Солодкий суп з сухофруктів
Використовуючи різні сухофрукти, в даний час пропонуються торговими мережами у широкому асортименті, можна приготувати смачний вітамінний солодкий суп з сухофруктів. Такий незвичайний суп цікавий як в якості десерту, так і в якості окремого страви, і вже, безумовно, це блюдо сподобається дітям. Вибираємо сухофрукти уважно, «правильні» (тобто не оброблені некорисними хімікатами), які не блищать і виглядають досить непоказно.
Оскільки ми готуємо не компот , а суп, то знадобляться деякі інгредієнти крім самих сухофруктів і води.
Інгредієнти:
ізюм - 100 г;
курага - 150 г;
чорнослив - 200 г;
інжир - близько 100 г;
персик - близько 100 г;
рис - близько 150 г;
барбарис;
шафран;
ваніль.
Приготування
Промиємо рис і відваримо в достатній кількості води протягом 9-16 хвилин (залежить від сорту рису). Надлишки води зіллємо, якщо хочете, можна і рис промити кип'яченою водою.
Чорнослив запарим окропом в окремій ємності. Коли набубнявіє, зіллємо воду і видалимо кісточки, можна розрізати кожну сливу на 2 частини.
Інші сухофрукти також заллємо окропом і через 8-15 хвилин зіллємо воду. Це робиться, щоб видалити присутні (можливо) на сухофруктах шкідливим хімічні добавки, застосовувані недобросовісними виробниками та торговими структурами для поліпшення зовнішнього вигляду і збільшення термінів зберігання сухофруктів. Курагу теж можна нарізати шматочками, але не дуже дрібно.
Чорнослив, барбарис та інші промиті сухофрукти закладаємо в каструлю (а краще - в керамічну ємність) і заливаємо окропом у кількості 07-1 літра і закриваємо кришкою. Можна готувати і в термосі. Нехай суп настоюється не менше 4 годин. Якщо почнемо кип'ятити, неминуче втратимо вітаміни. Якщо ви не хочете чекати - протомите суп на водяній бані протягом 20-40 хвилин. Додаємо зварений рис, приправляємо суп шафраном і ваніллю. Якщо хочете солодше - додайте пару ложок натурального меду. Подаємо теплим або холодним з прісними крекерами.
До такого супу можна окремо подати натуральні молочні вершки.
Можна, деяким чином, видозмінити рецепт і приготувати солодкий суп з сухофруктів з молоком. У цьому варіанті все готуємо так само, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки після промивання сухофруктів гарячою водою заливаємо їх гарячим молоком і наполягаємо.
Зрозуміло, для приготування таких страв можна використовувати не тільки перераховані в рецепті сухофрукти, але і інші.
Оскільки ми готуємо не компот , а суп, то знадобляться деякі інгредієнти крім самих сухофруктів і води.
Солодкий рисовий суп із суміші сухофруктів
Інгредієнти:
Приготування
Промиємо рис і відваримо в достатній кількості води протягом 9-16 хвилин (залежить від сорту рису). Надлишки води зіллємо, якщо хочете, можна і рис промити кип'яченою водою.
Чорнослив запарим окропом в окремій ємності. Коли набубнявіє, зіллємо воду і видалимо кісточки, можна розрізати кожну сливу на 2 частини.
Інші сухофрукти також заллємо окропом і через 8-15 хвилин зіллємо воду. Це робиться, щоб видалити присутні (можливо) на сухофруктах шкідливим хімічні добавки, застосовувані недобросовісними виробниками та торговими структурами для поліпшення зовнішнього вигляду і збільшення термінів зберігання сухофруктів. Курагу теж можна нарізати шматочками, але не дуже дрібно.
Чорнослив, барбарис та інші промиті сухофрукти закладаємо в каструлю (а краще - в керамічну ємність) і заливаємо окропом у кількості 07-1 літра і закриваємо кришкою. Можна готувати і в термосі. Нехай суп настоюється не менше 4 годин. Якщо почнемо кип'ятити, неминуче втратимо вітаміни. Якщо ви не хочете чекати - протомите суп на водяній бані протягом 20-40 хвилин. Додаємо зварений рис, приправляємо суп шафраном і ваніллю. Якщо хочете солодше - додайте пару ложок натурального меду. Подаємо теплим або холодним з прісними крекерами.
До такого супу можна окремо подати натуральні молочні вершки.
Можна, деяким чином, видозмінити рецепт і приготувати солодкий суп з сухофруктів з молоком. У цьому варіанті все готуємо так само, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки після промивання сухофруктів гарячою водою заливаємо їх гарячим молоком і наполягаємо.
Зрозуміло, для приготування таких страв можна використовувати не тільки перераховані в рецепті сухофрукти, але і інші.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із сухофруктів - рецепт
Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
Узвар із сухофруктів - рецепт
Цей узвар з сухофруктів - це прекрасна заміна магазинних соків, повна вітамінів і володіє приємним освіжаючим смаком. Приготуйте напій з дитинства
Компот з ізюму, кураги і чорносливу
Компот із сухофруктів - чудовий і корисний напій, який люблять і дорослі і діти. І зараз ми поділимося з вами цікавим рецептом створення компоту з
Компот із сухофруктів в мультиварці
Компот - смачний російський напій. Його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варіантів його створення досить багато. Ми ж сьогодні
Мюслі на сніданок
Мюслі - це корисна суміш, приготована зі злаків, сухофруктів, горіхів, фруктів, ягід, меду та спецій. І сьогодні ми розповімо вам, як смачно і
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний