Узвар із сухофруктів - рецепт
Узвар - це традиційний прохолодний вітамінний напій української кухні, приготовлений із сушених ягід і фруктів, аналог компоту із сухофруктів . Його незвичайна назва походить від слова «заварювати», так як фрукти саме не варять, а лише доводять до кипіння, а потім наполягають. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування узвару із сухофруктів.
Інгредієнти:
родзинки - 50 г;
курага - 50 г;
вода - 2 л;
чорнослив - 50 г;
лимонна кислота - за смаком;
сушені груші - 80 г;
сушені вишні - 80 г;
сушені яблука - 80 г;
мед - 3 ст. ложки.
Приготування
Як варити узвар із сухофруктів? В емальовану каструльку наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Всі сухофрукти, гарненько промиваємо кілька разів, викладаємо на рушник і даємо стекти зайвій воді. Тепер акуратно закладаємо сухофрукти в воду, перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин. Далі знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися і охолонути до кімнатної температури. Потім готовий узвар додаємо лимонну кислоту за смаком, кладемо мед, перемішуємо і розливаємо напій по склянках разом з сухофруктами.
Узвар, зварений з шипшини, дуже корисний. Він є гарною підтримкою для імунітету, особливо в зиязикай час.
Інгредієнти:
шипшина свіжий або сушений - 50 шт.;
кип'ячена вода - 1 л;
цукор або мед - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування узвару беремо ягоди шипшини, заливаємо водою, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися в прохолодному місці близько 60 хвилин. Перед вживанням, узвар з шипшини проціджуємо і додаємо, за бажанням, цукор або мед.
Приємного вам апетиту!
Узвар із сухофруктів
Інгредієнти:
Приготування
Як варити узвар із сухофруктів? В емальовану каструльку наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Всі сухофрукти, гарненько промиваємо кілька разів, викладаємо на рушник і даємо стекти зайвій воді. Тепер акуратно закладаємо сухофрукти в воду, перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин. Далі знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися і охолонути до кімнатної температури. Потім готовий узвар додаємо лимонну кислоту за смаком, кладемо мед, перемішуємо і розливаємо напій по склянках разом з сухофруктами.
Рецепт узвару з шипшини
Узвар, зварений з шипшини, дуже корисний. Він є гарною підтримкою для імунітету, особливо в зиязикай час.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування узвару беремо ягоди шипшини, заливаємо водою, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися в прохолодному місці близько 60 хвилин. Перед вживанням, узвар з шипшини проціджуємо і додаємо, за бажанням, цукор або мед.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний сік - рецепт
Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Компот з персиків
Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Компот із сухофруктів в мультиварці
Компот - смачний російський напій. Його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варіантів його створення досить багато. Ми ж сьогодні