Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з абрикосів

Компот з абрикосів

16-03-2015, 13:21
3 932
Компот з абрикосів
Абрикоси завжди нагадують про спекотне літо, крім цього вони дуже корисні. І так хочеться в будь-який час року зберігати цю частинку теплого літа з собою. Для цього ми розберемося, як готувати компот з абрикосів на зиму.
Для цього нам насамперед потрібні великі плоди цього фрукта, які потрібно в першу чергу очистити від кісточок. Для цього ми ретельно миємо всі абрикоси і розрізаємо їх навпіл, виймаючи кісточку. Потім у трилітрові банки, де буде наш компот, ми засипаємо цукор і накладаємо туди абрикосом, приблизно третину банки. Заливаємо абрикоси з цукром гарячою водою, перевертаємо їх і ставимо в тепле місце.
Є другий варіант приготування компоту на зиму. Можна зварити фрукти в каструлі, в солодкій воді, а вже потім розливати по банках.

Компот з абрикосів - рецепт


Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси - 3 кг;

  • вода - 3л;

  • цукор - 3 склянки.



  • Приготування


  • Абрикоси ретельно миємо під холодною водою, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки

  • Беремо велику каструлю, наливаємо в неї 3л води і висипаємо 3 склянки цукру. Доводимо до кипіння. Чекаємо, поки цукор повністю розчиниться.

  • В іншій каструлі кип'ятимо кришки для закочування.

  • Абрикоси укладаємо в банки і заливаємо кожну банку отриманим сиропом, а потім відразу закочує банки кришкою.

  • Потім банки перевертаємо і ставимо в тепле місце на кілька днів, поки компот не буде готовий.


  • Тепер ви знаєте основні способи того, як варити компот з абрикосів. Робиться це досить просто і не вимагає багато часу. А головне, що в будь-який час року можна побалувати себе смачним та натуральним компотом.
    Головне, при приготуванні компоту не забувати про те, що кісточки з фруктом треба обов'язково видаляти і що компоту, до повного приготування, обов'язково потрібно охолонути. Бо як холодний компот повністю зберігає свій насичений смак і аромат свіжих абрикосів. Якщо, здається, що напій вийшов дуже солодким, можна розбавити його водою. Також в компот можна додати шматочки льоду і подавати гостям за святковим столом.
    Абрикосовий компот корисний і дівчатам, які прагнуть зберегти свою фігуру,
    Компот з абрикосів
    адже даний продукт абсолютно не калорійний, а крім цього ще й дуже корисний, особливо для людей, страждаючих цукровим діабетом.
    Деякі вважають, що закочувати в банки компот - це шкідливо для організму людини. І в цьому випадку можна зробити компот з абрикосів без стерилізації.
    Для цього в банки крім цукру, додають також лимонну кислоту. Вона надає особливу гостроту компоту і робить смак більш насиченим.
    Подавати можна компот з будь випічкою і десертами, наприклад, з кексом або з віденським пирогом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервовані абрикоси
    Консервовані абрикоси
    Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити
    Компот з персиків
    Компот з персиків
    Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами