Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з ізюму, кураги і чорносливу

Компот з ізюму, кураги і чорносливу

13-03-2015, 08:56
1 887
Компот з ізюму, кураги і чорносливу
Родзинки - в'ялені або підсушені виноградні ягоди з певних сортів винограду, дуже корисний продукт, в якому міститься безліч корисних речовин. Використовуючи родзинки в якості основного компонента, можна готувати смачні і корисні компоти, такі дуже люблять і діти, і дорослі. Для приготування подібних компотів можна використовувати й інші сухофрукти, вони також дуже корисні.
Розповімо, як варити компот з ізюму , кураги і чорносливу. У процесі приготування сухофруктів з свіжих фруктів відбувається неминуче зміна структури плоті фруктів, що зовсім непогано, оскільки продукт в новому вигляді набуває і нові корисні властивості.
На жаль, в даний час деякі недобросовісні виробники і реалізують структури в гонитві за прибутком і збереженням кращого зовнішнього вигляду, а також продовженням строків зберігання сухофруктів в процесі виробництва, в період зберігання або перед продажем обробляють сухофрукти некорисними хімікатами (наприклад, гліцерином для блиску). Коли прийдете на базар чи в магазин, майте на увазі, найкрасивіші блискучі сухофрукти як раз і є оброблені хімікатами. Якісні сухофрукти виглядають непоказно, на них природний як би курний наліт.

Компот з ізюму, кураги, чорносливу і сушених яблук



  • родзинки - 200 г;

  • курага - 200 г;

  • чорнослив - 200 г;

  • яблука сушені (а також груші та айва у вигляді скибочок) - 200 г;

  • мед натуральний або цукор;

  • вода - 2-3 л;

  • сік лимона.


  • Приготування
    Сухофрукти потрібно промити проточною водою. Якщо не упевнені у відсутності обробки хімікатами, то гарячою водою з чайника. Далі чорнослив кладемо хвилин на 10 в окріп, потім видаляємо кісточки.
    Всі підготовлені таким чином сухофрукти поміщаємо в каструлю, а краще - в керамічну ємність і заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо в прохолодному місці на 4-8 годин.
    Компот з ізюму, кураги і чорносливу
    Потім доводимо до кипіння на середньому вогні і проварюємо протягом 3-х хвилин, не більше. Якщо варити довше, неминуче втратимо в корисності, оскільки при довгої термічній обробці при температурі понад 85 градусів за багато корисні речовини, що містяться в сухофруктах, руйнуються.
    Якщо є можливість, краще поставте каструлю з настоєм сухофруктів (разом з ними) на водяну баню хвилин на 20. Діючи таким чином, ми отримаємо справді корисний компот із родзинок і інших сухофруктів. Коли температура готового компоту нижче 30-40 градусів, можна додати в нього мед або цукор. Цукор можна додати і в гарячий компот, а от мед при нагріванні утворює шкідливі речовини. Додавання соку лимона додасть компоту приємну кислинку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із чорносливу для грудничка
    Компот із чорносливу для грудничка
    Компот - смачний і корисний напій, який можна пропонувати дітям, починаючи з грудного віку. Взимку, коли немає свіжих вруктов, можна варити компот з
    Компот із сухофруктів - рецепт
    Компот із сухофруктів - рецепт
    Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Узвар із сухофруктів - рецепт
    Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
    Компот з кураги
    Компот з кураги
    А ви знаєте, що смачні і корисні компоти виходять не тільки зі свіжих або заморожених ягід, але і з сухофруктів? І сьогодні ми розповімо, як зварити
    Компот із чорносливу
    Компот із чорносливу
    Чорнослив - досить корисний сухофрукт, який можна додавати не тільки в м'ясні та овочеві страви, але і використовувати його в приготуванні компотів.
    Солодкий суп з сухофруктів
    Солодкий суп з сухофруктів
    Солодкий суп з сухофруктів може виступати як в якості десерту, так і в якості окремого страви. Така страва неодмінно сподобається не тільки дорослим,