Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з абрикосів

Заготовки з абрикосів

16-03-2015, 13:23
2 079
Заготовки з абрикосів
Фрукти містять в собі величезну кількість корисних мікроелементів і вітамінів, необхідних нашому організму протягом всього року. Абрикоси - не виняток, тому що вони багаті калієм, кальцієм, магнієм, йодом і залізом, а також вітамінами А, В1 В2 та С. А заготовки з абрикосів - найкращий спосіб насолоджуватися приголомшливим смаком цих фруктів і влітку, і взимку. Ми пропонуємо вам прості, але дуже смачні способи, як можна законсервувати абрикоси.

Як закрутити абрикоси у власному соку?


Інгредієнти:

  • абрикоси - 2 кг;

  • цукор - 800 г;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Важливо вибрати стиглі, але не перестиглі фрукти. Промийте абрикоси під проточною водою, висушіть, видаліть плодоніжки. Розділіть фрукти на половинки, відокремте кісточки. Укладіть абрикоси у велику ємність (наприклад, у чистий тазик). Можна укладати фрукти в декілька шарів, пересипаючи кожний цукром.
    Залиште фрукти на ніч. На наступний день, розподіліть абрикоси по банкам, додаючи в кожну виділився сік. Поставте банки у велику каструлю, залийте холодною водою, накрийте простерилизованними кришками. Нагрівайте каструлю при температурі 85°С протягом 20 хвилин. Після того, як банки простерилизуются, абрикоси потрібно закатати.

    Як законсервувати абрикоси на зиму?


    Цей рецепт не містить цукру, тому прекрасно підходить для тих, хто дотримується дієти.
    Інгредієнти:

  • трохи зеленуваті, міцні абрикоси (за кількістю банок);

  • вода.


  • Заготовки з абрикосів

    Приготування
    Вимийте абрикоси в холодній воді, видаліть пошкоджені або зморщені плоди. Очистіть фрукти від плодоніжок, розділіть на половинки і вийміть кісточки, складаючи абрикоси в емальований посуд з холодною водою. Розподіліть плоди по літровим банкам, залийте фрукти киплячою водою і накрийте стерилізованими кришками. Поставте банки у велику каструлю, наповнену водою, нагрійте до 60-65°С і пастеризують близько 15 хвилин. Відразу після цього загорніть банки і охолодіть.

    Як приготувати консервований сік з абрикосів?


    Інгредієнти:

  • стиглі (можна навіть перестиглі) абрикоси - 2 кг;

  • вода -1 склянка;

  • цукор за смаком.


  • Приготування
    Промийте і обсушіть фрукти, видаліть плодоніжки і кісточки. При необхідності, виріжте пошкодження, чорні плями на плодах. Складіть абрикоси в емальовану каструлю, додати воду і цукор за бажанням. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 10 хвилин. Потім протріть плоди через сито. Отриманий сік з м'якоттю ще раз прокип'ятіть і розлийте по банках, залишаючи відстань до краю ємності. Накрийте банки стерильними кришками, поставте в посуд для стерилізації і нагрівайте до температури 85°С 20 хвилин. Негайно загорніть банки.

    Як використовувати заготовки з абрикосів в кулінарії?


    Консервовані абрикоси - знахідка для кулінара. На його основі можна приготувати безліч легких і смачних десертів. Наприклад, таких як

    Сирно-абрикосовий пиріг
    Інгредієнти:
    Тісто:

  • борошно - 350 г;

  • масло - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Начинка:

  • сир - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • жирні вершки (33%) - 200 мл;

  • цукор - 1 склянка;

  • крохмаль - 50 г;

  • консервовані абрикоси за смаком.


  • Приготування
    Заготовки з абрикосів

    Розімніть масло і розітріть його з цукром. Додайте яйця і все ретельно перемішайте. Введіть соду, погашену лимонним соком або оцтом, і всипте борошно. Вимісити однорідне тісто.
    Збийте вершки з цукром до густої піни, Додайте трохи ванілі. Перетріть в ніжну масу сир, яйця і крохмаль. Акуратно перемішайте до однорідності.
    Викладіть тісто на змащену маслом форму, розподіліть його по дну і сформуйте бортики. Покладіть на дно абрикоси і покрийте сирною масою. Розрівняйте поверхню пирога. Нагрійте духовку до 180°С і поставте в неї пиріг на 40-45 хвилин. Потім дістаньте пиріг з духовки і дайте охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервовані абрикоси
    Консервовані абрикоси
    Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Абрикосовий джем - рецепт
    Абрикосовий джем - рецепт
    У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
    Рецепти з абрикосами
    Рецепти з абрикосами
    Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний