Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з фруктів

Компот з фруктів

13-03-2015, 08:58
1 245
Компот з фруктів
Жоден магазинний напій не зрівняється з ароматним домашнім компотом. Зараз ми вам розповімо, як варити смачний компот з фруктів.

Фруктово-ягідний компот


Інгредієнти:

  • яблука - 300 г;

  • груші - 200 г;

  • свіжі ягоди - 300 г;

  • цукор - 100 г;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Спочатку готуємо сироп - вливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Додаємо яблука і груші, очищені від серцевини і нарізані часточками, на середньому вогні варимо 15 хвилин. Після цього додаємо ягоди і продовжуємо варити ще хвилин 5. Тепер вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо компоту настоятися. Подавати його можна разом з шматочками ягід та фруктів, а можна попередньо процідити.

    Рецепт компоту із свіжих фруктів


    Інгредієнти:

  • яблука - 6 шт.;

  • груші - 2 шт.;

  • вишня - 1 стакан;

  • лимон - половинка;

  • цукор - за смаком;

  • вода - 25 л.


  • Приготування
    Яблука та груші очистити від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо їх на 6 частин. Вишню моєму і видаляємо кісточки. Складаємо фрукти в каструлю, вливаємо сік, видавлений з половинки лимона, воду, додаємо цукор за смаком. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 7 після закипання. Подаємо в охолодженому вигляді.

    Компот із заморожених фруктів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • суміш заморожених фруктів і ягід (вишня, малина, чорна смородина, слива) - 300 г;

  • вода - 25 л;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Заморожені ягоди та фрукти обполіскуємо теплою водою і складаємо в каструлю мультиварки. Вливаємо воду, додаємо цукор за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і час приготування 1 годину 10 хвилин. Після закінчення даного режиму кришку мультиварки не відкриваємо, а даємо компоту із заморожених ягід настоятися хвилин 30.

    Фруктовий компот з динею


    Інгредієнти:

  • груша - 1 шт.;

  • персик - 1 шт.;

  • фініки - 100 г;

  • диня - 300 г;

  • лимон - половинка;

  • цукор - 130 г;

  • кориця - паличка;

  • кардамон (зернятка) - 3 шт.;

  • Компот з фруктів

  • вода - 25 л.


  • Приготування
    Грушу очистити від серцевини, в персику видаляємо кісточку, диню очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо кубиками фрукти. Видавлюємо сік з лимона. Воду доводимо до кипіння, додаємо фініки, цукор, цедру лимона, прянощі. Варимо близько 2 хвилин на невеликому вогні. Викладаємо підготовлені фрукти і варимо ще хвилини 3. У самому кінці варіння вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь. Каструлю з компотом з дині накриваємо кришкою і залишаємо, поки напій не охолоне. Перед подачею до столу його бажано процідити.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узвар із яблук
    Узвар із яблук
    Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
    Компот з кураги
    Компот з кураги
    А ви знаєте, що смачні і корисні компоти виходять не тільки зі свіжих або заморожених ягід, але і з сухофруктів? І сьогодні ми розповімо, як зварити
    Компот із чорносливу
    Компот із чорносливу
    Чорнослив - досить корисний сухофрукт, який можна додавати не тільки в м'ясні та овочеві страви, але і використовувати його в приготуванні компотів.
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо