Компот з груш
Груші, як яблука, можуть служити відмінною основою для більшості напоїв. Ці тверді плоди не втрачають своєї форми при варінні, при цьому наповнюючи напій ароматом і смаком. Грушеві компоти здатні втамувати спрагу як жарким літнім днем, так і зігріти, в компанії з ароматними прянощами і спеціями, в зимову пору. Як варити компот з груш ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
свіжі груші - 15 кг;
вода - 35 л;
цукор - за смаком (в середньому 60-100 г);
сік 1 лимона.
Приготування
Свіжі груші перевіряємо на цілісність, після чого ретельно миємо і кладемо в каструлю. Заливаємо плоди водою і доводимо рідину до кипіння, після чого вогонь зменшуємо, а самі плоди варимо під кришкою 15-20 хвилин. Дістаємо груші з каструлі і кладемо в банки для консервування. У відвар додаємо цукор і лимонний сік, знову доводимо компот зі свіжих груш до кипіння. Заливаємо гарячим узваром груші і закочує банки.
Інгредієнти:
сушені груші - 400 г;
лимонна кислота - за смаком;
цукор - 100-150 г;
вода - 2 л.
Приготування
Сушені груші ретельно промиваємо гарячою водою і їй же заливаємо плоди в каструлі. Варимо груші під кришкою 30-35 хвилин на малому вогні, після чого додаємо цукор і лимонну кислоту. Даємо компоту охолонути під кришкою, обгорнувши його ковдрою, щоб напій набув більш інтенсивний смак.
Інгредієнти:
груші - 500 г;
яблука - 500 г;
цукор - 7-8 ст. ложок;
ваніль - 1 стручок, або 1 ст. ложка екстракту.
Приготування
Груші і яблука миємо й вирізаємо з них серцевину. Очищені плоди нарізаємо великими шматочками і кладемо в емальовану каструлю. Засипаємо плоди цукром, додаємо ваніль або ванільний екстракт. Наливаємо в каструлю 15-2 літра води і ставимо на вогонь. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого відставляємо охолонути під кришкою.
У даному рецепті ваніль можна також замінити корицею, зірочки анісу, або іншими прянощами на ваш смак.
Інгредієнти:
груші - 4 шт.;
вода - 500 мл;
яблучний сік або компот - 500 мл;
чебрець - 1 гілочка;
мед - за смаком;
лід.
Приготування
Груші очистити від серцевини, нарізаємо шматочками і заливаємо водою. Варимо плоди 20-25 хвилин під кришкою разом з гілочкою чебрецю, після чого додаємо мед і даємо повністю охолонути. Змішуємо грушевий компот з яблучним соком . Розливаємо напій по склянках, наповнених льодом.
Компот з груш на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі груші перевіряємо на цілісність, після чого ретельно миємо і кладемо в каструлю. Заливаємо плоди водою і доводимо рідину до кипіння, після чого вогонь зменшуємо, а самі плоди варимо під кришкою 15-20 хвилин. Дістаємо груші з каструлі і кладемо в банки для консервування. У відвар додаємо цукор і лимонний сік, знову доводимо компот зі свіжих груш до кипіння. Заливаємо гарячим узваром груші і закочує банки.
Компот із сушених груш
Інгредієнти:
Приготування
Сушені груші ретельно промиваємо гарячою водою і їй же заливаємо плоди в каструлі. Варимо груші під кришкою 30-35 хвилин на малому вогні, після чого додаємо цукор і лимонну кислоту. Даємо компоту охолонути під кришкою, обгорнувши його ковдрою, щоб напій набув більш інтенсивний смак.
Компот з яблук і груш
Інгредієнти:
Приготування
Груші і яблука миємо й вирізаємо з них серцевину. Очищені плоди нарізаємо великими шматочками і кладемо в емальовану каструлю. Засипаємо плоди цукром, додаємо ваніль або ванільний екстракт. Наливаємо в каструлю 15-2 літра води і ставимо на вогонь. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого відставляємо охолонути під кришкою.
У даному рецепті ваніль можна також замінити корицею, зірочки анісу, або іншими прянощами на ваш смак.
Рецепт холодного компоту з груш
Інгредієнти:
Приготування
Груші очистити від серцевини, нарізаємо шматочками і заливаємо водою. Варимо плоди 20-25 хвилин під кришкою разом з гілочкою чебрецю, після чого додаємо мед і даємо повністю охолонути. Змішуємо грушевий компот з яблучним соком . Розливаємо напій по склянках, наповнених льодом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
Компот із сухофруктів - рецепт
Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо