Вернуться назад Распечатать

Солодкий суп з сухофруктів

Солодкий суп з сухофруктів
Використовуючи різні сухофрукти, в даний час пропонуються торговими мережами у широкому асортименті, можна приготувати смачний вітамінний солодкий суп з сухофруктів. Такий незвичайний суп цікавий як в якості десерту, так і в якості окремого страви, і вже, безумовно, це блюдо сподобається дітям. Вибираємо сухофрукти уважно, «правильні» (тобто не оброблені некорисними хімікатами), які не блищать і виглядають досить непоказно.
Оскільки ми готуємо не компот , а суп, то знадобляться деякі інгредієнти крім самих сухофруктів і води.

Солодкий рисовий суп із суміші сухофруктів


Інгредієнти:

  • ізюм - 100 г;

  • курага - 150 г;

  • чорнослив - 200 г;

  • інжир - близько 100 г;

  • персик - близько 100 г;

  • рис - близько 150 г;

  • барбарис;

  • шафран;

  • ваніль.


  • Приготування
    Промиємо рис і відваримо в достатній кількості води протягом 9-16 хвилин (залежить від сорту рису). Надлишки води зіллємо, якщо хочете, можна і рис промити кип'яченою водою.
    Чорнослив запарим окропом в окремій ємності. Коли набубнявіє, зіллємо воду і видалимо кісточки, можна розрізати кожну сливу на 2 частини.
    Інші сухофрукти також заллємо окропом і через 8-15 хвилин зіллємо воду. Це робиться, щоб видалити присутні (можливо) на сухофруктах шкідливим хімічні добавки, застосовувані недобросовісними виробниками та торговими структурами для поліпшення зовнішнього вигляду і збільшення термінів зберігання сухофруктів. Курагу теж можна нарізати шматочками, але не дуже дрібно.
    Чорнослив, барбарис та інші промиті сухофрукти закладаємо в каструлю (а краще - в керамічну ємність) і заливаємо окропом у кількості 07-1 літра і закриваємо кришкою. Можна готувати і в термосі. Нехай суп настоюється не менше 4 годин. Якщо почнемо кип'ятити, неминуче втратимо вітаміни. Якщо ви не хочете чекати - протомите суп на водяній бані протягом 20-40 хвилин. Додаємо зварений рис, приправляємо суп шафраном і ваніллю. Якщо хочете солодше - додайте
    Солодкий суп з сухофруктів
    пару ложок натурального меду. Подаємо теплим або холодним з прісними крекерами.
    До такого супу можна окремо подати натуральні молочні вершки.
    Можна, деяким чином, видозмінити рецепт і приготувати солодкий суп з сухофруктів з молоком. У цьому варіанті все готуємо так само, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки після промивання сухофруктів гарячою водою заливаємо їх гарячим молоком і наполягаємо.
    Зрозуміло, для приготування таких страв можна використовувати не тільки перераховані в рецепті сухофрукти, але і інші.