати, потроху додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо рідкувате тісто. Духовку включаємо розігріватися до 180 градусів. Форму для пирога змащуємо вершковим маслом, рівномірно виливаємо в неї тісто, зверху розкладаємо абрикоси і ставимо в духовку. Випікаємо швидкий пиріг з консервованими абрикосами до повної готовності приблизно 30 хвилин.
Взявши за основу цей рецепт можна також приготувати пиріг з абрикосовим варенням .
Заливний пиріг з абрикосами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; яйце - 3 шт.; цукор - 100 г; сметана - 3 ст. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; маргарин - 120 р. Для начинки:
заморожені абрикоси - 500 г; яйце - 3 шт.; сметана - 200 мл; цукор - 50 р. Приготування У чашці розтираємо маргарин з цукром, додаємо жовтки, сметану, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі викладаємо його у змащену маслом форму, формуємо невеликі бортики, зверху розкладаємо половинки абрикосів і відставляємо в сторону. Тепер готуємо заливку: збиваємо блендером яйця, сметану, цукор і виливаємо суміш у пиріг. Далі ставимо форму в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів десь 35минут. Як тільки заливка злегка зарум'яниться - виймаємо пиріг з замороженими абрикосами і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Сирний пиріг з абрикосами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 100 г; цукор - 50 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 р. Для начинки:
сир - 200 г; сметана - 15 ст. ложки; цукор - за смаком; яйце - 1 шт.; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка; консервовані абрикоси - 300 р. Приготування Масло розтираємо з цукром дочиста, додаємо яйце і знову злегка збиваємо. В яєчно-масляну масу просіваємо борошно, а потім
швидко замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо приблизно на годину в холодильник. Поки тісто охолоджується протираємо через сито сир і додаємо в нього цукор, яйце і сметану з крохмалем.
Духовку нагріваємо до 200 градусів, роз'ємну форму змащуємо вершковим маслом. Охолоджене тісто розкачуємо, акуратно перекладаємо у форму, формуємо бортик, а зверху викладаємо крем і абрикоси. Випікаємо пиріг приблизно хвилин 30.
Якщо вам припали до смаку абрикосові пироги, то обов'язково випробуйте рецепти пирогов з персиками .