Компот з кураги
Взимку, а особливо на початку весни, не рідко зустрічається таке захворювання, як авітаміноз. Боротися з першими її ознаками можна за допомогою аптечних вітамінних комплексів, але ж, правда, краще попередити проблему? Як поповнити вітамінні запаси, коли стіл не рясніє різноманітністю фруктів і овочів? Все дуже просто - варити компоти з сухофруктів: сушених яблук, груш, айви, чорносливу або кураги, саме рецептами напою на основі останнього сухофрукта ми і вирішили присвятити увагу в цій статті. Як варити компот з кураги читайте нижче.
Компот з кураги і чорносливу
Інгредієнти:
курага - 1 ст.;
чорнослив - 1 ст.;
мед - за смаком;
вода - 2 л.
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з кураги і чорносливу необхідно сухофрукти залити склянкою гарячої води хвилин на 5-7. Як тільки сухофрукти розбухли - перекладаємо їх у каструлю і заливаємо 2 літрами чистої води. Ставимо каструлю на великий вогонь і чекаємо закипання рідини, як тільки це відбудеться - зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо мед за смаком, і варимо напій під кришкою 15 хвилин.
Компот з кураги і родзинок
Інгредієнти:
курага - 50 г;
ізюм - 100 г;
лимон - 1 шт.;
цукор, мед - за смаком.
Приготування
Курагу і родзинки промиваємо теплою водою кілька разів, до тих пір, поки ягоди не обмякнут. Тепер перекладаємо промиті сухофрукти в каструлю, слідом кладемо цедру одного лимона і заливаємо вміст каструлі літром води. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Як тільки напій буде готовий - його необхідно підсолодити медом або цукром за смаком, а також додати чайну ложку лимонного соку.
Рецепт компоту з кураги для грудничка
Інгредієнти:
курага - жменя;
родзинки - жменя;
сушені яблука/груші - жменя
вода - 1 л.
Приготування
Курагу і родзинки запарюємо гарячою водою на 5-7 хвилин. У каструльку наливаємо воду і кладемо сушені яблука чи груші. Варимо сухофрукти на середньому вогні 10-15 хвилин, після закінчення часу, додаємо в компот родзинки і курагу. Варимо напій ще 5 хвилин під кришкою, а потім прибираємо з вогню і даємо постояти ще хвилин 7-10.
Компот з кураги і яблук з корицею
Інгредієнти:
курага - 1 ст.;
сушені яблука - 1 ст.;
кориця - 1 паличка;
аніс - 1 зірочка;
гвоздика - 1 бутон;
мед - за смаком.
Приготування
Курагу запарюємо гарячою водою на 5-7 хвилин, після чого воду зливаємо і закладаємо курагу і яблука в каструлю. Слідом кладемо паличку кориці, аніс і гвоздику. Заливаємо сухофрукти і прянощі водою, ставимо все на вогонь. Доводимо воду в каструлі до закипання на великому вогні, після чого жар зменшуємо і варимо напій 20-25 хвилин на мінімальному вогні, накривши кришкою. Гарячий напій додаємо за смаком мед і даємо настоятися ще 7-10 хвилин під кришкою.
Такий ароматний компот можна подавати гарячим в холодну зимову пору, або охолодити і подавати влітку в якості освіжаючого напою. Любителі цитрусових можуть додати в компот цедру, або сік апельсина.
Компот з кураги в мультиварці
Інгредієнти:
курага - 1 жменя;
шипшина - 1 жменя;
свіже яблуко - 1 шт.;
цукор, мед - за смаком.
Приготування
Яблуко промиваємо, видаляємо насіння. Промиваємо шипшина, курагу запарюємо окропом на 3-4 хвилини. Яблуко нарізаємо великими шматочками і закладаємо з курагою і шипшиною в чашу мультиварки. Зверху засипаємо інгредієнти компоту цукром за смаком, або додаємо мед. Наливаємо в чашу мультиварки воду до максимальної позначки, закриваємо кришку. Виставляємо режим «Гасіння» на 1 годину. Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування, залишаємо компот постояти ще хвилин 15-20.
Компот з кураги і чорносливу
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з кураги і чорносливу необхідно сухофрукти залити склянкою гарячої води хвилин на 5-7. Як тільки сухофрукти розбухли - перекладаємо їх у каструлю і заливаємо 2 літрами чистої води. Ставимо каструлю на великий вогонь і чекаємо закипання рідини, як тільки це відбудеться - зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо мед за смаком, і варимо напій під кришкою 15 хвилин.
Компот з кураги і родзинок
Інгредієнти:
Приготування
Курагу і родзинки промиваємо теплою водою кілька разів, до тих пір, поки ягоди не обмякнут. Тепер перекладаємо промиті сухофрукти в каструлю, слідом кладемо цедру одного лимона і заливаємо вміст каструлі літром води. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Як тільки напій буде готовий - його необхідно підсолодити медом або цукром за смаком, а також додати чайну ложку лимонного соку.
Рецепт компоту з кураги для грудничка
Інгредієнти:
Приготування
Курагу і родзинки запарюємо гарячою водою на 5-7 хвилин. У каструльку наливаємо воду і кладемо сушені яблука чи груші. Варимо сухофрукти на середньому вогні 10-15 хвилин, після закінчення часу, додаємо в компот родзинки і курагу. Варимо напій ще 5 хвилин під кришкою, а потім прибираємо з вогню і даємо постояти ще хвилин 7-10.
Компот з кураги і яблук з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Курагу запарюємо гарячою водою на 5-7 хвилин, після чого воду зливаємо і закладаємо курагу і яблука в каструлю. Слідом кладемо паличку кориці, аніс і гвоздику. Заливаємо сухофрукти і прянощі водою, ставимо все на вогонь. Доводимо воду в каструлі до закипання на великому вогні, після чого жар зменшуємо і варимо напій 20-25 хвилин на мінімальному вогні, накривши кришкою. Гарячий напій додаємо за смаком мед і даємо настоятися ще 7-10 хвилин під кришкою.
Такий ароматний компот можна подавати гарячим в холодну зимову пору, або охолодити і подавати влітку в якості освіжаючого напою. Любителі цитрусових можуть додати в компот цедру, або сік апельсина.
Компот з кураги в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яблуко промиваємо, видаляємо насіння. Промиваємо шипшина, курагу запарюємо окропом на 3-4 хвилини. Яблуко нарізаємо великими шматочками і закладаємо з курагою і шипшиною в чашу мультиварки. Зверху засипаємо інгредієнти компоту цукром за смаком, або додаємо мед. Наливаємо в чашу мультиварки воду до максимальної позначки, закриваємо кришку. Виставляємо режим «Гасіння» на 1 годину. Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування, залишаємо компот постояти ще хвилин 15-20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із чорносливу для грудничка
Компот - смачний і корисний напій, який можна пропонувати дітям, починаючи з грудного віку. Взимку, коли немає свіжих вруктов, можна варити компот з
Компот із чорносливу
Чорнослив - досить корисний сухофрукт, який можна додавати не тільки в м'ясні та овочеві страви, але і використовувати його в приготуванні компотів.
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Компот з ізюму, кураги і чорносливу
Компот із сухофруктів - чудовий і корисний напій, який люблять і дорослі і діти. І зараз ми поділимося з вами цікавим рецептом створення компоту з
Компот в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця сучасної господині. В ній можна готувати все: від супів до пирогів. І сьогодні ми поділимося цікавими варіантами
Компот із сухофруктів в мультиварці
Компот - смачний російський напій. Його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варіантів його створення досить багато. Ми ж сьогодні