Рецепти з абрикосами
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування страв з абрикосами, які неодмінно сподобаються вашим рідним.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
яйце - 3 шт.;
вишня - 130 г;
абрикоси - 200 г;
розпушувач - щіпка;
сухарі панірувальні;
масло вершкове.
Приготування
Абрикоси й вишні перебираємо, гарненько промиваємо й обсушуємо, залишивши на деякий час в друшляку або виклавши на сухе кухонне рушник. Фрукти і ягоди очищаємо від насіння і плодоніжок, абрикоси нарізаємо часточками, а вишню залишаємо цілою або розрізаємо на половинки. У мисці збиваємо яйця з цукром до утворення білої піни.
Потім всипаємо в яєчно-цукрову суміш просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти ложкою. По консистенції готове тісто повинно бути схоже на густу сметану.
Форму для випікання рясно змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями . На дно підготовленої посуду викладаємо рівномірним шаром часточки абрикосів, посипаємо фрукти невеликою кількістю цукрового піску і виливаємо зверху приготоване раніше тісто.
Далі акуратно викладаємо вишневі ягоди і залишаємо майбутній пиріг постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, після чого поміщаємо його в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі близько 180 градусів. Готову шарлотку з абрикосами остуджуємо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 100 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 50 г;
масло вершкове - 50 г.
Для крему:
сир - 200 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 15 ст. ложки;
кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;
абрикоси консервовані;
сметана - 15 ст. ложки.
Приготування
Отже, вершкове масло розтираємо до білого разом з цукровим піском, потім розбиваємо куряче яйце, знову збиваємо міксером і зверху просіваємо борошно. Далі швиденько замішуємо однорідне тісто, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
Цим часом сир збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор, яйце, кладемо сметану і додаємо крохмаль. Духовку заздалегідь запалюємо, нагріваємо до 180 градусів, а роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Охолоджене тісто розкочуємо качалкою, перекладаємо у форму і руками формуємо невеликі бортики. Отриману кошик наповнюємо сирним кремом, зверху викладаємо консервовані абрикоси і випікаємо пиріг 40 хвилин до готовності.
Рецепт шарлотки з абрикосами
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси й вишні перебираємо, гарненько промиваємо й обсушуємо, залишивши на деякий час в друшляку або виклавши на сухе кухонне рушник. Фрукти і ягоди очищаємо від насіння і плодоніжок, абрикоси нарізаємо часточками, а вишню залишаємо цілою або розрізаємо на половинки. У мисці збиваємо яйця з цукром до утворення білої піни.
Потім всипаємо в яєчно-цукрову суміш просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти ложкою. По консистенції готове тісто повинно бути схоже на густу сметану.
Форму для випікання рясно змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями . На дно підготовленої посуду викладаємо рівномірним шаром часточки абрикосів, посипаємо фрукти невеликою кількістю цукрового піску і виливаємо зверху приготоване раніше тісто.
Далі акуратно викладаємо вишневі ягоди і залишаємо майбутній пиріг постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, після чого поміщаємо його в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі близько 180 градусів. Готову шарлотку з абрикосами остуджуємо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Рецепт сирного пирога з абрикосами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Отже, вершкове масло розтираємо до білого разом з цукровим піском, потім розбиваємо куряче яйце, знову збиваємо міксером і зверху просіваємо борошно. Далі швиденько замішуємо однорідне тісто, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
Цим часом сир збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор, яйце, кладемо сметану і додаємо крохмаль. Духовку заздалегідь запалюємо, нагріваємо до 180 градусів, а роз'ємну круглу форму змащуємо вершковим маслом. Охолоджене тісто розкочуємо качалкою, перекладаємо у форму і руками формуємо невеликі бортики. Отриману кошик наповнюємо сирним кремом, зверху викладаємо консервовані абрикоси і випікаємо пиріг 40 хвилин до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам
Клафуті з абрикосами
Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з