Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Узвар із сухофруктів - рецепт

Узвар із сухофруктів - рецепт

13-03-2015, 09:10
1 905
Узвар із сухофруктів - рецепт
Узвар - це традиційний прохолодний вітамінний напій української кухні, приготовлений із сушених ягід і фруктів, аналог компоту із сухофруктів . Його незвичайна назва походить від слова «заварювати», так як фрукти саме не варять, а лише доводять до кипіння, а потім наполягають. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування узвару із сухофруктів.

Узвар із сухофруктів


Інгредієнти:

  • родзинки - 50 г;

  • курага - 50 г;

  • вода - 2 л;

  • чорнослив - 50 г;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • сушені груші - 80 г;

  • сушені вишні - 80 г;

  • сушені яблука - 80 г;

  • мед - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Як варити узвар із сухофруктів? В емальовану каструльку наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Всі сухофрукти, гарненько промиваємо кілька разів, викладаємо на рушник і даємо стекти зайвій воді. Тепер акуратно закладаємо сухофрукти в воду, перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин. Далі знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися і охолонути до кімнатної температури. Потім готовий узвар додаємо лимонну кислоту за смаком, кладемо мед, перемішуємо і розливаємо напій по склянках разом з сухофруктами.

    Рецепт узвару з шипшини


    Узвар, зварений з шипшини, дуже корисний. Він є гарною підтримкою для імунітету, особливо в зиязикай час.
    Інгредієнти:

    Узвар із сухофруктів - рецепт
  • шипшина свіжий або сушений - 50 шт.;

  • кип'ячена вода - 1 л;

  • цукор або мед - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування узвару беремо ягоди шипшини, заливаємо водою, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися в прохолодному місці близько 60 хвилин. Перед вживанням, узвар з шипшини проціджуємо і додаємо, за бажанням, цукор або мед.
    Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Томатний сік - рецепт
    Томатний сік - рецепт
    Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і
    Узвар із яблук
    Узвар із яблук
    Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
    Компот з персиків
    Компот з персиків
    Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
    Компот із сухофруктів в мультиварці
    Компот із сухофруктів в мультиварці
    Компот - смачний російський напій. Його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варіантів його створення досить багато. Ми ж сьогодні